Huis & Tuin

Ik heb er de energie niet meer voor!

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Voor de één is het ieder jaar hetzelfde liedje, voor de ander iedere 3 jaar maar uiteindelijk krijgen we allemaal te maken met die ene grote vraag: “Wat doen we met ons energiecontract?” Overstappen of niet? Vast of variabel contract? Groene of grijze stroom? Voor een gezin met twee jonge kinderen wordt die keuze alleen nog maar belangrijker: we verbruiken nogal wat energie!We willen voor onze kroost toch minstens een warm huis, een lekkere warme douche, een warme hap en hier en daar een lampje laten branden. Om nog maar te zwijgen van de echte levensbehoeften van de moderne mens: de “absoluut onmisbare” tablet, laptop, mobiele telefoon en natuurlijk de tv! We jassen er ieder jaar de nodige kilowatts doorheen. Hoewel ik eerlijk gezegd geen idee heb hoeveel een kilowatt eigenlijk is.

Grote verschillen

De prijsverschillen zijn groot en de ene energieaanbieder kan je al gauw enkele honderden euro’s besparen ten opzichte van de andere. Of kosten…

Gelukkig hoeven we niet meer -zoals vroeger- alles zelf uit te zoeken. “Vroeger” was dan misschien “alles beter” maar dit is dan toch écht de uitzondering!
Eerst ‘even’ je contract en je jaarafrekening opzoeken, dan uitpluizen hoe het ook alweer zat met vastrecht, leveringskosten, netwerkkosten, energiebelasting en ga zo maar door. Vervolgens met je rekenmachientje uren stoeien over wat de beste aanbieder en het beste tarief zijn. Dan nog even ruziën met je partner over de keuze voor een vast of een variabel contract, om dan op maandagochtend van een collega te horen dat je met die andere aanbieder tóch beter af was geweest. Volgende kans over drie jaar.

energie

Een paar minuutjes en klaar

Tegenwoordig vullen we gewoon een goede energievergelijker in en met een paar minuutjes zijn we er uit. Het enige wat je nodig hebt:

  • je huidige energiecontract
  • je jaarafrekening
  • je partner (dit soort beslissingen maak je beter niet alleen)

…en binnen een paar minuten weet je het: overstappen energieleverancier of niet?
Bekijk goed welke optie voor jou het beste past.

Weet je wanneer jouw energiecontract afloopt, of kun je misschien al kosteloos overstappen? En hoe maak jij je keuze? Laat het weten!


Energie foto en via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    30 mei 2017 at 11:27

    Ik vind het altijd iets wat ik moet doen, maar ik vind het lastig om dan ook echt in actie te komen moet ik bekennen…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.