5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Kinderen mogen zelf papier snijden met Cut It Out

Papier snijden is iets wat je normaliter niet met (jonge) kinderen zult doen. Scherpe mesjes, tere vingertjes…het is een combinatie die je niet zo snel zult verwachten. Toch ging ik aan de slag met zo’n scherp ding en sneden mijn zoontje en ik de mooiste vormen uit papier. Hoe ik dat dan deed zonder kostbare vingers te verliezen? Met het nieuwste product op creatief gebied; Cut it Out!

Veilig papier snijden

Knutselen met papier is één van de favoriete bezigheden van mijn oudste (bijna 5 jaar). Het liefst trekt hij elke dag de knutselkast open en maakt dan een enorme bende van de keukentafel. Stiekem zou hij echter ook best wel eens met dat mooie glimmende stanleymesje van zijn moeder aan de slag gaan. Aangezien ik zuinig ben op de vingers van mijn kinderen, en die van mezelf, mag hij dat toch echt niet.

Ik was dan ook heel blij toen we Cut It Out van het merk BOTI mochten testen. Een veilige manier om papier te snijden en er zo de mooiste dingen mee te maken. Het mesje zit namelijk veilig verstopt onder een plastic houder waardoor je je vingers niet kunt verwonden tijdens het snijden.

Cut It Out

Vanaf het moment dat de postbezorger de doos heeft gebracht lonkte deze naar mijn zoontje. Hij kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan en was reuze benieuwd naar de mogelijkheden.
Op een rustig momentje zijn we er dan ook snel voor gaan zitten. In de starterset en de ontwerpset vonden we diverse stiften, een houder, een snijmat, papier, een lijmstift en nog wat accessoires voor de diverse projectjes. Met al deze spulletjes bij elkaar kun je direct aan de slag om leuke dingen te maken.

Wij zijn begonnen met het maken van een fotolijstje. Op het bijgeleverde gekleurde papier zijn de sjablonen aangegeven die bij de diverse projecten horen. Zo kun je onder andere een fotolijstje maken, een bril, een monster of een bloem. (Afhankelijk van de doos die je hebt aangeschaft.)

Veilig snijden

Wanneer je een stift in de houder drukt kun je hiermee vervolgens de lijnen op het papier volgen. Door de onderkant van de houder goed op het papier te drukken snijd je direct de lijn (die je kleurt) uit het papier. Op deze manier kun je alle sjablonen uit snijden zonder je vingers te bezeren. Wanneer je alle papieren onderdelen hebt uitgesneden plak je je project met de lijmstift in elkaar. Op de handleiding die in de doos zit staat stapsgewijs hoe je, bijvoorbeeld het fotolijstje, in elkaar zet. Dit wijst zich eigenlijk vanzelf.

cut it out ervaringen

Go or No Go

Wij vinden Cut It Out absoluut een Go. Je moet even het gevoel krijgen met snijden en sturen tegelijk maar als je de slag te pakken hebt dan gaat het als een speer. Cut It Out is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar maar mijn oudste van bijna 5 jaar ging het ook al makkelijk af. Hij heeft het fotolijstje helemaal zelf gemaakt, wat ik aardig knap vind. De snijder heeft weinig kracht nodig om goed door het papier te snijden en dat maakt het voor kinderen ook leuk om andere vormen te snijden.

Als je door de sjablonen heenbent kun je gemakkelijk gewoon printpapier gebruiken om je eigen creaties te maken. Overigens is de prijs van €14,95 voor een starter-set en €19,95 voor de grotere ontwerp-set een mooie prijs. Het is goed betaalbaar en je hebt bij beide dozen een complete set in huis om direct mee aan de slag te kunnen.

Je kunt Cut It Out kopen bij onder andere bol.com.

cut it out review

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

 • Reply
  MarjonS
  31 maart 2017 at 05:18

  Lijkt me een leuke knutselset. Zoiets zou onze dame van 6 ook leuk vinden.
  En fijn dat je ook gewoon eigen papier ervoor kan gebruiken.

 • Reply
  Fleur
  30 maart 2017 at 21:38

  Wat handig zeg! Een stuk veiliger en ook goed te gebruiken voor linkshandige kinderen

 • Reply
  Christin@
  30 maart 2017 at 13:05

  Knutselspullen heb je nooit genoeg .

 • Reply
  Merel
  30 maart 2017 at 12:40

  Knap gemaakt zeg! Ziet er echt uit als leuk speelgoed en origineel!

 • Reply
  Marsha
  30 maart 2017 at 12:23

  Wat een super leuk ding zeg! Heel handig inderdaad voor kleine tere vingertjes hihi.

 • Reply
  Kreanimo
  30 maart 2017 at 10:24

  Oh – geweldig!

  Die wil ik ook!

 • Reply
  Anne
  30 maart 2017 at 08:21

  Wat een uitvinding! Die komt op het verjaardagslijstje van mijn oudste!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.