{ Review } | Press and Go Monstertruck – Een auto voor een meisje?

Regelmatig word ik aangesproken op het feit dat mijn meisje een Spiderman onesie aan heeft. Omdat het met roze gympen is, kunnen mensen dat niet plaatsen. Het speelgoed waar ze naar kijkt zijn poppen en auto’s. Te verwarrend. Maar waarom zouden meisjes geen jongens dingen mogen of andersom? 

Roze is voor meisjes, blauw is voor jongens

Dit zit er al eeuwen in. Het is zelfs getest dat genetisch gezien meisjes eerder voor roze kiezen, en jongens voor blauw. Dat gaat zo ver dat hoe meer je van blauw houdt als vrouw, hoe mannelijker je eigenlijk bent. Bizar toch? Meiden spelen met poppen, dat komt uit de behoefte om te verzorgen. Uit onze taak om babies te werpen en nestjes te bouwen. Jongens spelen met auto’s en bouwblokken, omdat zij moeten zorgen voor het eten en een dak boven je hoofd. Dat word zelfs in speelgoed doorgetrokken, en zijn echt eeuwenoude principes.

Gelukkig is daar nu wel wat verandering in gekomen. De kinderen spelen rustig met alles, maar de ouders en vooral de ouderen hebben er echt nog heel veel moeite mee. Want een jongen met een Barbie of een Baby Born, daar wordt raar naar gekeken. Een meisje die met auto’s speelt en in de modder springt is een tomboy. Daar word lachend over gezegd dat het net een jochie is. Alsof meiden niet net zo lief in de modder springen?

jongens speelgoed voor meiden

Press and Go Monstertruck

Om het hele proces wat soepeler te laten verlopen, en bedrijven ook mee moeten gaan met hun tijd, is er een hele nieuwe categorie speelgoed. Roze auto’s, een roze LEGO kapsalon, stoere jongens poppen… Ze houden zich dan wel erg vast nog aan stereotypes, maar ik denk dat er nog heel veel tijd overheen gaat voor het echt algemeen geaccepteerd is. En het is een begin!

Miya was in ieder geval ontzettend blij met haar Press and Go monstertruck. Eindelijk een echt stoere auto, die jongens ook leuk zouden vinden. Met lekker grote wielen, en die ook nog eens tegen een stootje kan. Hij is niet voor op straat, maar ook daar doet hij goed zijn best hoor! Je drukt hem in, en dan rijd hij een stukje. Als echt meisje gebruikt ze de auto ook als knuffel, en mag Barbie meerijden. Dat dan weer wel.

Geschikt vanaf 9 maanden

Door de verschillende structuren op de monstertruck is het ook sensorisch verantwoord speelgoed. Zo heeft de truck zachte haartjes, tanden en hoorntjes. Dat is weer goed voor de ontwikkeling en dat vindt deze mama weer leuk! De truck is beschikbaar voor kindjes vanaf 9 maanden, en blijven lang leuk! Mijn meisje is drie en speelt er al een week elke dag mee.

Press and Go Monstertruck

Feitjes

Kleuren: De Press and Go monstertruck is verkrijgbaar in het roze en in het groen
Prijs: Adviesprijs is €12,99.

En, wat vind jij van jongens en meisjes speelgoed?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

 • Reply
  De mama bloggers Pasen hop! Met 45 Winacties! | Mommy Loves Pink
  1 april 2017 at 08:15

  […] die in de mond terecht kunnen komen. Miya is echt dol op die auto’s, zo heeft ze ook al een truck en verschillende andere kleine autootjes. Wel allemaal met roze […]

 • Reply
  Christin@
  7 maart 2017 at 14:55

  1 zoon had hier een theeserviesje , zette liters thee ,
  voor beer , en voor de pop van kleine broer ( jaja ) , voor ons …
  Pop ligt nu al jaren in ons Kribbetje onder de Kerstboom , pure nostalgie .
  Jongste had ook een poppenhuis ( schoonmoeder woedend )
  daar reden ze dan met heel hun wagenpark naartoe , veel bezoek , weer veel liters thee .
  Wij vonden het prima .

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.