Verjaardag & Traktaties

Een gezonde fruit traktatie mét een snoepje

Onze school moedigt gezonde traktaties aan. Het is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Ik ging op internet op zoek naar leuke, gezonde fruit traktatie en kwam uit op fruit-ijsjes!

Fruit-ijsjes…dat klinkt net zo gezellig als dat ze eruit zien! En op wat snijwerk na zijn ze super simpel te maken.

Vrolijke en gezonde fruit traktatie

Ik vond stevige ijshoorntjes bij de Jumbo en de Albert Heijn. Ik mocht voor twee klassen maar liefst 45 traktaties maken, dus ik kocht 5 pakken hoorntjes. Een beetje speling was ook wel fijn, want er zaten toch behoorlijk wat kapotte hoorntjes in de verpakking helaas.
Ik koos trouwens bewust voor deze stevige ijshoorntjes omdat het fruit het koekje dan niet zo snel week maakt. Je kunt ze zo gemakkelijk een uur of anderhalf uur van te voren klaarmaken.

Fruit met snoep trakatie

Fruit snijden

Het snijden van het fruit is natuurlijk het meeste werk. Als je kindje meteen ‘s ochtends om half 9 in de klas trakteert, wat bij ons wel het geval was, is het handig om fruit te kiezen dat je de avond ervoor al kunt snijden.
Ik ging voor galiameloen, druiven, kiwi, ananas en mandarijntjes. Als de verjaardag wat later in het jaar was geweest, rond de zomer, zou ik gekozen hebben voor aardbeien, blauwe besjes, galiameloen en druiven.
Allemaal fruit dat je de avond van te voren al kunt bereiden, zonder dat de smaak minder lekker wordt.

gezonde fruit traktatie

De hoorntjes vullen

Als je het fruit gesneden hebt, ben je eigenlijk al zo goed als klaar. Vul de hoorntjes met verschillende soorten stukjes fruit en leg ze op een mooie manier neer op bijvoorbeeld een dienblad. Ik was even bang dat het fruit er zo weer uit zou vallen, maar dit was totaal niet het geval. Alle stukjes bleven er prima in zitten.

Fruit met een snoepje

Nu weet ik dat er altijd kinderen zijn die niet zo dol zijn op fruit of niet alles lusten. Daarnaast vind ik het stiekem toch ook wel erg leuk als een traktatie ook iets van een klein snoepje of een verrassing bevat. Daarom koos ik ervoor om op ieder ijsje een snoepkersje te doen. Leuk in de stijl van het fruit ijsje en voor de kindjes toch nog een lekker snoepje bij het fruit. Dit kersje zette ik vast met een prikkertje, zodat ze meteen een ‘vorkje’ hadden om het fruit mee te eten. Wil je de traktatie volledig gezond houden, dan laat je het kersje gewoon weg!

fruit traktatie gezond

De gezonde fruit traktaties: een groot succes!

De fruit-ijsjes waren zeker een succes, op een paar kindjes na die inderdaad niet zo van fruit hielden. Maar het zag er onwijs vrolijk, kleurig en leuk uit en de jongens vonden het erg leuk om ijsjes te trakteren.

Heb jij ook al eens eerder een gezonde traktatie gemaakt?

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze gezonde fruit traktatie op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Christin@
    18 maart 2017 at 13:27

    Dit is een erg leuke & lekkere tip .

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.