Inspiratie

Hoera! De Samsung Galaxy S8 will be mine!

Samsung galaxy s8
Arno - Go or No Go

Moet je een nerd zijn om dit blog te waarderen? Nope, zeker niet (hoewel het vast ook geen kwaad kan). Zeker niet als je telefoon onlangs een duik in het zwembad heeft genomen en je toevallig net op zoek bent naar een nieuw toestel. Het komt voor, heb ik me laten vertellen…

Ik ga het namelijk hebben over mijn nieuwste aanschaf: de Samsung Galaxy S8. Nou ja; ik héb hem nog niet exact, maar het gaat gebeuren. Niet dat ik per se altijd de nieuwste of beste smartphone moet hebben, hoor! Het toeval wil dat ik toe was aan een nieuw toestel en als de gelegenheid zich dan tóch voordoet, tja… dan kun je maar het beste van de nood een deugd maken! En waarom dan de Samsung Galaxy S8?

Hij is zo mooi….

Het is niet te ontkennen: een nieuwe smartphone kost geld. En niet weinig. Maar als ik dan tóch een bult geld uit ga geven, dan wil ik ook een toestel wat ik met gepaste trots op tafel leg als ik bij vrienden op bezoek ben, wetende dat het gesprek de volgende tien minuten over mijn nieuwste aanschaf zal gaan. En de Galaxy S8 is zo’n toestel: toen ik hem in de winkel ging bekijken kreeg besloot ik direct dat dit de mooiste telefoon is die ik tot nu toe heb gezien. Het mooiste aan de Galaxy S8 vind ik waarschijnlijk het gebogen beeldscherm, dat ik nog nooit heb gehad en dat er echt heel vet uitziet. Het beeldscherm is megagroot (5.8 inches diameter, en zijn grotere broertje de S8+ meet zelfs 6.2 inches) maar desondanks is het toestel zowat even groot als de iPhone 7, die toch een beduidend kleiner beeldscherm heeft. De achterkant van het toestel is ook van glas en op dezelfde manier gebogen als het beeldscherm en doordat hij zo plat is, lijkt het net alsof je alleen een scherm in je handen hebt. I like.

Sci-fi

Ik hou van die aparte features: je kunt de S8 ontgrendelen met een vingerafdruk-scanner en zelfs met een iris-scanner (al zie het er wel een beetje raar uit als je ergens in het openbaar opeens, als een soort digitale piraat, je telefoon vlak voor je ene oog houdt…). Hij heeft ook zijn eigen kunstmatig intelligente assistent aan boord: met ‘Bixby’ kun je, net als met Siri of Google Assistant, eindeloos zinvolle gesprekken voeren over de zin van het leven. En dan beschikt de S8 nog over Bluetooth 5.0. Dit heeft niet alleen een groter bereik, maar is ook in staat om muziek naar twee bluetooth apparaten tegelijk te sturen! Erg handig als je een feestje hebt. Was dat het? Nee, maar de lijst met hippe sjizzel is echt te lang om helemaal door te nemen.

Smile!

De camera van de Samsung Galaxy S8 is in één woord: ‘geweldig’. Dezelfde 12 megapixel camera zat ook al in de S7, maar het is dan ook een spectaculair goed ding, waarschijnlijk de beste smartphone-camera van dit moment. De app om de camera te bedienen is supergebruiksvriendelijk en heeft echt heel veel opties. Hij opent met een dubbelklik op de powerknop, ongeacht in welke app je bezig was. Scherp stellen gaat supersnel en hij gaat erg goed om met tegenlicht of onderbelichting. Hij maakt automatisch fantastische foto’s, maar voor de liefhebber biedt hij ook een heleboel handmatige instellingen. Er zitten zelfs Snapchat-achtige lenzen ingebouwd, jeejj!

Alles behalve een Samsung

Na mijn allereerste mobieltjes: de pocketline Swing en daarna de Siemens C35, werd ik al gauw een trouwe (Sony) Ericsson-fan. Van de I888 tot de W810i Walkman phone, tot uiteindelijk de Experia ARC (mijn favoriete telefoon, tot nu dus). En al die tijd bleef ik zeggen: “Alles behalve een Samsung”. Niet helemaal eerlijk, omdat dat vooral te maken had met het feit dat Samsung stug vasthield aan zijn eigen besturingssyteem en zijn eigen appstore, waar destijds om precies te zijn 3 apps te krijgen waren. Maar Samsung heeft dus duidelijk niet stilgezeten. Vorig jaar ruilden we onze ouwe trouwe iPad al voor een Samsung Galaxy Tab en nu gaat het dus echt gebeuren; mijn volgende smartphone wordt de Samsung Galaxy S8.

Samsung foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.