1 jaar 2 jaar Gastblog Producten voor kids

Bobike One; een makkelijk te monteren fietszitje!

Mary-Lou

Omdat ik erg blij ben met mijn huidige fietsstoeltjes van Bobike, was ik erg nieuwsgierig naar de vernieuwde versies. De Bobike ONE belooft een makkelijk te monteren fietszitje te zijn. En wie is er nu niet dol op gemak?!

Bobike ONE

Bobike One in het kort

 • Uniek dubbelwandig zitje voor extra veiligheid
 • Click & Go Montage
 • Comfortabele, waterafstotende zitting
 • Zachte, comfortabele schouderriempjes
 • Verbeterde, solide Easy-Click gesp
 • Zonder gereedschap verstelbare voetensteuntjes
 • Ook geschikt voor montage op e-bikes
 • Dutch Design
 • Made in Europe

Fietszitje met snelle montage

Ik ontving het voorzitje om te testen en ik vroeg aan De Man of hij het oude blok van mijn fiets wilde afhalen. Het was over de 25° en de mussen vielen van het dak. Hij had er geen zin in. Wist ik wel wat een enorme klus dat was? Dat wist ik heel goed, maar een nieuw zitje lonkte. En zoveel werk was het uiteindelijk ook niet. Hooguit een beetje onhandig. Het eerste wat dan ook meteen opvalt, is dat het gestuntel verleden tijd is. De schroeven zitten bij de Bobike ONE namelijk aan de voorkant van het bevestigingsblok. Binnen een paar seconden had ik hem dan ook bevestigd en het zitje op geklikt.

Gemak x3

En sorry, de komende x aantal woorden gaan een lawine aan positieve woorden zijn. Ik werd namelijk heel blij van wat ik zag. En dan heb ik het nog niet eens over het uiterlijk van het zitje. Dat mag er ook zijn, dus daar natuurlijk ook meer over. Click & Go montage, ik stipte het hierboven al even aan en echt… waarheid als een koe. Als eenmaal het blok erop zit, komen er geen schroefjes meer aan te pas. Ook niet voor de voetsteuntjes! Ik schets even het begin van een fietsritje voor je: men plaatst het kindje in de stoel. Met hetzelfde gemak verstel je het veiligheidsgordel en klik je hem vast. Tot slot schuif je ook de voetsteuntjes op de juiste hoogte. Ennnnn go!

Klik en schuif

Inklikken en schuiven blijkt het toverwoord. Waar ik voorheen krampachtig mijn best deed om vooral niets aan de instellingen te veranderen doe ik nu niet meer moeilijk. Doordat alles zo ontzettend makkelijk in te stellen is, neem ik het ervan. Voor ik bijvoorbeeld het gordel losklik trek ik het riempje net even wat langer voor nog meer afstapgemak. En heeft mijn zoontje een volgende keer iets dikker of dunner aan, is het weer super easy om hem af te stellen. Ik had meteen een dikke vette lach op mijn gezicht nadat ik het zitje had gemonteerd en nu ik deze review schrijf gewoon weer.

Ja, maar…

Had ik dan geen enkele bedenkingen? Ja zeker wel! Mijn oude stoeltje, de Bobike Classic, had een ingebouwd regenhoesje. Mits ik hem niet vergat op te doen was hij ontzettend handig. Ik zag meteen dat dit stoeltje dit niet had. Het is anders opgelost. De zitting van het stoeltje is zacht, kleurvast en waterafstotend. Daarnaast is een klein gaatje in de zitting gemaakt voor het afvoeren van water.  Het ziet er niet alleen erg mooi en strak uit, maar zit ook erg comfortabel gok ik. Ook de schouderriemen zijn voorzien van fijne zachte details waardoor deze niet in de nek snijden en op hun plek blijven zitten. Niet alleen comfortabel, maar ook erg veilig. Trouwens ook de voetenbakjes zijn voorzien van regengaatjes.

Go or No Go

Gemak, veiligheid en comfort zijn voor mij de drie kernwoorden voor het nieuwe fietszitje van Bobike. Hij is leverbaar in 7 kleuren. Recent is dit palet uitgebreid met 2 trendkleuren: Olive Green en Bahama Blue. Er zijn in dezelfde kleuren ook helmpjes (€18,99) en windschermen (€33,00) verkrijgbaar. Hoewel mijn oude windscherm er nog gewoon op past, word ik heel hebberig van de foto’s.

Het is denk ik wel duidelijk wat mijn oordeel is over dit fietszitje: GO!

Specificaties

Wij testten de mini uitvoering (€69,95) en deze is geschikt voor kindjes van 9 maanden tot en met 3 jaar of kindjes tot 15 kilo. Het gewicht is hierbij leidend.

Beschikbare kleuren: Urban Black, Snow White, Urban Grey, Chocolate Brown, Sky Blue, Strawberry Red, Crisp Copper, Olive Green en Bahama Blue.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.