Buitenspeelgoed Gastblog Huis & Tuin

Een zwembad in de tuin voor ieder kind

Linda - Go or No Go

Mama, mag ik in het zwembadje?

Zodra de eerste warme lentedag zich aandient, is dit vaak de eerste vraag van je kind. Vinden kleuters het warm buiten, dan willen ze direct in het zwembad. Plonzen in het badje is voor kinderen het ultieme zomergevoel. Nu weet ik niet wat jij voor moeder bent, maar over het algemeen worden mama’s niet direct heel enthousiast als ze deze vraag horen. In de eerste plaats is het vaak nog veel te koud om buiten in een badje te spelen en daarnaast levert het opzetten, vullen en opruimen van die zwembaden toch vaak heel wat gedoe op. Maar wellicht ben jij die ideale moeder die direct enthousiast op zoek gaat naar een geschikt zwembad. Hoe dan ook, met onderstaande tips komt het vast helemaal goed met dat badje bij jullie in de achtertuin. 

Maak het je gemakkelijk met een opblaasbaar zwembad

Zeker wanneer je kinderen nog wat kleiner zijn, is een opblaasbaar zwembad een prima optie. Je kunt deze zwembaden heel eenvoudig online aanschaffen en het aanbod is enorm. Wil je geen felgekleurd exemplaar in de tuin? Geen probleem, want je zult zien dat er badjes verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren en dessins. Ook wat betreft afmetingen kun je alle kanten op. Lijkt het jou wel wat als je kleine dreumes kan spetteren in het zwembad, neem dan bijvoorbeeld een klein badje van zo’n 11 cm hoog. Deze is speciaal geschikt voor baby’s. Zijn de kinderen al iets groter, dan kom je hier niet meer mee weg. Neem dan een wat groter opblaasbaar zwembad in de vorm van een of ander waterdier. Het wordt helemaal leuk als je er een uitkiest met een sproeifunctie. Waterpret en uren speelplezier verzekerd. Maak het jezelf ten slotte gemakkelijk door er direct een pompje bij te nemen. Hoe klein het badje ook is, als het mooi weer is dan heb jij het ook warm. Waarom zou je jezelf vermoeien en in het zweet werken door een zwembad op te gaan staan pompen? Die pompjes van tegenwoordig kosten bijna niks en binnen een mum van tijd heb jij het bad in de tuin staan.

Denk aan een goede voorbereiding

Al eens ervaren hoeveel irritatie het opzetten van een zwembadje op kan leveren? De kinderen komen uit school en hebben het warm. Ze willen niets liever dan direct zwemmen in hun eigen zwembadje. Maar ja, jij moet het bad eigenlijk nog oppompen en daarna moet het water er nog in. Dit is allemaal helemaal niet nodig als je het net iets anders aanpakt. Zorg er gewoon voor dat het bad is opgepompt. Zoek al het leuke waterspeelgoed dat je hebt bij elkaar en laat het bad vollopen met water. Misschien ook wat emmers warm water erbij? Een voordeel hiervan is ook nog eens dat het water al een goede temperatuur heeft wanneer de kinderen gaan zwemmen. Komen ze thuis uit school? Dan hoeven ze zich alleen nog maar even om te kleden en daarna kun je ze direct het zwembad in laten gaan. Wellicht dat ze nog net tijd hebben voor wat fruit en een beker drinken. Zie je het helemaal voor je? Jij kunt ondertussen de groenten snijden en de aardappels schillen en de kinderen hoor je niet meer. Nog beter is om er lekker bij te gaan zitten met je favoriete tijdschrift, zeker kleine kinderen laat je niet alleen in een zwembad.

zwembad

Een zwembad koop je eenvoudig online

Weet je nog dat jij vroeger met je vader of moeder meeging naar de winkel om een zwembadje uit te kiezen? Als het al een poosje mooi weer was, had je soms nog pech ook. Kwamen jullie bij de winkel en waren alle zwembaden op. Of er was er nog maar een en dan koos je die direct ook al vond je hem niet mooi. Tegenwoordig werkt dat allemaal stukken eenvoudiger. Je start je laptop op en na een paar muisklikken ontdek je op internet een enorme variëteit aan buitenzwembaden. Door gebruik te maken van allerlei zoekfuncties en door te filteren op wat je wilt, heb je binnen een paar minuten een geschikt buitenzwembad op je scherm. Vaak is de levertijd amper een dag, dus je kunt de kinderen direct beloven dat ze morgen in het zwembad mogen.

Welke uitvoering kies je?

Uiteraard is dit sterk afhankelijk van jouw gezinssituatie. Hebben jullie alleen nog maar een kleine dreumes rondkruipen, dan neem je het kleinste badje dat er is. Springen er bij jou een of meer peuters en kleuters rond, dan wil je vast en zeker iets groters. Vind je het gezellig als de buurkinderen ook komen zwemmen, zorg dan voor een zwembad met een redelijke afmeting. Als je daar tenminste de ruimte voor hebt in je tuin. Kies je voor een Intex zwembad, dan kun je er wel vanuit gaan dat je een bad van goede kwaliteit hebt. Heb je liever een frame zwembad of kies je voor een easy setup bad? Een easy setup bad is meestal groter dan die eenvoudige kleine opblaasbare zwembaden voor de allerkleinsten. Wil je echter zelf ook af en toe zwemmen of heb je al oudere kinderen, dan kom je al snel op een frame zwembad uit. Deze baden zijn wat steviger en groter en kunnen echt jarenlang meegaan.

Direct een zwembad kopen

Je bent er inmiddels helemaal klaar voor? Je gaat vandaag nog een zwembad kopen? Wordt het een Intex zwembad? Van het aanschaffen van een buitenzwembad krijg je vast geen spijt. Zeker niet als je bovenstaande tips op de een of andere manier gebruikt. Een kinderzwembad geeft ook aan jou als moeder vaak een gevoel van ontspanning. Zie je je kinderen in het zwembad plonzen en zwemmen, dan heb je toch echt het idee dat het op en top zomer is? En alle drukte erom heen neem je dan op de koop toe, toch? Direct een of meerdere zwembaden kopen is een fluitje van een cent. Heb je kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, dan kun je ook een klein kinderzwembad en een wat groter bad nemen. Uiteraard is het dan wel van belang dat je tuin ook groot genoeg is voor twee zwembaden.

Veel zwemplezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.