Huis & Tuin Inspiratie

De tuin zomerklaar maken: samen eten en tuinieren

De zomer is in aantocht en het zonnetje schijnt alweer regelmatig. Het begon hier volop te kriebelen om de tuin zomerklaar te maken dat is dan ook precies wat we de afgelopen dagen hebben gedaan. 

De tuin zomerklaar maken

In de winter laat ik de tuin altijd voor wat het is, maar zodra de lente begonnen is en het zonnetje zich regelmatig laat zien, heb ik ook echt behoefte om de tuin weer aan te pakken. Ieder jaar komen er aan het begin van de lente vanzelf mooie hyacinten en blauwe besjes uit. Deze bolletjes heb ik ruim 5 jaar geleden gepland en ieder jaar doen ze het weer. Zodra die bolletjes uitkomen, begint het echt te kriebelen en wil ik onze hele tuin weer lekker zomers! Herkenbaar zeker, of niet?

tuin zomerklaar

Vorig jaar hebben we de tuin alleen opgeknapt, maar er verder niets in geïnvesteerd. Hoewel, vorig jaar maakten we er dan weer wel een heus waterparadijs voor onze kinderen van. Dit jaar hadden we wel twee echte wensen voor onze tuin. De eerste wens was een moestuintafel en de tweede, grotere wens was een tafel om gezamenlijk aan te eten. En beide wensen kwamen uit! 🙂

Tuinieren in een moestuintafel

Sinds enkele jaren zijn ook wij, zoals volgens mij half Nederland, in de ban van moestuintjes. Zeker toen we na het eerste jaar, ook de jaren daarna daadwerkelijk konden oogsten uit onze moestuin. Vooral de tomaatjes deden het ieder jaar weer erg goed maar ook radijsjes, rucola en verschillende soorten kruiden groeiden prima in onze tuin. Omdat we echter geen moestuintafel hadden, moest ik ze in de volle grond planten: tussen onder andere de blauwe bessen en de hyacinten. Niet de meest geweldige grond voor een moestuin en daarnaast ook niet echt handig aangezien het ‘laag bij de grond’ is. Een moestuintafel op hoogte is natuurlijk super ideaal, dus we hoefden er niet lang over na te denken toen we een mooie moestuintafel op hoogte langs zagen komen. Vooral ook het materiaal waarvan de moestuintafel gemaakt is, Lariks Douglas hout, vind ik erg mooi. De eerste plantjes en kruiden zijn inmiddels erin gezet en ik ben reuze benieuwd naar het resultaat over enkele weken!

moestuinbak ah moestuintje
ideale moestuintafel ah moestuin

Picknicktafel

We hebben al jaren een loungeset in de tuin. Heerlijk natuurlijk om lekker in te relaxen in het zonnetje, maar super onhandig als je samen buiten wil eten. Het tafeltje dat erbij hoort is namelijk te laag om aan te eten en onze jongens kunnen echt niet goed met hun bord op schoot eten. Ik moet bekennen dat ik dat zelf ook al behoorlijk onhandig vindt op zo’n lage loungebank. Eigenlijk missen we dus al jaren een tafel om aan te eten in onze achtertuin, maar ik wilde liever niet een standaard tafel met stoelen. Dus bleef het ieder jaar toch maar bij de loungeset. Totdat ik de perfecte oplossing tegen kwam: een picknicktafel! Overigens dan wel een picknicktafel met losse banken, omdat ik dat een stuk praktischer vindt dan met vaste banken. Zo kun je makkelijker aan tafel gaan zitten en kun je de opstelling indien gewenst makkelijk veranderen. De picknicktafel van geimpregneerd Scandinavisch naaldhout staat echt perfect in onze achtertuin. Het hout komt mooi uit en geeft de hele tuin een natuurlijke en stoere uitstraling.

tuin zomerklaar picknicktafel

Is jullie tuin al zomerklaar? Lees hier meer tips voor een toffe Ibiza style tuin!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments

 • Reply
  Yvonne
  25 april 2017 at 22:24

  Jaaaa! Hier ook al de tuin zomerklaar gemaakt. Altijd leuk om te doen en fijn dat we weer naar buiten kunnen. Leuk idee, die moestuintafel!

 • Reply
  Dewi
  19 april 2017 at 21:59

  Ja die moestuin hebben we ook weer. We gaan weer een poging wagen hahaha. Heerlijk he om de tuin weer lekker fris en zomerproof te hebben. Laat die zomer maar komen!

 • Reply
  Merel
  19 april 2017 at 17:50

  Die moestuintafel vind ik echt geweldig. Ideaal voor als je kleine kinderen hebt en/of geen geschikte tuin. Picknicktafel hebben we hier voor de kleintjes, staat ook zo gezellig in de tuin.

  We hebben zelf grind liggen momenteel (destijds makkelijke keus dachten we, onderhoudsvrij, maar met kinderen die alle steentjes verplaatsen toch onhandig haha) dus zomerklaar ben je dan al snel. En hebben laatst alle toestellen weer tevoorschijn getrokken.

 • Reply
  Rosita
  19 april 2017 at 17:31

  Mijn tuin is niet Zomerklaar, er moet nog een hoop aan gebeuren. hier lopen we al een paar jaar tegenaan te hikken. Jouw tuin ziet er heel fijn uit trouwens!

 • Reply
  Cassandra
  19 april 2017 at 16:58

  Een moestuin (op die van AH na) hebben we nog niet, maar ik wil nog wel zoiets maken in de tuin. Lekker he zo bezig zijn? Wij zijn ook echt een mega makeover aan het houden in de tuin, heerlijk!, vind die moestuin van jullie wel echt heel gaaf

 • Reply
  serafina
  19 april 2017 at 16:48

  heerlijk om dit te doen! we werken ook stilletjes aan onze tuin!! samen met onze kids ook!!

 • Reply
  maddy
  19 april 2017 at 16:01

  Erg leuk die moestuin tafel! Wij hebben een kleine picknick tafel voor de kinderen en wij zitten er zelf ook geregeld bij aan haha! Beetje krap maar wel erg gezellig. Wij moeten nog aan de slag. De voortuin is vorige week gedaan en volgende week wil ik in de achtertuin bezig!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 april 2017 at 09:20

  Ik vind je moestuintafel echt heel mooi. Onze tuin kan nog wel wat beter eigenlijk voor de zomer….

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.