5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen Gastblog

{ Review } | Zelf kralen maken met het Gel-A-Peel Sparkle Bead Station

Gel-A-Peel schijnt toch wel een hype te zijn onder de meiden van vandaag de dag. Ik had er wel eens van gehoord, maar dochterlief reageerde echt heel erg enthousiast toen het Gel-A-Peel Sparkle Bead Station geleverd werd. Ze kende Gel-A-Peel van tv en deze set zag er wel heel erg tof uit. Nu kon ze haar eigen Gel-A-Peel armband, ketting, ring of potloodtopper maken.

Gel-A-Peel Sparkle Bead Station

In deze set vind je het Sparkle Station, welke inklapbaar is en daardoor weinig ruimte inneemt. Er zitten 5 plastic stangetjes bij en 1 dikker stangetje, speciaal om de potloodtopper mee te maken. Verder zitten er 2 kleuren elastiek/koord bij voor je armbandje of ketting, 3 kleuren gel, 3 dopjes om op de gel te schroeven, 1 speciaal dopje met een breder spuitmondje, een mesje en ringetjes voor bijvoorbeeld oorbellen. Daarnaast uiteraard de gebruiksaanwijzing en een kaartje met enkele leuke voorbeelden.

hoe werkt gel-a-peel

Hoe werkt het?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Boven op het Gel-A-Peel Sparkle Bead Station klik je een plastic stangetje. De dunne stangetjes zijn om kralen mee te maken die je weer kunt gebruiken voor je armband of ketting. Terwijl je voorzichtig in de tube gel knijpt, draai je met je andere hand aan het wiel waardoor het stangetje draait. Op die manier maak je in een vloeiende beweging een cirkel.

Je kunt de figuren namaken zoals op het voorbeeldkaartje beschreven staat, maar je kunt natuurlijk ook je eigen creatieve gang gaan. Wij besloten dus inderdaad eens te kijken wat we allemaal konden. Dochterlief vond het wel nog een tikkeltje lastig. Hoe hard moet je nu eigenlijk op die tube knijpen? Niet te hard, want er kwam al snel te veel uit, vooral met het bredere spuitmondje. Met het bijgeleverde mesje kon ze gelukkig haar kraaltje een beetje in model krijgen en ‘pieken’ wegwerken. Heb je je stangetje vol met kraaltjes? Geen nood. De stangetjes kun je verwisselen en laten drogen op het droogrekje.

Gel-a-peel sparkle Bead Station

Wachten duurt lang

Het geduld wordt op de proef gesteld. Gemiddeld moet je 1 tot 5 uur wachten voor de gel droog is, afhankelijk van de dikte van de gel. Gezien de dikte die wij hadden ging ik er vanuit dat we echt wel 5 uurtjes geduld moesten hebben. Om teleurstellingen te voorkomen heb ik gezegd dat het een nachtje moest uitharden en dat vond dochterlief prima.

De volgende ochtend was het inderdaad droog. Voorzichtig kun je de kraaltjes nu van het buisje afschuiven. Op zich gaat dat redelijk makkelijk, echter moet je uitkijken op de plekjes waar de gel te dun is aangebracht. Dan heb je kans dat het scheurt. Met de kraaltjes kun je nu je eigen armband of ketting rijgen.

ervaringen sparkle bead station

Go or No Go?

Wij vonden het in elk geval erg leuk! Het Gel-A-Peel Sparkle Bead Station is uitdagend en het is erg leuk om op deze manier je eigen kralen te maken, om vervolgens je eigen armbandje te rijgen. Voor meisjes vanaf een jaar of 7 is dit zeker een interessante bezigheid. Als de gel iets sneller zou drogen, zou het zelfs leuk zijn om dit op een kinderfeestje te doen met een paar vriendinnen samen. Zoek je nog andere leuke tips voor meiden tussen de 7 en 10 jaar, kijk dan eens bij dit artikel: Cadeautje negenjarig meisje.

Gel-a-peel sparkle Bead Station

Feitjes

Leeftijd: vanaf 7-8 jaar
Gel om minimaal 100 kralen te maken
Kosten: €24,99 en te koop bij bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.