7 jaar Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 7-jarige

spellen apps 8 jaar apps voor een 8-jarige
Linda - Go or No Go

Het leek me een leuk idee om met jou te delen welke spellen apps voor een 7-jarige het populairste zijn hier in huis. Wie weet zijn deze spellen apps leuk voor jouw kids zodat zij weer een tof nieuw spelletje leren kennen!

De leukste spellen apps voor een 7-jarige

Even als eerste: Er zitten ook vechtspelletjes tussen. De een zal dit ongeschikt vinden voor een 7-jarige, de ander zal er geen probleem van maken. Beide mag, voel je vrij om daar iets van te vinden of niet.

Goed, tot zover de intro, over naar de top 10 spellen apps voor een 7-jarige!

Spellen apps

1. Clash Royal

Dit spel speel ik zelf ook, dus leuk voor zowel kids als volwassenen. In dit spel speel je met je eigen groep vechters. Bijvoorbeeld met een reus, een heks, een tovenaar, een ridder, een prinses en noem maar op. Je verdedigt met je eigen samengestelde leger je torens. Daarnaast probeer je de torens van je tegenspeler aan te vallen en te vernietigen. De speeltijd is 3 minuten en uiteindelijk wint diegene die de meeste eigen torens heeft weten te behouden.
Het spel is online, oftewel je speelt tegen mensen over de hele wereld. Er zit geen chat functie op, alleen een aantal emoticons en standaard teksten die je naar elkaar kunt sturen, zoals ‘veel succes’, ‘goed gespeeld’ en ‘wauw’.
Ook kun je dit spel op bepaalde dagen in de week met elkaar spelen. Dan kan ik bijvoorbeeld samen met mijn zoon een team vormen en vechten tegen een ander team. Een erg leuk spel waar een stukje taktiek bij komt kijken.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

2. Slither.io

Dit is een simpel mag grappig spelletje, vergelijkbaar met het vroegere Worms. Je bent een worm en moet zoveel mogelijk eten. Er zijn heel veel vormen in het spel. Kom je tegen een andere worm aan, ben je af. Doel is natuurlijk om zo groot mogelijk te worden en een zo hoog mogelijke score te behalen.

3. Pokemon Go

Wie kent het niet. Ik heb er al vaak over geschreven en de jongens spelen inmiddels al ruim een jaar dit spel. Niet meer zo fanatiek als toen hoor, maar ze vinden het nog steeds erg leuk en Pokémon GO blijft zich goed ontwikkelen zodat het niet saai wordt.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

4. Hay Day

Waarschijnlijk ken je dit spel al wel, want het is een van de populairste spellenapps van de afgelopen jaren. Bij Hay Day bouw je je eigen boerderij op. Je verzorgt je dieren, je gewassen en je zorgt voor de omzet. Je kunt bijvoorbeeld brood bakken, kaas maken, truiten weven en zelfs goudstukken maken. Ook heb je machines om voedsel te maken voor je dieren, die je daar weer mee kunt voeren. En uiteraard krijg je weer producten van je dieren zoals melk van de koe, waar je je kaas mee kunt maken. Cirkeltje rond! Een erg leuk en vermakelijk spel, waar naast het verzorgen van je boerderij het ook altijd leuk is om je boerderij zo leuk mogelijk in te richten.

5. Monster Legends

Monster Legends is een soort Hay Day maar dan met monsters. Je bouwt in plaats van boerderijspullen een leefomgeving (een habitat) voor de monsters. Op die leefomgevingen bouw je dan je monsters. Met je monsters kun je vechten, dit gaat in de vorm van omstebeurt een aanval. Als je gewonnen hebt, mag je aan een rad draaien en krijg je een beloning. Daar kun je dan bijvoorbeeld goud of diamanten verdienen, waar je weer monsters en habitats mee kunt kopen. Tot slot kun je eitjes uitbroeden zodat je baby monsters krijgt. Deze kun je laten opgroeien door ze regelmatig voedsel te geven.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

6. Fight

Fight is een spelletje van de Angry Birds en een van de spellen apps die ik zelf wel leuk vindt ook. Bij Fight neem je het op tegen een andere speler. Dit spel begint met eenzelfde soort spel als Candy Crush (je kent het wel, met die snoepjes) waarbij je 3 op een rij of meer moet combineren. Hoe groter je combinatie, hoe meer punten. Doel is om in een minuutje tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen. Zodra de tijd om is, gaat jouw Angry Bird figuur het opnemen tegen het Angry Bird figuur van de tegenstander. Hoe meer punten, hoe meer kans dat je wint. Je hoeft hier verder niets meer te doen, het is puur afwachten of je wint of niet. Als je wint, ga je naar de volgende level.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

7. Plants vs. Zombies

Nog zo’n bekend spel en mijn kids vinden het geweldig. Bij Plants vs. Zombies is het de bedoeling dat je met je planten de zombies verslaat. Ieder plantje heeft zijn eigen kracht, zo kan de een heel snel schieten en de ander meerdere richtingen op schieten. Er zijn meerdere versies van het spel dus als je klaar bent met alle levels van Plants vs. Zombies 1 kun je door naar 2. Er is ook weer een splinternieuwe versie van dit spel uit, maar helaas is onze (pas 1 jaar oude) tablet niet geschikt om dit spel op te spelen. Daar balen de jongens trouwens flink van…tsja.

8. Zombie Catchers

Een ander zombiespel is Zombie Catchers. Simpel gezegd komt het erop neer dat je kleine zombies moet vangen met bijvoorbeeld een net, een speer of een verdovingspijl. Het is een zeer populair spel en onze jongens vinden het erg leuk om te spelen.

9. Roll the Ball

Ook dit soort spellen vinden mijn jongens gelukkig leuk. Een soort puzzelspel, waarbij je moet zorgen dat het balletje vanaf het beginpunt zijn eindpunt kan bereiken. Dit doe je door de weg op de juiste manier te maken. Dit spel vereist inzicht en geduld.

10. Temple Run (2)

Je wordt achterna gezeten door monstertjes en dus is het rennen geblazen! Je moet alle kanten op; links, rechts, omlaag en omhoog om niet te botsen tegen naderende objecten. Er zijn allerlei hindernissen waar je langs af moet om te kunnen blijven rennen. Tijdens het rennen kun je munten verzamelen waarmee je power-ups kunt kopen. Hiermee kun je bijvoorbeeld even onzichtbaar worden of sneller lopen.

Tot zover het overzicht van de 10 leukste spellen apps voor kinderen van 7 jaar. Heb je een aanvulling? Post hem in de comments! 

10 leukste spellen apps voor kinderen van 7 jaar

 

Lees ook:

De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.