Gastblog Vaderdag

Een fantastische Vaderdag

last-minute vaderdag

Feesten zijn belangrijk

Wat zou het leven toch een stuk saaier zijn zonder feesten. Dit soort bijzondere dagen geven extra glans aan de weken, de maanden en zeker aan een jaar. Het leuke van feestelijke dagen is dat het plezier vaak al begint met de voorpret. Leuke plannetjes maken voor bijvoorbeeld Vaderdag of Moederdag. Alvast een verlanglijstje maken of al nadenken over de Vaderdag cadeaus of de verjaardagscadeaus. In Nederland kennen we een groot aantal feesten. In ieder geval hoort daar natuurlijk de verjaardag bij. De eigen verjaardag wordt waarschijnlijk maar door weinig mensen overgeslagen. Daarnaast kennen we de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen, Hemelvaart, enz. Met heel Nederland vieren we elk jaar Koningsdag en Bevrijdingsdag. En nog twee andere belangrijke feesten zijn Vaderdag en Moederdag. Dit zijn dagen die bij uitstek geschikt zijn om alle papa’s en mama’s eens goed in het zonnetje te zetten. Hebben jullie al plannen gemaakt voor Vaderdag? Als je eens nadenkt over wat een vader allemaal doet in een gezin, krijg je vast en zeker enorm veel zin om die lieve kerel van jullie op en top te verwennen.

Fantastische Vaderdag

Hoe doe je dat eigenlijk? Je man, vader of schoonvader uitgebreid verwennen? Heel stiekem vinden mannen aandacht echt ontzettend belangrijk. Laat tijdens Vaderdag maar eens extra goed merken hoe jullie hem waarderen en hoe onmisbaar hij voor jullie is. Hij is tenslotte de man die de kinderen vaak naar sport of hobby brengt, toch? Heeft hij het afgelopen jaar ook heel wat keertjes de maaltijd voor jullie klaar gemaakt? Weet je nog dat hij kilometers achter je zoon of dochter aanrende die voor het eerst zonder zijwieltjes wilde fietsen? Zo zijn er vast nog veel meer redenen te bedenken waarom het goed is om er een onvergetelijke Vaderdag van te maken. Waarschijnlijk worden heel wat vaders op ongeveer dezelfde wijze in het zonnetje gezet. Er zijn rond Moederdag en Vaderdag echt van die gebruiken ingeslopen die in veel gezinnen terug te zien zijn. Denk hierbij aan het traditionele ontbijt. Voor dag en dauw sluipen de kinderen naar beneden en beginnen alvast aan papa’s favoriete ontbijt. Er wordt een eitje gekookt of gebakken, het dienblad wordt mooi versierd, misschien wat sinaasappels uitgeperst. Als de kinderen nog klein zijn, ga je als moeder vast even kijken of het allemaal goed gaat. Wellicht mag je de kinderen ook nog wat afremmen, omdat paps op Vaderdag toch ook wel even mag uitslapen. Is het tijd om hem wakker te maken, dan stijgt de spanning. Zal hij blij zijn met het ontbijt? En wat vindt hij van de Vaderdag cadeautjes? Mag hij direct beginnen met eten of moeten er eerst wat gedichtjes worden voorgelezen?

Gedichten op Vaderdag

Juist door middel van een gedicht kun je goed laten merken hoe je iemand waardeert. Het is hierbij helemaal niet van belang hoe goed de dichtkunst is en of er mooie woorden worden gebruikt. Gaan jullie voor Vaderdag een mooi gedichtje maken, laat dan vooral je hart spreken. Zeg eerlijk en oprecht hoe belangrijk papa voor jullie is. Wanneer er jonge kinderen in een gezin zijn, zullen er ook vast wat gedichtjes, versjes en rijmpjes tevoorschijn komen tijdens vaderdag. Vrijwel elke juf op school doet elk jaar weer haar uiterste best om een origineel rijmpje te vinden voor de vaders. Soms beginnen de kinderen al weken voor Vaderdag met oefenen. Iedere dag zeggen ze het Vaderdaggedichtje een paar keer op in de kring. Op die manier kan het versje helemaal uit het hoofd worden opgezegd. Wil je zelf een gedicht maken met je kinderen en heb je geen inspiratie? Kijk dan eens rond op internet, er is genoeg te vinden op dit gebied. Zijn uiteindelijk alle gedichten voorgelezen, dan mag vader beginnen met zijn heerlijke ontbijtje. Of geven jullie eerst nog de Vaderdagcadeautjes? Liefde gaat bij een man wel door de maag, dus wellicht is het verstandig om hem eerst even te laten eten en dan daarna het Vaderdagcadeautje te overhandigen.

Vaderdag cadeau

Een Vaderdag cadeautje bedenken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Vaders zijn blij met ongeveer alles wat je hen geeft. Als het maar gebeurt met liefde en aandacht. Je kunt dit zien aan de knutselcadeautjes die kinderen vaak geven tijdens vaderdag. Welke papa vindt het nu niet fantastisch dat zijn schattebout speciaal voor hem aan het verven, knippen, plakken en kleuren is geweest? Zo’n zelfgemaakt cadeautje krijgt vast en zeker een bijzonder plekje. Toch is het gebruikelijk en leuk om ook nog een echt Vaderdagcadeau te overhandigen. Misschien moppert vader af en toe tijdens het klussen omdat hij het een en ander mist. Verras hem dan met een nieuw en compleet gereedschapsset. Jullie hebben ook zin in een lange zomer met heerlijke zomeravonden? Geef op Vaderdag een vuurkorf en jullie kunnen het buiten extra lang uithouden als het wat kouder wordt. Moet jullie paps nogal eens op zakenreis? Maak hem dan blij met een praktische laptop trolley. Vaders en snoepen is ook altijd een goede combinatie. Is die van jullie ook helemaal weg van chocola? Geef hem dan tijdens Vaderdag een fantastische chocoladefontein! Verveelt paps zich nog weleens in het weekend? Of weet hij soms ’s avonds niet goed wat hij moet doen? Maak hem blij met een stel speelkaarten. Het is gezellig om regelmatig met elkaar om de tafel te zitten en een spel te spelen. Mopperen jullie weleens omdat papa de tuin niet goed bijhoudt? Zorg ervoor dat dit niet meer kan gebeuren en geef hem tijdens Vaderdag een praktische snoeischaar. Dan heeft hij voortaan geen excuus meer om de heg niet te snoeien.

Vaderdag

Weet je nog hoe leuk die bewuste zondag in 2016 was? Waar genoot vader het meest van? Van de Vaderdagcadeaus? Van het uitgebreid knuffelen met elkaar? Vond hij juist dat speciale ontbijt zo fantastisch? Hebben jullie een mooie wandeling met elkaar gemaakt?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.