Moederdag

Maak van Moederdag een Moederdag om nooit meer te vergeten

moederdag
Linda - Go or No Go

In Nederland kennen we veel verschillende dagen dat er iets te vieren valt. Zo kennen we natuurlijk naast Vaderdag ook Moederdag. Jaarlijks op de tweede zondag van mei vieren we bijna in alle gezinnen in Nederland Moederdag. Dit is de dag voor alle kinderen (en papa’s) om mama eens extra in het zonnetje te zetten en daarmee waardering uit te spreken voor alles wat de moeders het hele jaar door voor de kinderen doen en in het verleden hebben gedaan.

Bij een Moederdag horen in Nederland ook diverse traditionele gebruiken. Bij de traditionele ingeburgerde gebruiken kan je bijvoorbeeld denken aan het beginnen van de feestelijke zondag met een Moederdag ontbijt op bed. Daarvoor maken kinderen vaak op school of op de kinderopvang een mooi Moederdag cadeau en of een mooi knutselwerkje. Het gemaakte werk kan dan bijvoorbeeld tijdens het Moederdag ontbijt aan moeder overhandigd worden. Daarnaast geven en kopen vele vaders met hun kinderen ook nog een mooi en lief cadeau voor moeder in de winkel. Het gekochte cadeau voldoet dan natuurlijk wel aan de verwachtingen van mama en dat maakt de feestvreugde op Moederdag alleen maar groter en gezelliger. Er zijn nog veel meer gebruiken rond Moederdag, zoals je op deze website kunt lezen.

Moederdag ontbijt

De dag kan voor een moeder niet beter beginnen dan met een lekker ontbijtje op bed. Het Moederdag ontbijtje moet dan wel door de kinderen zelf gemaakt zijn, dan is de verrassing des te groter. Moeders vinden het heerlijk om op deze manier even extra aandacht te krijgen en verwend te worden. Het zelf maken van een Moederdag ontbijt is helemaal niet moeilijk. Met wat leuke tips en ideeën wordt je Moederdag ontbijt voor je moeder natuurlijk nog persoonlijker en specialer.

Inkopen doen

Een goede voorbereiding van een heerlijk ontbijtje op zondag begint natuurlijk al op vrijdag of zaterdag. Als je nog niet weet wat je moeder voor ontbijt gaat klaarmaken, dan staan hieronder enkele tips. De voorbereiding begint met het controleren of alle ontbijtbenodigdheden in huis aanwezig zijn. Mis je ingrediënten die echt noodzakelijk zijn, koop deze dan op tijd in de winkel of vraag aan je vader om deze voor het te maken ontbijt mee te nemen.

Toast met ei
Een eitje en toast mogen niet ontbreken bij een speciaal Moederdag ontbijtje op bed, maar heb je er wel eens aan gedacht om een ei te bakken in een vorm van een hart of nog leuker en lekkerder is een brood toast. Een brood toast maak je in de koekenpan en verwerk daar dan gelijk een gebakken ei in hartvorm in. Maak het ontbijt af met wat verse slablaadjes, komkommer en tomaat. Serveer het ontbijtje ook met een glas verse melk of karnemelk. Heeft moeder liever thee, serveer dan een lekker kopje verse munt thee.

Light ontbijt
Als mama op dieet is tijdens deze speciale dag, laat dan zien dat je haar steunt en zorg daarom speciaal voor haar voor een light ontbijt. Besmeer bijvoorbeeld eens een volkoren beschuitje met een dun laagje roomkaas in de light variant en leg er vervolgens een paar plakjes kiwi overheen of bestrooi het geheel met tuinkers. Serveer het ontbijtje met een glas vers geperst sinaasappelsap en het genieten voor mama kan beginnen.

Een persoonlijk gedichtje

Het ontbijt krijgt een extra persoonlijk tintje, wanneer je zorgt voor een mooi Moederdag gedicht. Leuke Moederdag gedichtjes kun je kant-en-klaar op het internet vinden of kun je zelf maken met een gedichten generator. Leuker is het om zelf een gedicht te maken. Voordat je begint met schrijven, is het handig om te bepalen wat het doel is van jouw gedicht. Bij een Moederdag gedicht gaat het meestal om het uiten van de liefde en waardering, omdat je moeder altijd voor je klaar wil staan. Nog leuker worden Moederdag gedichtjes wanneer er een persoonlijke touch in het gedicht wordt verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan leuke dingen die je samen hebt meegemaakt in het afgelopen jaar. Is het moeilijk om de juiste rijmwoorden te vinden? Bedenk dan dat het vooral gaat om de boodschap van het zelf geschreven gedicht. Bij jonge kinderen kan papa natuurlijk zorgen voor het gedicht, dat vervolgens wordt verfraaid met een mooie kindertekening.

De leukste cadeautips

Moeders vinden alle cadeautjes die ze krijgen leuk, natuurlijk is dit waar. Immers gaat het niet alleen om het cadeau dat ze krijgen, maar is ook belangrijk dat het met liefde gegeven wordt. Een traditioneel Moederdag cadeau, zoals een mooie bos bloemen, een doos luxe chocolade of een flesje parfum doen het dan ook in 2017 nog altijd goed. Maar is het niet leuk om eens wat anders te geven dan tijdens Moederdag 2016 en de jaren daarvoor? Met eigentijdse ideeën en (online) cadeautips moet het mogelijk zijn om voor Moederdag 2017 te zorgen voor een extra verrassend cadeau. Helemaal hip zijn natuurlijk de smartphone gadgets. Geef eens een powerbank, zodat de moeder des huizes ook buitenshuis langer online kan zijn en kan appen met haar vriendinnen. Wanneer mama niet zo gericht is op WhatsApp en Facebook ga dan op zoek naar een echt verwencadeau, zodat ze eens echt een momentje voor haar zelf kan nemen. Verzorgingsproducten zoals shampoo en badschuim doen het altijd goed, maar juist met een speciaal cadeau, zoals een voetmassageapparaat of nek massagekussen geef je echt aan dat je haar wat meer momentjes voor haar zelf gunt en dat je waardeert dat ze zoveel voor je doet omdat ze van je houdt.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Sophie
  27 april 2017 at 11:22

  Wat een mooie dingen allemaal

 • Reply
  Sophie
  27 april 2017 at 11:21

  Wat een leuke ideeën allemaal. Nog maar twee weekjes wachten.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 april 2017 at 11:33

  Ik was nog niet zo bezig met moederdag, maar nu krijg ik er helemaal zin in!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.