Inspiratie

Mijn ervaringen met ooglaseren: Go of No Go?

Voordat ik april dit jaar mijn ogen liet laseren, heb ik veel gezocht op internet naar ervaringen van andere mensen. Het is nogal wat, iemand aan je ogen laten ‘sleutelen’. Dus logisch dat ik, en met mij vele anderen, zoeken naar ervaringsverhalen van anderen. Inmiddels heb ik mijn ogen laten laseren en om mensen die een ooglaserbehandeling overwegen te helpen aan zo’n ervaringsverhaal, deel ik het mijne vandaag met jullie.

Mijn verhaal

Eerst even een stukje over mij. Wellicht komt het (deels) overeen met jouw situatie en kun je hier ook weer informatie uit putten.
Een jaar of 10 geleden, toen ik begin 20 was, begonnen mijn ogen wat achteruit te gaan. Ik ben voor een oogmeting naar de opticien gegaan en bleek -0.75 te hebben aan beide ogen. Een kleine afwijking dus, maar wel genoeg om niet scherp te kunnen zien tijdens het autorijden. Ik zocht een bril uit die ik uiteindelijk een jaar of 3 gedragen heb.
Op dat punt raakte ik uitgekeken op een bril en stapte ik over op lenzen.

Daglenzen

Ik heb een heel avontuur achter de rug met lenzen. Ik heb best even moeten zoeken naar lenzen die enigszins lekker zaten. Uiteindelijk heb ik ze nooit echt gevonden kan ik je vertellen. Ik heb redelijk droge ogen en daardoor voelde ze allemaal eigenlijk de hele dag wel zitten.
Ten slotte kwam ik uit op behoorlijk dure maar kwalitatief hoge zachte lenzen. Deze waren erg dun en goed voor droge ogen, waardoor ik ze zo min mogelijk moest voelen. Toch werkte ook dat niet goed en droeg ik ze uiteindelijk alleen tijdens het sporten, omdat ik dan mijn bril niet op kon. Geen goede optie dus.

Nachtlenzen

Drie jaar geleden stapte ik op aanraden van een collega over op nachtlenzen. Nachtlenzen zijn harde lenzen die je alleen ‘s nachts draagt. Deze lenzen zorgen ervoor dat je pupil ‘s nachts wordt gevormd naar de lens, waardoor je overdag scherp kunt zien. Dit was op zich een goede optie voor mij, want tijdens het slapen voel je je lenzen niet zitten. Het traject voor nachtlenzen is behoorlijk duur en ook de lenzen zelf zijn redelijk duur, maar ik had het er graag voor over. Tot ik eind vorig jaar een onderzoek van het ziekenhuis in Rotterdam las waaruit bleek dat artsen niet te spreken waren over nachtlenzen. De twijfel begon toe te slaan en het voelde niet meer goed om de nachtlenzen te dragen.

Ooglaseren

Mijn vriend vroeg waarom ik niet eens ging kijken naar een ooglaserbehandeling. Ik had daar nog niet over nagedacht, maar het klonk eigenlijk wel als een goed idee. Ik vroeg een informatiepakket aan en binnen enkele dagen las ik hierin wat je ogen laseren nu eigenlijk inhoudt, hoe het in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden. De hele procedure stond hierin beschreven en eerlijk gezegd kreeg ik er best even de kriebels van. Een flapje dat met een laser wordt gemaakt op je oog, dat wordt omhoog gelift en vervolgens wordt je oog gelaserd. Het flapje sluiten ze vervolgens weer. Klinkt best eng, maar er stond ook bij dat alles pijnloos is. Het enige wat je zou voelen is een lichte druk op het oog.

De behandeling

Uiteindelijk trokken ervaringen uit mijn omgeving en op internet mij over de streep. In april plande ik een vooronderzoek en gelukkig waren mijn ogen geschikt om te laseren. Onder andere de dikte van je hoornvlies is hierbij belangrijk. Een week na het vooronderzoek was het zover en mocht ik de behandeling ondergaan.
Voorafgaand aan het laseren werden mijn ogen nogmaals gemeten en gedruppeld. Na ongeveer een uur was het zover en begon de laserbehandeling. Eerst werd het flapje gemaakt op beide ogen. Dit duurt bij beide ogen maar enkele seconden, maar toch ervaarde ik dit wel als licht vervelend. Er komt een behoorlijke druk op je oog te staan. Gelukkig is het te hebben, omdat het maar heel kort duurt. Hierna werd mijn oog dan daadwerkelijk gelaserd. Ook hier ben je binnen een minuut klaar. Heel gek eigenlijk, dat zoiets groots zo snel gaat.
Na het laseren volgden opnieuw controles en toen alles goed was, mocht ik naar huis.

ervaringen met ooglaseren

Na de behandeling

Na de behandeling moet je een aantal weken heel veel druppelen met onder andere kunsttranen. De eerste weken ieder half uur zelfs. Ook mag je een week geen make-up dragen en niet in je ogen wrijven. Daarnaast moet je 2 weken met een soort oogmaskertje slapen, zodat je niet per ongeluk in je ogen kunt wrijven. Best wat regeltjes dus, maar wel heel belangrijk om ontstekingen en ander gedoe te voorkomen.

De kosten

De kosten kwamen bij mij neer op zo’n 2200 euro. Het is afhankelijk van welke ooglaserbehandeling je laat doen, 1 of beide ogen en natuurlijk waar je het laat doen. Je kunt op internet heel simpel kosten ooglaseren vergelijken, zodat je een goede afweging kunt maken of en waar je het wil laten doen.

En nu jij?!

Twijfel je nog? Wat mij betreft was het de spanning, de behandeling én het geld dubbel en dwars waard. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en het is dus echt wel een GO! Ik zie perfect, al vanaf een paar uur na de behandeling. Nooit meer gedoe met lenzen, geen beslagen bril als ik ergens binnen stap…heerlijk! De behandeling is nu twee maanden geleden en ik heb geen last van droge ogen en hoef dus ook niet meer te druppelen. Ik zou het zonder twijfel zeker nogmaals laten doen!
Als je twijfelt, heel erg veel succes met het maken van je keuze en ik sta altijd open voor eventuele vragen, mocht je die hebben.

Foto’s ooglaseren via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  ogen laseren
  30 oktober 2017 at 15:57

  Wat fijn dat het laseren je zo goed is bevallen!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   30 oktober 2017 at 16:49

   Zeker! Dat was overigens ook in jullie kliniek, en nog altijd erg blij mee 🙂
   De website heb ik overigens even uit je naam gehaald, maar mail gerust voor meer info 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  11 juli 2017 at 11:37

  Het lijkt me heerlijk om geen lenzen of bril meer nodig te hebben. Maar 2200,- schrikt me toch wel af.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.