0 - 1 - 2 jaar

Met deze tips wordt zindelijkheidstraining een eitje!

Je hebt van die wonderkinderen die met 1,5 jaar aangeven dat ze voortaan naar het toilet willen en geen luier meer om willen. Je hebt ook kinderen die 3,5 zijn en nog vrolijk beluierd door het leven gaan. Allemaal goed en wel, maar wanneer ze naar de basisschool gaan zullen ze toch echt zindelijk moeten zijn. Met behulp van deze 6 tips heb jij jouw kind zo zindelijk!

1. Stop een koffiefilter in de po

Ja, het ziet er bizar uit, maar het werkt echt: stop een geopende koffiefilter in de po. Het geeft je kindje een mooi doel om op te mikken en het scheelt ontzettend veel schoonmaakwerk. Je schuift alles na afloop zo met filter en al het toilet in!

2. Po met een muziekje

Sommige kids vinden het geweldig, andere zijn er doodsbang voor. Het is dus even testen, maar als je kind fan is is een po met een muziekje een geweldig idee. Wanneer je kindje plast of poept wordt hij beloont met een vrolijk liedje.

3. Skip de po

Er zijn ook kinderen die helemaal niet op de po willen, maar net als papa en mama direct op de wc willen. En waarom ook niet? Koop een toiletbrilverkleiner en laat je kindje lekker oefenen op wc.

4. Wasbare stiften op het toilet

Dat oefenen kost natuurlijk best wat tijd. Draai de toiletverkleiner om, laat je kindje met het gezicht richting wc-deksel zitten en geef hem een uitwasbare stift in handen. Het wachten duurt veel minder lang als je ondertussen een mooie tekening kunt maken op het deksel!

5. Een luier in het potje

Kan je kleine nog geen afscheid nemen van de luier? Leg een geopende luier in de po en laat hem daarop plaatsnemen. De kans is groot dat je kind hierdoor z’n angsten overwint en de behoefte doet op het potje. En het scheelt jou ook nog eens in opruimen, want je kunt de volle luier zo weggooien.

6. Belonen, niet straffen!

Zindelijk worden kan best even duren. Daardoor kan het op een gegeven moment irritatie opwekken wanneer het weer niet lukt. Toch is het goed om vast te blijven houden aan een positieve aanpak: beloon je kindje wanneer het goed gaat, bijvoorbeeld met een leuke sticker. En geef geen straf wanneer het mis gaat, je kindje help je daar niet mee. Met buikpijn van de spanning is nog veel moeilijker om zindelijk te worden. Dus blijf positief, alle begin is nu eenmaal moeilijk!

Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

Zindelijkheidsfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge