Opvoeding & Ouderschap

Wanneer heeft je kind de geschikte leeftijd voor een mobiele telefoon?

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Het is zo’n vraag waar iedere ouder een keer mee te maken krijgt. Wanneer heeft je kind de geschikte leeftijd voor een eigen mobiele telefoon

Dorp of stad?

Iedere situatie is natuurlijk anders. Het begint naar mijn idee al met waar je woont. Woon je in een dorp of in een stad? In een dorp is het verkeer een stuk minder hectisch dan in de stad. Dat is nu eenmaal een feit. Een stuk spannender wordt het als je kind door de stad heen moet fietsen of langs een drukke wijk wandelt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je kind dan al eerder een telefoon mee op zak neemt, voornamelijk ook om jezelf gerust te stellen. Uiteraard ga ik er vanuit dat een kind pas ergens alleen fietst of loopt, of het nu in een dorp of in een stad is, als hij verkeersveilig is. Maar zelfs ik vind het qua verkeer wel eens spannend om in zo’n hectische stad rond te lopen of te fietsen.

Alleen of samen?

Mijn jongens worden iedere dag naar school gebracht en van school gehaald. Gaan ze naar een vriendje, gaan ze niet alleen. Ik weet het ook altijd als ze ergens gaan spelen. Nu zijn mijn kids natuurlijk pas 7 jaar en dat zal vast en zeker veranderen tegen de tijd dat ze 10-11 jaar zijn. Maar toch heb je denk ik als ouder zelf voor een groot deel in de hand hoe je kind hier mee om gaat.
Een mobiele telefoon lijkt mij overbodig als je je kind brengt en haalt. Een ander verhaal wordt het als je kind zelfstandig van en naar vriendjes mag. Even een smsje dat hij aangekomen is, is best een fijne gedachte.

leeftijd mobiele telefoon

Er is dus wat mij betreft geen vaste leeftijd waarop een mobiele telefoon geschikt is voor een kind. Het is afhankelijk van de situatie. In de praktijk zal het er meestal op neer komen dat een kind in groep 7 of 8 of de eerste klas van de middelbare school een telefoon heeft. Daar kan ik me ook prima in vinden overigens.

Abonnement of sim only?

Tegen de tijd dat je kind een mobiele telefoon krijgt, komt natuurlijk de volgende overweging. Een telefoonabonnement of een sim only abonnement? En alleen beltegoed of ook internet erop? Het liefste zou ik beginnen met een sim only abonnement, met alleen beltegoed en smstegoed. Zodra mijn kids dan hebben laten zien dat ze daar goed mee om kunnen gaan, kunnen we eens gaan kijken naar een kleine internetbundel. Maar lastig blijft het wel hoor!

Hoe gaan jullie om met kinderen en een mobiele telefoon?


Lees ook: Smartphone afspraken met je kind

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.