- Attractieparken Binnenspeeltuinen Bouw & Constructie

{ Review } | LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen

Linda - Go or No Go

Deze carnavalsvakantie hadden we een gaaf uitstapje voor de jongens in petto. We gingen namelijk naar LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Deze blog bereid je optimaal voor op je dagje LEGOLAND Oberhausen.

Onze ervaringen met LEGOLAND Oberhausen

Om helemaal voorbereid op pad te gaan, had ik al wat rondgesnuffeld op internet, op zoek naar informatie over LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Dat is zeker goed voor je verwachtingen, want LEGOLAND Oberhausen is redelijk klein. Dat is geen negatief punt, daar kom ik zo nog op terug, maar wel goed om van te voren rekening mee te houden. Er zijn meer punten waar je voor je bezoek rekening mee kunt houden. Hieronder komen ze voor je  op een rijtje.

Tips voordat je naar LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen gaat:

* Neem van thuis een LEGO poppetje mee. Dit poppetje kun je namelijk ruilen in LEGOLAND. De medewerkers van LEGOLAND Oberhausen hebben een naambordje op en daarop zitten LEGO poppetjes. Als je wil, kun je jouw meegenomen poppetje ruilen tegen een poppetje op het naambordje van de medewerker. Erg leuk!

* Neem je eigen eten en drinken mee. Dat mag namelijk, en je mag dat ook gewoon in het restaurant op eten.

* Koop je entreetickets vooraf online. Dat scheelt je een hoop geld, de tickets aan de kassa zijn een stuk duurder. Vaak zijn er ook LEGOLAND Oberhausen korting tickets beschikbaar als je even rondzoekt.

* Besluit voor jezelf of je een milieuzone-sticker wil. Deze heb je in bepaalde zones in Duitsland nodig om er te mogen rijden. Wij reden ongeveer 5 minuten in zo’n milieuzone en toen waren we al gearriveerd bij LEGOLAND. De sticker kost je online ongeveer 17 euro. Een boete rond de 80 euro.

* Als het even kan, probeer dan doordeweeks te gaan en als het ook nog even kan, dan het liefste tijdens een schoolvakantie in Nederland, terwijl de kinderen in Duitsland alweer naar school zijn. Wij waren er in de carnavalsvakantie en het was echt onwijs rustig. Nergens wachtrijen en heerlijk overzichtelijk. Ik begreep van een andere bezoeker, in het bezit van een jaarkaart, dat het anders echt enorm druk is. En dan is het natuurlijk ineens wél heel klein.

* Voor onderweg: eenmaal in de buurt kun je de bordjes volgen naar de parkeergarages bij LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Parkeergarage 3 is het dichtste bij (100 meter lopen ongeveer). Parkeren is gratis.

Tijdens je bezoek aan LEGOLAND Oberhausen

LEGO machines

Bij binnenkomst krijg je een Duitstalige uitleg over hoe LEGO steentjes worden gemaakt. Een kindje uit de groep mag meehelpen met het duwen op de knoppen, zodat de LEGO machines in werking worden gesteld. De jongens verstonden er uiteraard niets van, maar met wat vertaling van papa en natuurlijk de werkende machines vonden ze het allemaal prachtig. Omdat op het moment van ons bezoek het thema Batman in LEGOLAND Oberhausen was, kregen alle kinderen een speciale Batman steen mee als herinnering. Erg leuk en deze steen kun je ook laten graveren met je eigen naam.

Jassen in kluisjes

Ik zou je willen aanraden om na de uitleg direct door te lopen naar de kluisjes. Hiervoor loop je langs de fiets attractie richting mini wereld. Voor een kluisje heb je een euro nodig en deze krijg je gewoon weer netjes terug bij vertrek. Door je jassen meteen in een kluisje te doen, loop je daar niet mee rond te sjouwen.

De grootte

Ik zou nog even terugkomen op de grootte van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Zoals gezegd is het klein, maar dat wil niet zeggen dat je kinderen zich er niet makkelijk uren lang kunnen vermaken. Mijn jongens hebben zich minstens 2 uur vermaakt met autootjes bouwen en deze laten racen van de grote autobanen/schansen. Dan maakt het dus niet uit hoe groot of klein het is, ze vermaken zich wel.

Attracties

Daarnaast zijn er twee leuke attracties die om de beurt en om het uur draaien. Onze favoriete attractie waren de rondrijdende karretjes met laserpistolen. Er moet een prinses gered worden en dus is het aan jou om zoveel mogelijk doelen met je lasergun te raken. In je karretje wordt voor iedereen een persoonlijke score bijgehouden, dus aan het einde kun je zien wie het beste gemikt heeft.
De andere attractie is een attractie waarbij je moet fietsen om omhoog te vliegen met je karretje. Leuk voor de jongens, maar lang niet zo spannend als die andere attractie.

4D bioscoop

Er is een 4D bioscoop, waar je met een 3D bril films kunt bekijken. Ieder uur draait er een andere LEGO film. Wij zijn naar twee films geweest, waarvan één Duitstalig en de ander zonder gesproken tekst. Die laatste was voor de jongens veruit het leukst, want die konden ze natuurlijk gemakkelijk volgen.
Erg leuk is dat er in de bioscoop ook gebruik wordt gemaakt van wind, water en lichten. Het is dan ook vergelijkbaar met de Pandadroom bij de Efteling. Maar dan in LEGO stijl.

Workshop LEGO bouwen en Laserparcours

Kinderen die het leuk vinden om iets leuks te bouwen met LEGO kunnen een LEGO workshop volgen. Hier wordt aan een klein groepje kinderen steentje voor steentje uitgelegd hoe ze een bepaald bouwwerk kunnen maken. Het is natuurlijk weer allemaal in het Duits, maar gelukkig is er een groot scherm waarop precies te volgen is welk steentje waarop moet.

Naast de workshop is een ruimte waar kinderen een laserparcours kunnen afleggen. Ze moeten door de lasers heen bewegen, super spannend voor ze! Ze kunnen kiezen voor moeilijkheidsgraag 1 tot en met 3 en aan het einde verdienen ze een stempel. Die stempels hangen trouwens door heel LEGOLAND heen. Je kunt ze verzamelen in een speciaal boekje (wat je moet kopen) maar Daan en Jesse vonden het veel cooler om hun hand vol te stempelen.

LEGOLAND oberhausen ervaringen

Batman

Speciaal voor het Batman thema was er een meet and greet met Batman. Helaas niet de echte, maar een groot Batman LEGO poppetje. Nadat ik een foto van de heren had gemaakt kregen ze beide een leuk Batman puzzeltje en Batman stickers cadeau.

Mini LEGO wereld

Er zijn ook twee mini LEGO werelden. Een Star Wars World en nog een LEGO wereld met vanalles. Door middel van knoppen kun je lampjes laten branden en dingen laten bewegen. Leuk om even naar te kijken, maar na 10 minuten waren de jongens daar wel klaar mee.
Daarnaast zit er nog een LEGO Friends gedeelte waar kinderen kunnen spelen en relaxen.

LEGOLAND oberhausen review

Restaurant in LEGOLAND Oberhausen

Tot slot zit er een restaurantje. Als je een kidsmenu besteld, mag je bij je menu een gratis LEGO poppetje t.w.v. 4 euro kiezen. Daarnaast krijg je een tegoedbon t.w.v. 5 euro mee om gratis je naam te laten graveren in de aangrenzende LEGO shop. Erg leuk, want de jongens hebben nu ieder hun LEGO Batman steen met hun naam laten graveren. De gravering is erg mooi gedaan en het is een tof aandenken.

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen review

WiFi

In het restaurant zou een WiFi hotspot moeten zijn, maar helaas deed deze het niet volgens de medewerkster. Zeker een minpunt, dus hopelijk wordt dat snel opgelost.

Go or No Go

Onze jongens vonden het een topdag! Ze hebben zich ruim 4 uur lang prima vermaakt en hadden zich ook prima langer kunnen vermaken. We gingen na die 4 uur weer op pad, omdat we ons bezoekje aan LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen hebben gecombineerd met Sealife. Sealife ligt naast LEGOLAND, dus het is een ideale combinatie om een volledige dag op pad te zijn.

LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Het perfecte dagje uit met Sealife en LEGOLAND Oberhausen - Go or No Go
  5 maart 2017 at 08:48

  […] Een dagje spelen bij LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen […]

 • Reply
  Christin@
  4 maart 2017 at 13:06

  Lego is top en gaat nooit vervelen .
  Wel een duur dagje uit , dat is niet voor iedereen weggelegd .

  • Reply
   Arno
   6 maart 2017 at 11:55

   @Christin@: Ik had ook al gereageerd op je reactie bij de Sealife review, maar mocht je die gemist hebben (en tevens voor iedereen die dezelfde gedachte had):

   Dat was mijn eerste idee ook: “Effe” naar twee attracties op een dag. Maar dat blijkt eigenlijk best mee te vallen! Je kunt online “Kombi-Tickets” bestellen voor Legoland + Sealife en die kosten ‘maar’ 22 euro en de nabijgelegen parkeergarage is gratis. Natuurlijk is het dan nog steeds veel geld maar het is goedkoper dan de meeste attractieparken in Nederland (zeker als je het parkeergeld meerekent)!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.