Pinkeltje ken ik nog van vroeger. En ik vind het fantastisch om te zien dat de boeken die ik vroeger las nog steeds verkrijgbaar zijn zodat mijn kinderen ze ook kunnen lezen. Het zorgt toch voor dat stukje herkenbaarheid als je kind enthousiast komt vertellen over de avonturen van Pinkeltje. Wij mochten Pinkeltje in het Spoorwegmuseum ontvangen om te reviewen.

De avonturen van Pinkeltje

Jaren geleden hebben we het spoorwegmuseum bezocht en dat heeft een diepe indruk achtergelaten bij onze zoon. Hoe leuk is het dan nu om te lezen over Pinkeltjes avonturen in datzelfde spoorwegmuseum? In dit avontuur komen Pinkeltje en zijn vrienden per toeval in het spoorwegmuseum terecht. Als ze zich willen verstoppen, vinden ze een brief. Het bijzondere is dat deze brief al een dikke 60 jaar geleden bezorgd had moeten worden.

pinkeltje spoorwegmuseum

Nieuwsgierig als ze zijn lezen ze de brief. Ze hoopten op een schatkaart, maar niets is minder waar. Er blijkt een belangrijke boodschap in de brief te staan voor de ontvanger. Ze maken een tochtje door het museum en krijgen informatie over oude treinen die er staan. Dat vinden ze interessant, maar eigenlijk zijn ze op zoek naar 1 speciale trein. De Oriënt-Express. In deze trein zou namelijk de ontvanger van de brief hebben gezeten in het jaar 1952.

Spannende zoektocht

Een spannende zoektocht volgt. Wat er allemaal precies gebeurd ga ik natuurlijk niet verklappen, dat kun je beter zelf lezen. Onze zoon was in elk geval weg van het boek en vertelde enthousiast wat er gebeurde. Het zijn allemaal vrij korte hoofdstukjes waardoor het voor kinderen goed telezen is. Eventjes een hoofdstuk voor het slapen gaan is dus prima te doen. In totaal heeft het boek 111 bladzijden maar het leest dus gemakkelijk weg.

Nu zoonlief dit boek gelezen heeft, wil hij ook graag de andere Pinkeltje boeken in deze reeks lezen. Zo zijn er ook Pinkeltje boeken over het Rijksmuseum, de Efteling en het Dolfinarium. Hij is erg nieuwsgierig welke avonturen Pinkeltje daar beleefd heeft.