- Attractieparken Winnen

d’JUNGA: een familieshow vol avontuur in het geweldige Toverland!

De gaafste attracties voor groot en klein, een magische fonteinshow, een tovershow voor de kleine kids, midzomeravonden en last but not least een fantastische familieshow. Deze zomer is een uitstapje naar Toverland de beste verrassing ooit voor je kids! 

Verrassing

Onze jongens hadden een geweldige prestatie neergezet afgelopen zaterdag, ze hebben namelijk beide hun Diploma C behaald! Daarnaast wilden we graag het begin van de zomervakantie met ze vieren. Twee mooie redenen voor een verrassing vonden wij. Zaterdagochtend stapten we in de auto en vertrokken we richting Sevenum.

Achter in de auto was de spanning groot want wat zou die verrassing nu toch zijn… Net voordat we bij Toverland aankwamen werd het ze duidelijk want ze zagen die gigantische Troy ineens vanuit hun raam. Ik had ze met niets anders gelukkiger kunnen maken! 🙂

Een indoor achtbaan

Eenmaal binnen begonnen we met een ritje in de trein-achtbaan, een stoere indoor attractie. Deze achtbaan is geschikt voor kinderen van minimaal 120cm. Hij gaat 60km per uur, maar het voelt alsof hij veel harder gaat! Een gave achtbaan voor kids, wat mij betreft ook perfect geschikt als eerste achtbaan voor een kind. Stel dat je kinderen nog niet eerder in een achtbaan gezeten hebben, kunnen ze hier goed testen wat ze er van vinden.

Binnen

Verder zijn er erg veel leuke indoor attracties. Veel te veel om op te noemen, daarom loop ik even door onze favorieten heen: De Hara Kiri en de Aqua Snake (bootjes-glijbanen), het toverhuis waar je met je magische toverstaf mag toveren, de Backstroke (boomstam waterbaan) die deels binnen en deels buiten is, de Blitz Bahn waar je kunt bobsleeën en Villa Fiasko, een maf huis met bewegende draaischijven en trappen en noem maar op. Ook voor de kleine kinderen zijn er meer dan genoeg attracties. Kinderen vanaf 90 cm zullen zich geen seconde vervelen.

Natuur

Buiten vind ik het echt fantastisch. Niet alleen vanwege de gave attracties en de prachtige shows, maar ook vanwege de natuur. Het is prachtig om rond te lopen in Toverland. Overal loop je tussen de rotsen, de bloemen en de planten. Er wandelen eenden met hun kuikentjes rond, wat de kinderen natuurlijk prachtig vinden.
Buiten heb je naast een aantal stoere, spannende attracties ook veel leuke kinderattracties, waterspeelplaatsen en speeltuinen.

Buiten

Buiten zijn onze favorieten de Djengu River (een wildwaterbaan), de Booster Bike (motorachtbaan, hier moet je wel minimaal 140cm groot voor zijn), de Dwervelwind (oef, daar word je duizelig in!), de paarden van Ithaka, het schip en natuurlijk de allerhoogste, langste én snelste houten achtbaan van de Benelux: Troy. Deze gaat maar liefst 90 km per uur en is 35 meter hoog.

Katara

Naast alle attracties zijn er zoals ik al vertelde ook drie shows. Als eerste is er de magische fonteinshow: Katara. Met maar liefst 136 stralen water is het een prachtige show om te zien, helemaal als je hem in de avond bekijkt met alle gekleurde lichten. De jongens vonden de show ook overdag erg mooi om te zien. Daarnaast vonden ze het ook erg leuk om onder de waterstralen door te rennen en natuurlijk om er snel eventjes in te gaan staan.

Toos Tovershow

De tweede is de Tovershow van Toos. Super leuk voor alle kinderen om te luisteren, mee te zingen en te dansen. Deze show is indoor dus als het weer wat minder mooi is, is het ideaal om deze show lekker rustig te bekijken.

d’JUNGA

En dan DE show van het moment, d’JUNGA. Deze zomer speelt d’JUNGA in Toverland. In deze show staan de Dwervels, de karakters die je overal tegenkomt in de Magische Vallei van Toverland, centraal. De Dwervels zijn super acrobatisch en laten tijdens de show de ene na de andere truc zien. De show vertelt het verhaal van de Dwervels die voor het eerst in contact komen met de mens. Zodra ze aan elkaar gewend zijn, komen ze er pas achter hoe leuk ze elkaar eigenlijk vinden. Tijdens deze ontdekkingsreis nemen ze je mee in hun wereldje en laten ze zien hoe ze plezier maken door de dag heen. Door middel van onder andere trampolines verbazen ze je met gave stunts.
Daan en Jesse hebben van begin tot einde met open mond zitten kijken en regelmatig begonnen ze enthousiast te klappen na het zien van een mooie stunt. d’JUNGA is een show voor het hele gezin die je gezien móet hebben! De show speelt 3x per dag en tijdens Midzomeravonden zelfs 4 keer per dag.

toverland djunga
toverland djunga
toverland djunga

Midzomeravonden

De Midzomeravonden zijn op 19 & 26 juli en 2, 9, 16 & 23 augustus. Het park is dan tot 23.00u open in plaats van tot 18.00u. ‘s Avonds is er, naast alle open attracties, ook extra entertainment in het park. Zo kunnen je kennismaken met het rondtrekkende circusgezelschap Circo di Strada of genieten van een magische zeepbellenshow.

Naar Toverland zonder de auto

Woon je verder weg of maak je geen gebruik van een auto? Dan heeft Toverland een fijne oplossing voor je! Gedurende de zomervakantie (15 juli tm 27 augustus) is er een speciale Arriva pendelbus die wordt ingezet tussen treinstation Horst-Sevenum (dit is het dichtstbijzijnde treinstation) en Toverland. Een enkele reis kost met een OV-chipkaart € 1,99 en bij de buschauffeur kan de reiziger ook een los kaartje á € 3,00 per stuk kopen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 46 Comments

 • Reply
  Corona en pretparken: wanneer open en met welke maatregelen - Go or No Go
  8 mei 2020 at 09:15

  […] Toverland heeft nog niets bekend gemaakt over aanpassingen in het park, maar achter de schermen kan het niet anders dan dat ze hier hard mee bezig zijn. Wat wel bekend is, maar wat voor alle pretparken geldt, is dat de controles van de veiligheidsbeugels van achtbanen gaan gebeuren met een speciale haak. Op deze manier hoeft de medewerker niet bij je te ‘hangen’ om te controleren of je beugel goed vast zit. Toverland heeft wél al aangekondigd dat ze een maximum aantal bezoekers in zullen gaan stellen. Op een topdag zijn er ongeveer 15.000 mensen in Toverland. Dat zal bij de opening niet meer kunnen. Waarschijnlijk gaat Toverland met tijdslots werken en moeten bezoekers hun plek reserveren. Zodra Toverland nieuws heeft, lees je het hier! […]

 • Reply
  Christine tH
  28 juli 2017 at 17:00

  Wat leuk zeg! Mijn zoontjes leek direct de Booster Bike heel gaaf (Mam, wanneer gaan we hierheen?)! Ik doe graag mee om met mijn gezin er naar toe te gaan 🙂

 • Reply
  Lyn H.
  28 juli 2017 at 13:33

  Djengu river lijkt mij het leukst!

 • Reply
  Paul
  27 juli 2017 at 22:03

  Wat een leuke attracties heeft dit park zeg, nooit geweten dat het zo leuk was!

 • Reply
  Marinka
  27 juli 2017 at 16:47

  Onze dochter van 6 wil graag naar ‘Het land van Toos’ omdat ze dat zo een grappige naam vindt. 😉 Omdat ze heel erg fan is van Rupsje Nooitgenoeg wil ze graag in de Appelcarrousel, ze vindt het erg stoer en wil hier graag met mama in (en mama is niet van de hele wilde en snelle achtbanen, dus kom maar op!). Haar grote broer is klaar voor de Troy Area, wat een stoere omgeving. Hij wil graag in Troy stappen om te laten zien dat hij heel stoer is.
  Nu ze dit jaar zo hun best hebben gedaan op school, tijdens zwemles en de voetbalwedstrijden, verdienen ze deze geweldige verrassing!

 • Reply
  Kelly Aarts
  26 juli 2017 at 22:10

  De Maximus’ Blitz Bahn lijkt mij het allerleukst. Heb ooit 1x in Valkenburg in zo’n ding gezeten, en vond dat echt zo leuk! En zie dat je er met zijn tweetjes in kan, dus kan er gezellig met mijn dochter in (en mijn man met de andere). Lijkt me erg leuk!

 • Reply
  Els Wanders
  26 juli 2017 at 21:42

  Mij lijkt de Backstroke heel er leuk om samen met mijn dochtertje in te gaan, voor de Djengu River is ze nog net een paar cm te klein.

 • Reply
  Sophia Grootjans
  25 juli 2017 at 21:32

  Troy lijkt me de leukste attractie! Achtbanen vind ik sowieso geweldig!

 • Reply
  rinaldo dissel
  25 juli 2017 at 17:59

  de triomf achtbaan maar of ik daar mijn vrouwtje en kids mee in krijg die hoogtevrees hebben is een tweede?

 • Reply
  Milou
  25 juli 2017 at 13:20

  Klinkt als een ideaal dagje weg!
  Als echte durfallen is onze favoriet de Booster Bike.

 • Reply
  maris
  25 juli 2017 at 12:48

  ik zou hier gezellig met mijn man en kinderen naartoe gaan!! En dan vooral die waterbaan lijkt me erg leuk!

 • Reply
  Shivana
  25 juli 2017 at 11:03

  De Dwervelwind lijkt mij zo leuk!

 • Reply
  Anouk Nijmeijer
  25 juli 2017 at 10:34

  Ik denk dat mijn kinderen vooral onder de indruk zijn van alles wat er valt te zien. Lekker je fantasie prikkelen in het toverbos.. avonturen beleven bij Troy arena.
  Ik heb er nu al zin in!

 • Reply
  Nancy van Heck
  25 juli 2017 at 09:47

  De Djengu river vooral met de warme zomermaanden is het altijd wel fijn om een goede verkoeling te hebben.

 • Reply
  Nancy van Heck
  25 juli 2017 at 09:46

  De Djengu river vooral met de warme zomer om heerlijk even nat te worden is gelijk een goede verkoeling met de warmte.

 • Reply
  lottie
  25 juli 2017 at 09:24

  Troy! Lijkt mij een super leuke attractie om samen met mijn neefjes naar toe te gaan!

 • Reply
  ilsiee prins
  25 juli 2017 at 08:44

  Dat ziet er supergezellig uit!!!!! Wat een onwijs leuke actie organiseer je voor de lezers van je blog..
  Zelf gaan we niet op vakantie, maar een aantal dagen op stap met de kids… Dagje naar het strand, dagje met de trein en nog een dagje naar pretpark/dierentuin! Zal super zijn de kids te mogen verrassen met dit geweldige dagje uit!
  Wij doen mee..
  Groetje Ilsiee

 • Reply
  Jan
  24 juli 2017 at 21:41

  Wij zijn erg nieuwsgierig naar Troy

 • Reply
  Ilona
  24 juli 2017 at 21:06

  Mijn dochter is net 1.20 en door haar broer opgejut om eens in een achtbaan te gaan. Voor zou de indoor-trein achtbaan leuk zijn om eens uit te proberen of ze het echt wat vindt.

 • Reply
  A.
  24 juli 2017 at 16:27

  Met een toverstafje kaartjes toveren…..????

 • Reply
  Nina
  24 juli 2017 at 14:50

  Wat een leuke prijs, ik heb al veel gehoord over de houten achtbaan Troy. Ik zou deze wel eens willen meemaken samen met mijn twee dochters. Zij zijn dol op pretparken, en deze kennen wij nog niet. Ik zou er heel graag met manlief en de meiden naartoe gaan. Leuke site ook, ik ga je volgen, groetjes !

 • Reply
  Janneke
  24 juli 2017 at 14:33

  Ik weet niet wat ik het leuk zou vinden maar het leukst lijkt me om een voedselbankgezin blij te maken met de gratis entree.

 • Reply
  May
  24 juli 2017 at 13:49

  Wat een toffe winactie heb je op je site Linda ! Fantastisch, ik ding graag mee om zodoende mijn 2 kids Toverland te kunnen laten ontdekken. Wij zijn er nog nooit geweest. Maar zo te zien op de site zou ik mijn kids heel blij maken met een ritje in de Maximus Müller. Snel sneller snelst ! X May

 • Reply
  h.vlassak
  24 juli 2017 at 08:59

  T OVERLANDTICKETS! Wauw die willen wij graag winnen!
  O utdoor en indoor
  V ele leuke attracties voor jong en oud
  E venementen als Midzomeravonden en Halloween Nights
  R estaurantjes en terrasjes
  L imburg; Sevenum
  A ttractiepark voor het hele gezin
  N atuurlijk met diverse achtbanen (waaronder de Troy!)
  D rie shows; D’Junga, Katara en Toos Tovershow

 • Reply
  Peggy Palm- Elizen
  23 juli 2017 at 20:52

  De Troy is de mooiste houten achtbaan van Europa, tijdens de Halloween dagen is het helemaal spookachtig daar.

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  21 juli 2017 at 14:52

  Op avontuur in Toverland is op en top genieten,
  Daarom laten wij deze kans niet schieten.
  Met de Tea Cups lekker rond gaan draaien,
  En met de Djinn ons zelf mee laten waaien.
  Gillend in een Troy-achtbaan,
  die kans zou ik dan weer afslaan….
  Keihard van de glijbaan af,
  dat lijkt me dan weer totaal geen straf.
  Een dagje heerlijk genieten,
  en met Morrel Hopper de lucht in “schieten”.
  Dan met het Truckparcours (onze favouriet) nog even “crossen”
  met z’n allen rijden door de bossen 😉
  Klinkt echt heerlijk zo een dag,
  hoop dus echt dat ik de kaartjes voor m’n zoontjes winnen mag…

 • Reply
  Viv
  21 juli 2017 at 11:45

  Wij zijn nog nooit in Toverland geweest en we wonen er niet eens zo heel ver vandaan. Het is het dichtsbijzijnde (echte) pretpark vanuit het uiterste Zuiden! Ons manneke van 6 wil dolgraag in Troy en hij hoopt dan ook heel heel hard dat hij 1.20 is (deze mama twijfelt daar nog over…laatste meting nog niet). Hij houdt van attracties die snel en hard gaan en het liefst ook hoog (papa vindt dat laatste minder haha), dat is “vet cool” ;-). Maar er is zoveel leuks te beleven hebben we op de site ontdekt dat we er sowieso heel graag heen willen. Het zou een super verrassing zijn voor het hele gezin. Ik ga de duimen keihard laten draaien!!

 • Reply
  Jose
  19 juli 2017 at 22:37

  Mijzelf lijkt me de troy achtbaan heel gaaf. Ik ben wel van de achtbanen. Maar aangezien mijn tweeling meiden 2 jaar zijn lijkt me het toverhuis wel heel leuk. Of een van de mooie shows! Wij zijn nog nooit in toverland geweest dus zou wel heel leuk zijn voor in de vakantie! X

 • Reply
  marjonS
  19 juli 2017 at 08:41

  We doen graag mee. Samen met dochterlief gekeken en zij wil graag in de waterbaan!

 • Reply
  Andy E
  19 juli 2017 at 00:01

  De Maximus Blitz bahn lijkt me leuk voor mn zoon. Toverland is voor ons nog onbekend terrein, maar deze attractie lijkt ons wel wat.

 • Reply
  Goele H
  18 juli 2017 at 23:57

  Ik denk dat beide kinderen hier erg graag de Alpenrutsche willen uitproberen. We zijn er nog nooit geweest, dus geen idee wat hun echte favoriet is.

 • Reply
  Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)
  18 juli 2017 at 23:25

  Wow wat een geweldige winactie. Vorig jaar zaten we in een huisje vlakbij Sevenum en Toverland stond ook op ons wensenlijstje. Jammergenoeg was het voor ons te duur om te gaan en hebben we het park over moeten slaan. Dit jaar gaan we weer naar hetzelfde huisje en het zou wel echt fantastisch zijn als ik mijn dochters zou kunnen verrassen met dit uitje. Mijn jongste dochter is dol op achtbanen, maar is vaak nog te klein. Op de site zag ik dat de Dwervelwind voor haar wel toegestaan is. Ik denk dat ik haar daar niet meer weg zou krijgen :). Mijn oudste dochter is niet echt van de achtbanen, maar ik denk dat ik haar gelukkig maak met de Djinn. Nu maar hopen dat we uitgekozen worden en mogen gaan genieten in dit magische land :).

 • Reply
  Tamara
  18 juli 2017 at 23:05

  De foto’s van d’JUNGA zien er heel tof uit!

 • Reply
  Michael noo
  18 juli 2017 at 22:59

  wij vinden de djengu river helemaal te gek!! We zijn helemaal fan van Toverland dus kom graag een kans maken voor een super zomers uitje!!

 • Reply
  Kristel
  18 juli 2017 at 19:30

  Tolly Molly vind onze dochter helemaal geweldig 🙂 geweldig in de bootjes op het water en wat zijn ze mooi. lijkt me heerlijk om haar hier heen mee te gaan. Wat zal zij en wij genieten 🙂

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  18 juli 2017 at 18:36

  Ondanks dat ik er zelf niet in mag vind ik nog steeds de wildwaterbaan geweldig 😀 ik doe graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀

 • Reply
  Linda meester
  18 juli 2017 at 18:15

  De Katara zal de meeste indruk maken maar de Aqua Snake zullen we met zijn vijfjes van genoeten

 • Reply
  Anke
  18 juli 2017 at 17:43

  Wat gaaf! Zag het al voorbij komen op jullie instagram! Wij zijn alleen nog in de winter geweest en toen waren de backstroke en blitz bahn favoriet bij de jongens! We zouden graag een keer buiten alles uitproberen dus we doen graag mee?

 • Reply
  Heidie van der Steeg
  18 juli 2017 at 17:39

  We zijn een paar jaar geleden eens naar Toverland geweest, maar in de winter. We hebben dus alleen het binnengedeelte ontdekt. Maar wat we toen supergaaf vonden: de Maximus Blitz bahn. Mijn zoon en ik vonden dat heel erg tof! Mijn dochtertje was toen nog te klein om er samen met mij in te gaan, maar dat kan nu wel.
  Van de buitenattracties lijkt mij de Troy het gaafste. Ik ben dol op achtbanen en ben benieuwd of mijn zoon het aandurft om mee te gaan. Mijn dochtertje wil vast in de kleinere achtbaan binnen.

 • Reply
  Corinne de Graaf
  18 juli 2017 at 16:26

  De djengu river is hier favoriet!

 • Reply
  Marian Zw
  18 juli 2017 at 14:50

  Dit zou echt een geweldig uitje zijn. Vakantie zit er niet in dit jaar. (Papa heeft geen vrij) maar een dagje Toverland is natuurlijk echt te gek! Onze kids vinden het Toverhuis, van Toos met de toverstokjes het leukste. Daar willen ze altijd als eerste naar toe, en de theekopjes en rupsbaan worden ook altijd meerdere keren bezocht.

 • Reply
  Erica van Loon
  18 juli 2017 at 14:17

  Onze kinderen zijn gek op een waterbaan. Het is eventjes rijden, maar we hopen de kaartjes te winnen!

 • Reply
  Marieke Flikweert
  18 juli 2017 at 13:06

  Dit staat zeker op ons verlanglijstje om een keer naar toe te gaan!
  Voor Elin (3) is het zo, hoe wilder hoe beter. Zijn er ook dingen geschikt voor Joas (bijna 2)?
  Ik denk dat Elin dat bootje op die waterbaan (zie foto van jou) superleuk gaat vinden! Ik loot heel graag mee naar de kaartjes!

 • Reply
  melissa
  18 juli 2017 at 12:47

  WAUW. Toverland is te gek. Ik ben er 2 keer geweest. 1 keer trouwde mijn nicht in het Magic Forest en waren er savonds enkele attracties open voor de gasten. Heel bijzonder. Toen jaren niet meer geweest tot vorig jaar. Op zich leuke herinneringen aan, we gingen erheen om even ontspannen dag te hebben nadat we dag ervoor ons petekindje begraven hadden. Gelukkig hebben de kids er daadwerkelijk leuke herinneringen aan, vooral de jongste; Jarno van 4. Op zijn wensenlijstje voor deze vakantie staat dan ook met stip op 1: Toverland. We hebben gezegd dat hij er al eerder heen mocht zodra hij snachts zonder tutje slaapt, maar dat is nog niet gelukt. Wat zijn favo attractie is: Maximus’ Blitz Bahn. maar die is natuurlijk ook gewoon echt supergaaf voor jong en oud. Zus Elise van 6 durft daar ook in, maar in Jarno zijn tweede favoriete attractie: de backstroke, daar krijgen we haar niet meer in na vorig jaar. je ziet binnen nl niet dat hij buiten echt MEGA hoog is en ze heeft ontzettende hoogtevrees en we waren ook echt niet normaal kletsnat daarna, haha. Ik vind het gebied Land van Toos ook erg leuk voor deze leeftijd. Ik ga duimendraaien hier!

 • Reply
  Linda vissers
  18 juli 2017 at 12:38

  De wild waterbaan. Daar is mijn grote vriend dol op. Ff heerlijk genieten met papa voordat hij er een zusje bij krijgt. Ik geniet van mijn twee mannen.

  Ik deel like en duim

  Liefs

  Linda

 • Reply
  Fams
  18 juli 2017 at 12:19

  Ons lijkt de Djengu River het leukst
  ! Zeker met mooi weer. We gaan een weekje op vakantie in Limburg half augustus dus zijn dan in de buurt van Toverland dus zou super leuk zijn om kaartjes te winnen zodat we erheen kunnen❤

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.