Bioscoop Gastblog

{ Filmverslag } | De swingende animatiefilm Sing

Xenia

Een tijdje terug ging ik als verrassing met mijn oudste zoon, Thijmen van 7, naar de film. Net voor vertrek mocht hij een film uitkiezen en na verschillende trailers te hebben bekeken wilde hij graag naar de film Sing. Bij de vrolijke trailer die we een paar keer hebben bekeken moest hij steeds lachen dus we hadden er veel zin in en de verwachtingen waren hoog. 

De film

Sing is een vrolijke animatiefilm waarbij stil zitten eigenlijk geen optie is. De film zit vol met meer dan 85 bekende liedjes waar je vrolijk mee meezingt of beweegt. De film is gemaakt door dezelfde makers als die van The Minions en Huisdiergeheimen.

Sing

Sing gaat over een koala Buster Moon die vroeger heel succesvol was maar nu met zijn eigen theater zo goed als aan de grond zit. Om het theater mogelijk te kunnen redden organiseert hij een talentenjacht. Er staan honderden mensen in de rij om hun zangtalent te laten horen nadat zijn secretaresse een foutje had gemaakt over het prijzengeld.  Uiteindelijk zijn er 5 finalisten die in de spotlights komen te staan: een muis met een hele mooi stem die er zeker staat met de verkeerde bedoelingen, een onzekere olifant die prachtig kan zingen maar eigenlijk niet durft door de plankenkoorts, een moeder van 25 biggetjes die oververmoeid is maar graag wil zingen en swingen en een stekelvarken die eigenlijk alleen maar rockte samen met haar vriendje voor ze meedeed aan de show.

Ze doen allemaal mee om hun dromen waar te maken! Een mooie boodschap in de film is dat als je iets heel graag wilt, je ervoor moet gaan.

De bioscoop

Wij zijn naar de film geweest bij de Cinemec in Nijmegen. Een heerlijke bioscoop met veel parkeerplek en de keren dat we er geweest zijn is het er over het algemeen niet druk.
De film draait zowel in het 2D als 3D. Wij hebben de 2D film gezien omdat deze in de ochtend draaide.
Het voordeel van de zondag en een film voor 12:00 uur is dat je bij de Cinemec maar 5 euro betaald per persoon. Dat is zeker de moeite waard!

Wat vonden we van de film?

De film duurde bijna 2 uur (110 minuten) en toch ging de tijd snel. Door de vrolijkheid en de bekende muziek is het een leuke film. Het verhaal is een beetje voorspelbaar maar dat maakt voor kinderen helemaal niks uit.  Zelf heb ik betere animatiefilms gezien maar zou hem toch zeker aanraden, mijn zoontje gaf hem naderhand een dikke 9. Hij vertelt nog steeds over de film, dat wil dus zeker zeggen dat het wat ons betreft een GO is! Hij draait vast niet meer zolang in de bioscoop maar voor thuis is deze ook zeker leuk. Kijk vooral de trailer en swing en zing lekker mee!

sing

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    4 april 2017 at 11:26

    Dat is best een lange film zeg! Goed teken dat de tijd toch heel snel ging!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.