10 jaar 11 jaar 12 jaar 9 jaar Educatief Vakantie met kinderen

De beste manier om je kinderen een vreemde taal te leren

Je kind optimaal voorbereiden op de vakantie? Of gewoon die talenknobbel een beetje verder ontwikkelen? De vreemde talen kun je op een hele (hele!) leuke, speelse en effectieve manier leren met Squla.

Wij zijn 4 weken geleden gestart met Squla Leuk Leren. Onze jongens waren al bekend met Squla van school en ze zijn hier altijd erg enthousiast over. Ze hadden het meestal over leuke quizzen die ze daarop doen, tekenen, taal en spelletjes. Hoog tijd voor een kijkje in het volledige aanbod dat Squla je geeft bij een abonnement.

Over een paar weken deel ik met jullie onze volledige ervaringen, aangezien we het dan echt goed hebben kunnen testen deze zomer. Voor nu richt ik me even op één speciaal onderdeel van Squla Leuk Leren, dat ik graag met jullie deel nu aan het begin van de zomervakantie.

Vijf talen leren

Het onderdeel waar ik het graag over wil hebben is het talengedeelte in Squla, genaamd ‘vakantie’. Dit onderdeel bevat 5 vreemde talen voor je kind om te leren: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Hoe leuk is het dat je kindje een paar woorden spreekt en kan verstaan in het land van bestemming?! Alvast belangrijk om te weten: je kunt Squla instellen op de groep en dus op het niveau van je kind. Zo krijgt je kind het juiste niveau vragen vanuit Squla en kan er geleerd en gespeeld worden!

Kind buitenlandse taal leren

Spelend leren

Iedere vreemde taal heeft een aantal onderdelen waar je uit kunt kiezen: Hoe zie jij eruit, Een dagje uit, Goede reis, Naar de dierentuin, Op vakantie en dan nog vragen over het land zelf. Daan en Jesse kozen voornamelijk voor de Engelse taaal, omdat ze natuurlijk van bijvoorbeeld tv al een aantal Engelse woorden kennen.
De taalopdrachten bestaan uit spelletjes zoals memory, foto’s bij een Engels woord kiezen, filmpjes, puzzels en nog veel meer.
Na iedere opdracht kun je een kort feitje lezen over het land of de vreemde taal, bijvoorbeeld dat in Engeland de auto’s aan de linkerkant van de weg rijden.

Munten verdienen

Door levels te behalen en vragen goed te beantwoorden verdien je munten en schildjes. Met de munten kun je bijvoorbeeld nieuwe avatars kopen. Met de schildjes ontgrendel je andere spelletjes in Squla.
Als je een vraag fout beantwoord, wordt aangegeven wat het juiste antwoord is. Daarna komen de vragen die je niet goed had aan het einde, als je alle vragen van die level gehad hebt, nogmaals terug. Ik merk dat dit voor Daan en Jesse erg fijn werkt, het is echt een leermomentje want die tweede keer weten ze dan precies wat het antwoord was.
Daarnaast wordt er op deze manier alsnog een positieve draai gegeven aan de vragen, aangezien je de vraag uiteindelijk goed beantwoord. Erg belangrijk voor die twee toch wel iets onzekere jongetjes van mij.

Rapport

Je kunt de voortgang van je zoon of dochter perfect volgen via de rapporten die je wekelijks ontvangt. Daarnaast kun je inloggen op het ouderaccount en daar precies zien welke onderwerpen de kinderen geoefend hebben, hoeveel vragen ze hebben beantwoord, hoeveel tijd ze hebben geoefend en hoeveel er goed of fout was. Ook kun je een overzicht van alle vragen inzien en kijken welke vragen ze fout beantwoord hadden. Ook dit is een mooi leermoment en je kunt zo precies meten waar je kind sterk in is en waar je kind nog wat oefening of uitleg in kan gebruiken.

kind vreemde taal leren

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar alle informatie over het leren van de vreemde talen en de prijzen voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een maand of een half jaar, neem dan even een kijkje op de website van Squla. Wil je meerdere kids op Squla laten spelen, dan krijg je een leuke korting!

Go or No Go

Onze jongens zijn echt onwijs enthousiast over Squla Leuk Leren voor thuis. Ze vragen serieus, en dat is niet gelogen, iedere dag of ze even Squla mogen spelen. Ze vinden het geweldig dat ze met leuke spelletjes, quizen, opdrachtjes en noem maar op vanalles leren. Het verdienen van de muntjes en schildjes geeft ze een extra boost. We hebben de app van Squla op de tablet geinstalleerd en dat werkt heel gemakkelijk.
Zonder enige twijfel krijg Squla van ons een GO! De jongens leren op een leuke manier bij en het belangrijkste vind ik nog wel dat ze er zelf om blijven vragen: Dat is wel een erg duidelijk teken dat ze het erg leuk vinden! Zeker als je er bij stil staat dat ze zo graag Squla spelen dat ze de andere spelletjes op de tablet links laten liggen. En dat vind ik stiekem ook wel erg gaaf!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  7 tips voor een vakantie met een hooggevoelig kind - Go or No Go
  5 juli 2019 at 12:01

  […] ze een andere taal? Laat je kind de taal horen. Er zijn op internet genoeg filmpjes te […]

 • Reply
  Anoniem
  7 augustus 2018 at 12:24

  LinkedIn Help

 • Reply
  Lauren de Bruijn
  22 november 2017 at 16:10

  Ik denk dat spelend leren perfect met kinderen werkt omdat kinderen van spelen houden, dus ze zullen zo’n manier leuk vinden! Ik heb een zoon die 7 jaar oude is, en hij heeft veel moeite met Engels. Ik denk dat als we de taal spelend proberen te leren, kan hij zijn resultaat verbeteren. Misschien stuur ik hem naar een taalkamp waar deze leerstrategie wordt gebruikt.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  21 juli 2017 at 11:02

  Dit lijkt me echt een leuke methode om je kind spelenderwijs wat te leren! ideaal dat ze je als ouder zo helpen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.