Daan’s Outfits | Kleding, schoenen en 7 jaar: the struggle is real

Schoenen uitzoeken met een 7-jarige? Serieus jongens, the struggle is real! Mijn zoontje heeft met zijn 7 jaar al echt wel een duidelijke fashion-mening. 

Een kuif?

Tot een half jaar geleden zocht ik gewoon schoenen uit voor mijn mannen, het maakte hun allemaal weinig uit. Maar in een half jaar tijd is er heel wat veranderd hoor. Ineens bepaald meneer bijvoorbeeld helemaal zelf hoe hij zijn haar wil dragen. Een kuif? “Dat wil ik echt niet hoor mam, het moet naar de zijkant”. Ok, naar de zijkant dus. “En mam, ook nog even sprayen graag”. Natuurlijk, haarspray, wat joh je haar zal over een paar uur eens een beetje inzakken..

De kleding

Met zijn kleding en schoenen is het niets anders. Waar ik voorheen ieder shirt aan kon doen, of er nu een schattig beertje of een stoere afbeelding op stond, het maakte hem allemaal niet uit. Maar ook dat is verleden tijd. Hij heeft zijn eigen voorkeuren voor kleuren en het moet vooral niet meer schattig zijn. Ok, dat laatste is ook niet zo gek voor een 7-jarige jongen, maar toch…

De schoenen

Dan komen zijn schoenen, want ook dat is een ding. Hij wil geen hoge schoenen, wat mij in de winter wel een klein beetje pijn in mijn hart doet want ik vind die jongenslaarzen zó onwijs gaaf. Maar goed, geen hoge schoenen dus.
In de zomer wil hij sneakers, en vooral met een fel kleurtje. Een donkere kleur sneaker vind-ie saai. Waar hij vorig jaar nog vol overtuiging voor een schoen met Superman zou kiezen, kijkt hij daar dit jaar echt niet naar om. Nee, het moet vooral een schoen met een fel kleurtje zijn. De keuze viel uiteindelijk op super stoere Develab schoenen en daarmee komt voor mij het bewijs dat meneertje een prima oog voor fashion heeft!

Felle Develab’s

De schoenen hebben inderdaad dat felle kleurtje waar hij naar zocht: felgeel! Behalve de veters heeft de schoen ook de gele accenten aan de zijkanten en achterkant. Verder is de schoen donkerblauw en op de zijkant natuurlijk het bekende Develab logo. Tot zowel mijn vreugde als die van mijn zoon heeft de schoen zowel veters als een rits. Die rits gaat ons namelijk heel veel ellende besparen. Veters strikken kan hij wel, maar heel strak en goed is het niet. Gevolg: minimaal 5x per dag veters strikken. Daar wordt hij zelf niet blij van, de juf niet en ik niet. Dus lang leve de schoenen die veters hebben maar daarnaast óók een rits hebben! Een keer goed strak strikken ’s ochtends met eventueel een dubbele knoop erin en niemand heeft er last van. Een groot voordeel van schoenen met veters vind ik altijd dat de schoen dan beter om de voet heen gesloten zit. Dat is voor de kleine jongensvoetjes dan weer belangrijk, is me door de schoenverkoopster ooit eens verteld.
Als laatste nog even goed om te benoemen: de schoenen zijn van een luchtig stofje en verstevigd op de belangrijke delen zoals de neus. Zo zijn de schoenen stevig, maar perfect voor de zomer.

Win een paar Develab schoenen!

Ik vind de schoenen onwijs tof en mijn zoon loopt er helemaal trots mee rond. Iedereen happy. Nu jullie nog! 🙂
Als je deze schoenen ook zo tof vindt en je kent iemand die maat 36 draagt, heb ik goed nieuws voor je. Ik mag namelijk eenzelfde paar schoenen in maat 36 weggeven!
Om mee te doen wil ik je vragen om de Facebookpagina van Develab te liken. Het actiebericht delen op Facebook wordt ook zeker gewaardeerd maar is niet verplicht 🙂

WINACTIE GESLOTEN

De winnaar is bekend! Proficiat met deze geweldige paar schoenen: Kirsten Remeeus!
Ik wens je zoontje veel plezier met deze stoere Develab’s! Stuur je me een mailtje?
struggle is real

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

8 Comments

 • Reply
  Tamara V
  23 juni 2017 at 20:30

  Onze man is 6 en half maar leeft op grote voet.(ik jammer genoeg ook) Hij heeft nu 35 1/2 en het groeit gestaag door dus ik zou heel blij zijn met deze stoere stappers.

 • Reply
  Jose Looijs
  23 juni 2017 at 16:37

  Deze schoenen zijn echt heel tof! Lekker opvallend…. Daar wordt mijn zoon Bas zeker blij van! Count me in! 😀

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  23 juni 2017 at 12:32

  Een groeispurt hier een groeispurt daar,
  wanneer is het groeien eens klaar?
  Van maat 31 naar maat 34 in nog geen 8 maanden tijd;
  alweer zijn jouw schoenen te klein tot mijn spijt.
  En dan passen ze een keer,
  en dan vallen we weer,
  dan weer een afgetrapte neus of een groot gat,
  maar natuurlijk geeft dat niet lieve schat.
  Al wordt mama wel wat wanhopig om nieuwe schoenen te blijven kopen,
  dan komt deze actie voorbij; en kan ik alleen maar hopen
  Schoenmaat 36 is dan ook onze wens,
  maakt u van zoonlief Robin (8) en deze mama een gelukkiger mens?

 • Reply
  Willianne
  20 juni 2017 at 22:01

  De kleuren zijn echt gaaf! Hou van de combi fel geel en blauw:) Ook is strikken hier drama dus de rits is zeker handig! Mijn zoontje heeft maat 36 op het moment dus doe heel graag mee!

 • Reply
  Marian B
  20 juni 2017 at 21:37

  Mijn zoontje past deze helaas nog niet. Zijn neefje heeft net maat 36 en zal van deze schoenen vast blij worden. Hij wordt wel kieskeurig wat kleding en schoeisel betreft hoorde ik van mijn zusje maar blauw en groen doen het altijd goed. De groene veters en het accent zal hij zeker mooi vinden.

 • Reply
  Les Schlepers
  20 juni 2017 at 13:56

  Dat lijkt me echt super leuk om te winnen! ik doe dan ook heel graag mee met deze toffe actie! gave sneakers hoor! pagina meteen geliked

 • Reply
  Cobi
  20 juni 2017 at 13:15

  Mijn jongste nu net 8 heeft inderdaad ook echt zn specifieke eigen smaak. zijn grote broer daarentegen (13) heeft dat nooit zo gehad. Grappig om te zien dat hij niet de enige daarin is Laat hij nou net maat 36 hebben dus ik doe graag voor hem mee!

 • Reply
  Mieke Stam
  20 juni 2017 at 09:34

  Oh super stoer zeg! Timo (8) heeft ook een specifieke smaak met wat wel en niet stoer is. Klittenband is duidelijk uit, ik ben geen baby meer! maar stevig strikken lukt ook nog niet, dus die rits ziet we zeker zitten! De jongste (6) pakt al 2 jaar uit de kast wat hij aan wil doen, niks wat ik klaar leg is goed, dat gaat alleen nog maar erger worden ben ik bang :O Ik doe graag mee voor Timo <3

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.