8 jaar 9 jaar Educatief Puzzels

Een 3D Volkswagen in je huiskamer!

Xenia

Haal met deze 3D puzzel Volkswagen bus T1 bulli een echt kunstwerk in huis! De 162 kunststof puzzelstukjes passen perfect in elkaar dankzij een Easyclick technologie en vormen samen met de accessoires een stevige 3D puzzel.

Kamperen

Wij gaan elk jaar naar de camping om te genieten van een vakantie met de caravan waar dan ook. Toch heb ik altijd als droom een camper gehad. De ultieme droom is zeker een Volkswagen T1 camper bus. Dit zal voorlopig (altijd) wel bij een droom blijven, want ze zijn best duur en voorlopig ook te klein (dat scheelt) met 3 kleine jongens in huis.

De Volkswagen T1 3D puzzel van Ravensburger is voor nu een mooi alternatief om te maken. Mijn oudste zoon kan zijn geduld op de proef stellen en mama heeft als het goed is een mooie “eyecatcher” in de kast.
Thijmen was blij verrast toen hij het pakketje mocht uitpakken en nog van niks wist. Hij kon dan ook niet wachten om te beginnen.

Gebruiksaanwijzing

De gebruiksaanwijzing is niet lastig en eigenlijk zijn er maar 3 stappen. Eerst de basis in elkaar zetten, dit zijn de wielen en het frame waar de puzzel als het ware op gemaakt gaat worden. Daarna begin je op de aangewezen plek met nummertje 1 en dan ga je verder met de volgende tot nu nummer 162. Op de binnenkant van de puzzel staat het nummer en een pijl, welke kant je op moet puzzelen. De laatste stap is het dak op het gepuzzelde stuk klikken en klaar is de bus.

Ordenen

Wij zijn begonnen om eerst alles te ordenen. Stap 1 en 3 waren makkelijk te ordenen omdat dit grote onderdelen zijn. De 162 puzzelstukjes zijn een ander verhaal. We hebben de puzzelstukjes uitgezocht en geordend. We hebben dit gedaan door rijtjes van 10 te maken en ze dan op volgorde te leggen. Dit kostte even wat tijd, maar hierdoor kon Thijmen de puzzel gewoon echter elkaar door maken en hoefde hij niet steeds een stukje te zoeken.

We hebben de puzzel in 3 etappes gemaakt en zijn uiteindelijk 3 uur met de puzzel bezig geweest van het begin tot het einde.

Go or no Go

De puzzel is volgens de handleiding voor iedereen van 10 tot 99 jaar. Thijmen is 7 jaar en heeft de puzzel eigenlijk zo goed als alleen gemaakt. Alleen om het dak erop te klikken heeft hij wat hulp van papa gehad, dit was wat lastig en als je het te snel deed vielen er weer een paar stukjes af. Wat je vooral nodig hebt is geduld, rust , tijd en een klein beetje inzicht. Maar de puzzel is dus wat ons betreft al zeker geschikt vanaf 7 jaar.
Thijmen vond het helemaal geweldig om te maken en had er duidelijk veel plezier in om te doen. Ik vond het super dat hij zo geduldig was, viel er een stukje af deed hij het opnieuw zonder te mopperen.

Van ons krijgt de puzzel een dikke go! We, nou ja vooral Thijmen, heeft urenlang speel en puzzelplezier gehad en ik heb met plezier naar zijn serieuze koppie gekeken hoe hij het in ekaar aan het zetten was. Het eindresultaat staat nu te pronken in onze servieskast! Elke keer als we het erover hebben straalt hij van oor tot oor. Hij wil voor zijn verjaardag weer zo’n soort puzzel, dat zegt denk ik genoeg.

De 3d puzzel VW bus T1 is te koop bij Bol.com voor 29,99 euro.

3D volkswagen

Lees ook: 3D Puzzel Porsche van Ravensburger

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    7 juli 2017 at 13:07

    Wauw, wat een leuke puzzel! En het resultaat is zo mooi dat het leuk is om in de woonkamer te hebben.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.