Huis & Tuin

Geld besparen in je eigen tuin

Geld besparen willen we allemaal wel, toch? Wat als de natuur daar ons een handje mee kan helpen, gewoon in je eigen tuin?

Regenton

De meest simpele manier om geld te besparen in je eigen achtertuin is het aanschaffen van een regenton. Tegenwoordig kan een nieuwe regenton een echte eye-catcher zijn voor in je tuin.Zoals bijvoorbeeld een regenton in een mooie antraciet kleur of een regenton met plantenbak. Een regenton plaats je bij een schuur of muur met goot. Via de goot en regenpijp vang je het water op in de regenton. Het water uit de regenton kon je prima gebruiken voor het water geven van de planten en bloemen, zowel binnen als buiten. Zo bespaar je water. Wat trouwens ook werkt bij het water geven van planten, is dat pas doen als de zon uit je tuin is.

Droogmolen

Een ideale manier om geld te besparen is met een droogmolen. Ten eerste bespaart het je een droger of, als je al een droger hebt, de kosten van het gebruik van de droger in de lente en zomer. Ten tweede bespaart het je kledingkosten. Door het gebruik van een droger gaat je kleding minder lang mee dan wanneer je het buiten aan de droogmolen hangt. Wat ook nog eens mooi meegenomen is, is dat je was een stuk frisser is wanneer je het buiten hangt, dan wanneer je het in de droger doet.

Wij hadden bij ons thuis vroeger ook een droogmolen, een van Brabantia. Dat ding staat trouwens na 15 jaar nog altijd bij mijn vader in de tuin, dus dat bewijst dat het ook nog eens een duurzame aankoop is. Tegenwoordig heb je allerlei soorten en maten, van de standaard droogmolen tot een wallfix, een droogmolen die je aan je muur bevestigd zodat je hem zelfs op een balkon kunt gebruiken.

Zelf composteren

Je kunt zelf je afval composteren door een composthoop te maken of, als je een iets nettere oplossing wil, een GFT-ton aan te schaffen. Door zelf te composteren verklein je je afval en daarnaast levert het je gratis plantenvoeding op. Ideaal als je bijvoorbeeld een gazon hebt. Soorten afval die je kunt composteren zijn bijvoorbeeld snoeiafval, grasmaaisel, eierschalen, rauwe groenten en fruit en koffiefilters.

Wat doe jij om geld te besparen in je eigen tuin?


Lees hier meer tips om geld te besparen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Myrthe
  26 maart 2017 at 13:05

  De regenton lijkt me nog wel een handig dingetje 🙂

 • Reply
  Christin@
  26 maart 2017 at 13:02

  Regenton en composthoop en … niet te vergeten … onze kippen .
  Die eten veel groenten/fruit/brood resten , en je krijgt er lekkere eitjes voor in de plaats .

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.