Inspiratie Producten voor kids

Help! Onze kinderen kunnen zwemmen…

Arno - Go or No Go

Onze jongens zijn nu 7 jaar. Tijdens hun eerste zomer waren ze pas een paar maandjes oud, dus dit is eigenlijk de 6e zomer dat ze af en toe in een zwembadje willen plonzen om af te koelen. Maar dit jaar is er iets bijzonders: ze kunnen namelijk opeens écht zwemmen! Nou ja, niet ‘opeens’ natuurlijk; ze hebben er twee jaar over gedaan, maar binnenkort mogen ze dan toch op voor hun C-diploma. En daarmee veranderen de eisen aan een ‘zwembadje’ nogal…

Uitgeblazen

Het begon zo makkelijk in 2011; een teiltje met een laagje lauw water en klaar was papa. In de jaren die volgden werd mijn longinhoud danig op de proef gesteld met steeds maar groeiende badjes, tot deze definitief niet meer voldeed en er een ‘dual action’ pomp aan te pas moest komen. Destijds de beste € 15,00 die ik uit kon geven! Een jaar of 2 geleden hebben we van lieverlee zelfs een elektrische pomp gekocht. Toen bleek dat die evenveel kostte als onze ouwe trouwe dual action handpomp, heb ik me wel héél even héél stom gevoeld… Maar uiteindelijk overheerste de opluchting dat ik het waterspeelgeval van onze jongens niet meer met de hand hoefde op te pompen. Vorig jaar werd dat gevoel nog eens versterkt omdat het inmiddels om twee, nogal uit de kluiten gewassen, ‘waterparadijsjes’ ging! Aan alle vaders die liever even uitblazen dan opblazen; bestel zo’n electrisch ding en relaxen maar.

Nieuwe uitdaging?

Dit jaar hebben we alleen nog een waterglijbaan opgezet, omdat ze gewoon te groot werden voor hun dino-speelbadje (ook al is die heel vet). De uitdaging van deze waterglijbaan is echter ook beduidend minder nu ze kunnen zwemmen, dus de grote vraag is: wat nu? Er is hier geen buitenbad in de buurt en ik zie het niet helemaal zitten om deze zomer 20x keer met zijn allen een half uur naar een zwembad te rijden. En zelfs al was er een buitenzwembad in de buurt: het duurt nog wel even voordat ik ze zelfstandig naar het zwembad durf te laten gaan. Een jaar of 10 waarschijnlijk… 😉 Dus hoe bied je ze voldoende uitdaging én verkoeling?

Een zwembad in de tuin

Hoe vet zou het zijn om gewoon een zwembad in de tuin te hebben? En dan dus geen opblaasbad, maar een écht zwembad van een meter of 6 bij 2,5 waar ze lekker in kunnen zwemmen. Dan zouden niet alleen de jongens vooruit kunnen maar ook voor onszelf zou een zwembad natuurlijk superleuk zijn. Ik zeg twee woorden: pool party! Er is een ruime keuze aan grote zwembaden, kijk maar op Google!
Er zijn eigenlijk maar twee redenen voor twijfel: ruimte en budget… De ruimte in onze tuin is weliswaar beperkt, maar we zouden natuurlijk de trampoline kunnen ‘opofferen’ en dan zijn we al een heel eind. Een trampoline kun je misschien veel vaker gebruiken dan een zwembad, maar ik zie mezelf nog niet zo één-twee-drie losgaan op de trampoline. Daarentegen kan ik mezelf vrij eenvoudig voorstellen, drijvend op een luchtbedje met een koud biertje in de hand.

Budget

Oké, ruimte is dus niet per se het probleem. Dan blijft nog het puntje ‘budget’ over. En dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van het type zwembad! Als geld geen probleem is kun je gaan voor een frame- of opzetbad van enkele meters lang. Wil je een bad waarin je echt een beetje uit de voeten kunt (5-6 meter lang) dan zit je al gauw rond de duizend euro of hoger. Het principe is simpel: Je bouwt een frame op, vult die met water en voilà: een zwembad. Binnen 60 minuten ben je klaar met het opzetten van het zwembad. Het vullen van het zwembad duurt wel eventjes, dus daar wordt je geduld wel even op de proef gesteld.

Dus wat wordt het?

Tja, voor ons gezin zou zo’n groot zwembad in de tuin echt wel geweldig zijn om in te zwemmen! Het moet natuurlijk wel passen in je tuin en het lijkt me ideaal om hem in een grote tuin vol gras te zetten. Die tuin hebben we dan helaas weer niet…het past wel, maar is het dan wel ideaal? Ik ben er duidelijk nog niet helemaal uit en ga ondertussen gewoon nog even nadenken over de perfecte tuin en het perfecte zwembad.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.