Binnenspeeltuinen

Het perfecte dagje uit met Sealife en LEGOLAND Oberhausen

Als je kinderen gek zijn op waterdieren dan is Sealife echt een aanrader! Zeker als je kinderen ook dol zijn op LEGO en je dit combineert met een dagje LEGOLAND. 

We gingen in de vakantie een dagje uit met de jongens. We begonnen bij LEGOLAND, dat op 50 meter afstand van Sealife ligt. Beide parken zijn redelijk klein, dus het is een ideale combinatie om een hele dag onder de pannen te zijn.

Sealife speurtocht

Bij binnenkomst krijg je bij de balie een klein boekje van Sealife. In het Duits natuurlijk, dus een klein talenknobbeltje is wel nodig. In dit boekje zit een speurtocht voor de kinderen. Ze moeten 9 stempels zien te verzamelen en als ze dat lukt, krijgen ze aan het einde een kleine verrassing in de vorm van een button en een sticker.

Garden eels

Gelukkig is de overige informatie door het park heen over de vissen en zeedieren zelf in het Engels en Duits. Er komen enorm veel zeedieren voorbij, sommige waarvan ik het bestaan nog niet kende. Zo kwamen we hele grappige, maffe diertjes tegen. Een soort wormen, of wormvisjes. Zo heten ze niet hoor, hun echte naam is: garden eel. Hoe leuk zijn die dan! Vooral dat Nemo wormpje links op de foto, hoe leuk is die!? Als ze schrikken, schieten ze gauw een stukje omlaag. Denk er dus aan om de flitster van je camera uit te zetten, want anders floepen ze zo een paar centimeter terug de grond in.

Sealife garden eel

Zeepaardjes

Wie ook indruk maakte op ons, waren de zeepaardjes..wat een schatjes! Die hadden we nog niet eerder in het echt gezien. Erg lief hoe ze met hun inieminie vinnetjes super snel heen en weer bewegen en hoe ze met hun staartje het koraal vastpakken. Naast me hoorde ik iemand roepen dat een zeepaardje zwanger was, maar die waren even vergeten om op het bordje te kijken: Dikbuik-zeepaardjes 🙂

En naast de dikbuik-zeepaardjes waren er ook de normale zeepaardjes.

Schildpad

Ook is de tunnel heel bijzonder om in te wandelen of even te zitten. In de tunnel kun je zowel naast als boven je vissen, haaien en zelfs een enorm grote schildpad zien zwemmen. Er staat een rustgevend muziekje op en toen ik daar zo’n 5 minuutjes zat, kwam ik ook serieus gewoon tot rust. Dat kan natuurlijk alleen als het qua bezoekers ook rustig is, maar toch. We hebben een tijdje zitten wachten om die prachtig grote schildpad enkele keren langs te zien komen. Je kunt hem trouwens ook bewonderen als je betaalt voor een ritje op de glasbodem-boot. Wij hebben dit niet gedaan, we konden alle dieren vanaf ons bankje ook meer dan prima zien.

Sealife schildpad

Aanraken

Op het einde mag je als je durft onder begeleiding van een medewerker eitjes van een rog aanraken, of een zeester of een soort krabbetje. Wij raakten kort even een eitje aan, de jongens vonden het toen wel prima. Een krabbetje aanraken hoefden ze niet zo nodig.

Mooie ruimtes

Het mag gezegd worden dat de verschillende ruimtes bij Sealife Oberhausen wel erg mooi zijn. Ze zijn mooi ingericht, soms met mooie lampjes en soms met een rustig muziekje. De paden zijn verzorgd en er ligt geen rommel, er staan bankjes op verschillende plekken om even tot rust te komen. Ook de verblijven van de zeedieren zien er netjes verzorgd uit.

Go or No Go

Na een uurtje of 2 waren onze jongens en wij wel uitgekeken bij Sealife. Het is niet groot, daarom is het ideaal om je Sealife bezoek te combineren met bijvoorbeeld een dagje LEGOLAND of een van de andere parken die er in de buurt liggen. Een uitgebreid verslag van ons bezoek aan LEGOLAND kun je hier lezen.
Het is zeker leuk om een bezoekje te brengen aan Sealife, maar naar mijn mening wel alleen als je het combineert. Een hele ochtend of middag (4 uur) Sealife zouden onze jongens niet hebben volgehouden. Er zijn enkele spelletjes tussendoor, maar die blijven maar kort interessant.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  18 tips voor een bezoek aan Scheveningen - Go or No Go
  10 maart 2020 at 09:45

  […] je even onder de zee in dit prachtige aquarium. Een bezoekje aan Sealife mag dus eigenlijk niet ontbreken aan je bezoekje aan Scheveningen, ook al is het mooi weer. Je kan […]

 • Reply
  Christin@
  5 maart 2017 at 12:13

  Duur dagje uit .
  Dat is voor veel gezinnen niet betaalbaar .

  • Reply
   Arno
   6 maart 2017 at 11:25

   @Christin@: Dat was mijn eerste idee ook: “Effe” naar twee attracties op een dag. Maar dat blijkt eigenlijk best mee te vallen! Je kunt online “Kombi-Tickets” bestellen voor Legoland + Sealife en die kosten ‘maar’ 22 euro en de nabijgelegen parkeergarage is gratis. Natuurlijk is het dan nog steeds veel geld maar het is goedkoper dan de meeste attractieparken in Nederland (zeker als je het parkeergeld meerekent)!

 • Reply
  Een dagje spelen bij LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen - Go or No Go
  5 maart 2017 at 08:49

  […] Het perfecte dagje uit met Sealife en LEGOLAND Oberhausen […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.