Inspiratie

Slapen zonder verduistering of rolgordijnen: No Go!

Linda - Go or No Go

Onlangs hebben wij onze slaapkamer verbouwd. We hebben er een dakkapel opgezet, waardoor het een stuk ruimer is. En lichter..

Ik hou van slapen in het donker. Ik ben zo iemand die echt niet in slaap kan komen als het nog licht is. En uitslapen is er in een lichte kamer ook niet bij. Je kunt je dus voorstellen dat ik niet zo heel blij ben met het feit dat ons nieuwe dakkapel nog geen verduistering heeft. Dus hoog tijd om op zoek te gaan naar verduisterende raamdecoratie!

Verduistering

Voor dat het dakkapel erop kwam, zat er een VELUX dakraam in. Inclusief hele fijne verduistering, die liet echt weinig licht door. Helemaal pikkedonker maak ik het trouwens tegenwoordig ook nooit meer, want dan kan ik zo moeilijk wakker worden. In mijn jeugdige jaren maakte ik het wel altijd pikkedonker. Dan kon ik makkelijk tot een uur of drie in mijn bed blijven liggen in het weekend, haha.

Voor het dakkapel gaan we dus gauw op zoek naar verduistering. Rolluiken vindt ik te duur, dus ik denk dat ik op zoek ga naar verduisterende gordijnen.
En als ik dan toch bezig ben, ga ik ook meteen op zoek naar verduistering voor het zolder dakraam. Ook daar zit een VELUX dakraam in. De zolderkamer werd tot nu toe eigenlijk nooit gebruikt, maar onlangs hebben we die omgetoverd tot gameroom. Heel tof, maar wel handig als je het ook donker kunt maken, zeker als in de zomer de zon fel schijnt.

verduistering

Vrolijke designs

Verduisterende rolgordijnen maak je precies op maat voor je dakraam waardoor er eigenlijk geen strookje licht doorheen komt. Het is niet 100% donker hoor, maar echt wel donker genoeg. Daarnaast heb je ze voor kinderen bijvoorbeeld ook nog eens in hele vrolijke designs, bijvoorbeeld van Mickey Mouse, Bambi en andere Disney figuren.
Voor volwassenen zijn ze er in allerlei verschillende kleuren en enkele met prints erop. Er zijn zoveel kleuren dat er altijd wel een geschikt kleurtje voor je kamer tussen zit. Leuk om hem bijvoorbeeld te laten matchen met de kleur op de muur.

Ik ben benieuwd of jullie het ook zo belangrijk vinden dat je slaapkamer goed donker is om er te kunnen slapen?


Lees ook:
Lekker slapen? Fix die snurkende partner!

3x interieur ideeën voor de kinderkamer

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Ilse van Kreanimo
    2 maart 2017 at 09:29

    Ik heb verduistering nodig om te kunnen slapen… we hebben hier rolluiken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.