Dierentuin

Met de familie genieten in Ouwehands Dierenpark in Rhenen

ouwehands dierenpark
Xenia

Wij hebben het geluk dat we vlakbij twee dierentuinen wonen. Zowel Ouwehands Dierenpark in Rhenen als Burgers Zoo in Arnhem is voor ons goed te rijden. Beide zijn mooie parken en hebben hun eigen unieke dingen, maar toch verkiezen we Ouwehands Dierenpark boven Burgers Bush.

Afgelopen zondag ben ik met al mijn mannen; 3 kleine en 1 grote naar de dierentuin geweest in Rhenen. Wij hebben hier een abonnement en zijn er dan ook regelmatig te vinden. Het voordeel van een abonnement is dat je niet altijd een hele dag hoeft te gaan, dat is soms met kinderen niet te doen. Wij gaan regelmatig met goed of slecht weer even langs, om dieren te bewonderen of gewoon om lekker te spelen.

Berenbos

Dat er veel verschillende dieren zijn is iets wat de meeste dierentuinen in Nederland hebben, toch vinden wij deze dierentuin uniek.
Via een doolhof en een wandeling onder de sterrenhemel kom je in het Berenbos. Hier leven beren die vroeger mishandeld zijn, ze hebben nu redelijk de ruimte en genieten van een onbezorgd bestaan. Bijzonder is dat je de beren van heel dichtbij ziet. Je loopt eigenlijk door hun natuurlijke leefomgeving heen. Er is zelfs een klimtoestel, wat je over de beren heen brengt. Een uniek iets, en o zo leuk.

Chinese Panda’s

Ga genieten van de zeeleeuwenshow “Elements “in het Blue Lagoon theater of bewonder het nieuwe huis van de panda’s! Pandasia zal zeker de nieuwe trekpleister worden van de dierentuin. Op 12 april kwamen de Chinese panda’s naar de dierentuin. Ze moeten eerst een aantal weken in quarantaine en dan mogen de bezoekers ze gaan bewonderen. Ik ben heel benieuwd! De dierentuin heeft in ieder geval alles uit de kast gehaald om de dieren op hun gemak te stellen. De inspectie uit China die het verblijf kwam keuren, waren meer dan tevreden over het prachtige verblijf. De panda’s blijven maximaal 15 jaar in Nederland en men hoopt dat ze elkaar zo lief vinden, dat er een klein pandabeertje uit gaat komen. Wel lastig hoor, want een pandavrouwtje is maar 3 dagen per jaar vruchtbaar. Indien er een klein pandabeertje komt, mag deze maximaal 4 jaar in Nederland blijven.

RavotAapia

Wat het zo leuk maakt hier en ook anders is dat er voor kinderen heel veel speelgelegenheden zijn. Deze zijn er buiten, maar ook binnen is van alles te doen. Zo is er RavotAapia, een grote binnenspeeltuin. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken, met zand en water. Maar je kan er ook lekker klimmen en klauteren. Het is leuk voor “grote” en “kleine” apen! Wat ook grappig is, is dat je mee kan met een treintje. Dit treintje gaat door de binnenspeeltuin en een klein stukje naar buiten over de dieren heen. Een bijkomend voordeel is dat je als ouders niet perse mee hoeft te klimmen, maar er lekker bij kan gaan zitten onder het genot van een kop koffie.

Gorilla Adventure

Ook de Gorilla Adventure is een super ervaring. Het is een 80 meter lange en 10 meter hoge kloof, waar je kan klimmen en klauteren. Wat helemaal leuk is, je kan zomaar oog in oog komen te staan met 1 van de 6 gorilla’s. Als bezoeker kun je dagelijks bij verschillende voedermomenten aanwezig zijn, de avonturiers geven je dan ook uitleg over verschillende dieren.

Extra activiteiten

De activiteiten die het voor ons extra leuk maken zijn de activiteiten die extra worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld in de sinterklaastijd, zelf pepernoten bakken of in de winter je eigen marshmallows roosteren. Leuk toch?

Bamboo Bill

Misschien kennen jullie hem al wel, maar Bamboo Bill is 1 van de bekende avonturiers in de dierentuin. Samen met de andere avonturiers beleeft hij allerlei avonturen die ook te zien zijn op tv (Ouwehands Jungleclub bij Telekids). Bamboo Bill en zijn vrienden zijn ook regelmatig met shows te vinden in een theater van de dierentuin. Deze shows zijn altijd een feestje om naar te kijken want er gaat weleens wat mis.

Go or No Go

Van ons krijgt deze dierentuin een dikke GO! We komen hier regelmatig en het gaat ons nog steeds niet vervelen. Het is bijzonder dat je letterlijk neus aan neus kan staan met een ijsbeer, door het Berenbos heen kan wandelen  en de giraffen (bijna) kan aanraken. Kinderen kijken hun oogjes uit en kunnen zich helemaal uitleven in de vele speelplekken.

De dierentuin is genomineerd voor beste uitje van het jaar 2017, dat zegt denk ik genoeg! Meer weten? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Ouwehands Dierenpark in Rhenen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.