0 jaar Fashion & Styling Gastblog

Een uniek en bijzonder muziekmobiel van Kiekepiep

Eén van de dingen die voor mij als moeder van levensbelang zijn, met een kleine, is rust en slaap! Zowel rust en regelmaat en vooral een fijn slaapritme voor babylief, als voor mezelf. Er zijn een aantal kleine baby benodigdheden die voor mij na drie kids echt onmisbaar zijn gebleken, en die we ook zeker voor baby nummer vier zullen gebruiken. En over één van die dingen gaan we het vandaag eens hebben, want zonder een muziekmobiel ben je wat mij betreft echt een moeder die zoveel meer uit het moederschap kan halen dan dat ze al deed. Want met een muziekmobiel entertain je niet alleen je baby, maar geef je jezelf ademruimte, rust en een paar minuten (met een beetje geluk zelfs nog langer) de tijd om iets voor jezelf te doen.

Een muziek mobiel, entertainment voor de allerkleinsten

Met een newborn heb je niet heel erg veel speelgoed wat ze kan vermaken. Ze kunnen nog niet draaien, niks vasthouden, ze kunnen alleen maar liggen. En ja, wat kun je nou spelen als je ligt. Een thuisbioscoop zou kunnen, maar lijkt me niet erg bevorderlijk voor alle ontwikkelingen die ze nog moeten doorgaan. En bovendien zijn er ontelbare deskundigen die pleiten voor zo min mogelijk scherm tijd of screentime, zoals dat tegenwoordig allemaal heet. Dus nee, geen iPads, flatscreens of iPhones voor de kleintjes.

kiekepiep

Maar hoe vermaak je dan een kleine die op de rug ligt? Hello muziek mobiel! Wij hebben er altijd eentje gehad. Eentje op batterijen die non stop lawaai kon maken, eentje met draaiende Nijntjes (bedankt kraamvisite), één met projectie functie (aanrader!) maar geen één paste echt bij ons interieur. Of schreeuwerige primaire kleuren, of het standaard baby blauw of roze.

Het maakt geluid, het draait en het beweegt. Wat wil je als baby nu nog meer meer? Het muziekje nog een keertje aan!  Dat is echt het enige. Ik heb eigenlijk nog nooit een baby gezien die een muziekmobiel helemaal niks vindt. Ik raad je trouwens aan om geen muziekmobiel in een bedje te doen met de allerkleinste. Ze hebben gewoon lekker rust nodig in hun bedje. In de box  isdus helemaal prima.

Een interieur vriendelijke muziekmobiel van Kiekepiep

Wat waren wij (de kids en ik) blij toen we hoorden dat we van Kiekepiep een prachtige handgemaakte muziekmobiel mochten testen. Waarom we zó enthousiast waren? Omdat je helemaal zelf de kleuren kunt uitkiezen. Dus ga je voor lekker vrolijk gekleurd, Kakelbont knalkleuren, rustige neutrale kleuren of voor een andere spannende mix… Je kan het helemaal zelf samenstellen.

Elke mobiel is dus helemaal uniek, en wordt speciaal voor jou gemaakt! Dat maakt het toch net wat specialer dan de mobielen die je gewoon in de winkel koopt. En ze zijn helemaal niet eens veel duurder ofzo. Het ligt natuurlijk helemaal aan wat voor merk je koopt, maar een gemiddelde muziekmobiel kost al gauw tussen de €40-€50.  En dan kom je die bij al je vriendinnen ook tegen. Of nog erger… Je koopt het als kraamcadeau, en je ziet bij aankomst, dat er al zo’n precies dezelfde muziekmobiel is gegeven! De kans dat je deze unieke muziekmobiel van Kiekepiep dubbel krijgt is bijna nihil. Absoluut een goed kraam cadeau idee dus.

De balletjes

De balletjes zijn gemaakt van vilt, en met veel zorg in elkaar gezet. Het leuke vind ik zelf dat de bolletjes niet allemaal dezelfde maat hebben. Zo maakt het het mooi speels, en valt er wat te ‘bestuderen’ voor de kleine.

Ook niet geheel onbelangrijk, de muziekmobiel kun je overal op vast maken. De schijf kan op best brede boxen ook nog prima. Doe je hem aan een ledikantje zorg dan wel ervoor dat je kleine onder geen beding bij de bolletjes kan! In ons geval kan de kleine nog niet staan, en kan ze, zelfs als ze staat niet bij de aantrekkelijke bolletjes.

Onze keuze

Wij kozen, vanwege de komst van de vierde, voor een neutrale muziekmobiel, met toch een beetje kleur. Omdat we nu een dochter hebben die de muziekmobiel gebruikt, en we niet weten of het weer een meisje of toch een jongen wordt, leek me een ‘gender neutrale’ mobiel de beste optie. Om niet helemaal monochrome te gaan met zwart/wit, vond ik het wel tof om er ook grijze bolletjes bij te bestellen. Ook koos ik voor twee verschillende kleuren grijs. Zo hebben we geen gekleurde muziekmobiel, maar toch genoeg kleur voor de afwisseling. En helemaal ideaal dat het voor zowel een jongen als een meisje kan. En deze mobiel past echt in elk interieur.

Mochten we dus ooit afstand doen van deze vilten handgemaakte muziekmobiel dan kan hij naar elke pasgeboren baby die we kennen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.