Reistips Vakantie met kinderen

Veilig met je auto op vakantie

auto op vakantie

De vakantieperiode is aangebroken. Velen van ons zoeken allerlei vakantiebestemmingen op. We gaan even gezellig met onze kinderen naar een familiepark. Of we gaan lekker samen ontspannen op een tropisch eiland. Of we gaan dagjes uit met familie en vrienden. En miljoenen mensen stappen in de auto om op vakantie te gaan.

Met de auto op vakantie

Je hoeft niet perse te vliegen naar je vakantiebestemming. Miljoenen Nederlanders stappen ieder jaar in de auto om op vakantie te gaan. Met of zonder caravan worden de meest uiteenlopende bestemmingen opgezocht. Het prettige van een auto is dat je veel bagage mee kunt nemen. Daarnaast beschik je op de plaats van bestemming altijd over vervoer. Als je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk dat je je bewust bent van de risico’s. Het is namelijk belangrijk dat je weet wat de technische toestand van je auto is. Daarnaast zijn de regels in buitenland afwijkend dan die van Nederland. En wat dacht je van je verzekering?

Technische controle

Voordat je gaat rijden zijn er allerlei zaken die je zelf kunt controleren of je auto in orde is. Je kunt hier makkelijk over denken, maar een lange afstand rijden heeft consequenties. Als je bijvoorbeeld steeds met strepen op de ruit rijdt kun je misschien beter hier nieuwe wisserbladen aanschaffen. Controleer ook de verlichting, de banden, de remmen en nog veel meer. Je kunt namelijk veel zelf doen. Ga in geval van twijfel wel naar de garage. Kijk hier voor meer tips en instructievideo’s.

Regels in het buitenland

De regels in het buitenland kunnen afwijken van de regelgeving in Nederland. De verkeersregels zijn in hoofdlijnen in veel landen hetzelfde. Maar er zijn verschillen die je duur kunnen komen te staan. Je kunt niet alleen een boete krijgen, maar als je de regels niet goed kent is er al snel een onveilige situatie. Om dit te voorkomen is het goed om je vooraf te verdiepen in het land waar je heengaat. Vergeet ook de landen niet waar je doorheen rijdt als je naar je bestemming gaat.

Verzekering en buitenlanddekking

Ook de verzekering is belangrijk. Vaak is er wel sprake van een buitenlanddekking. Maar wat wordt er precies vergoedt? En kun je wel overal terecht of zijn er maar een paar vaste adressen in een bepaald land, waar je terecht kunt? En wat regelt de verzekering als jij stilstaat langs de weg? Het is niet te hopen dat er wat gebeurd. Maar je kunt beter voorbereid zijn, zodat je weet wat je moet doen als het toch misgaat.

Op vakantie met de auto zorgt voor veel gemakken. Maar wees wel goed voorbereid. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar sommige zaken kun je vooraf al voorkomen. Geniet vooral van je vakantie! 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.