Binnenspeeltuinen Verjaardag & Traktaties

Een spetterend kinderfeest in de avonturenspeeltuin van vakantiepark De Bergen

Linda - Go or No Go

Dit jaar mochten Daan en Jesse hun kinderfeestje vieren bij vakantiepark de Bergen in Wanroij. Daar hebben ze een ontzettend mooie binnenspeeltuin. Een avonturenspeeltuin die wat mij betreft echt boven anderen uitsteekt. 

Uit enthousiasme val ik maar gelijk met de deur in huis: wat is de avonturenspeeltuin van vakantiepark de Bergen ontzettend mooi! Ik ben serieus echt onder de indruk omdat ik niet eerder een binnenspeeltuin gezien heb die er zo goed uit zag, prachtig afgewerkt, goed onderhouden en niet te vergeten: zo ruimtelijk.
Aangezien foto’s nog véél meer zeggen dan woorden, heb ik voor jullie extra veel foto’s toegevoegd.

Kinderfeest in een avonturenspeeltuin

Met twaalf kids en drie volwassenen kwamen we aan bij de binnenspeeltuin. Al die twaalf kids stonden natuurlijk te stuiteren om naar binnen te vliegen, er was geen houden meer aan. Sommige kinderen waren al eens eerder met een kinderfeestje bij deze binnenspeeltuin geweest, maar de meeste kinderen kwamen er voor de eerste keer.
Even gezamenlijk aan tafel beginnen maakte ik niemand gelukkig mee, dus gezegd dat we dat later wel zouden doen en de kids mochten gaan spelen. Zoef….weg waren ze!

Dat gaf mij mooi de kans om wat rond te wandelen en te kijken. Wat me opviel, is dat deze binnenspeeltuin echt niet te vergelijken is met anderen. Dat komt door de volgende punten:

– De vloer

Een beetje vreemd misschien om te beginnen met de vloer, maar dat moet echt. De vloer is namelijk écht geweldig. De gehele binnenspeeltuin, op het verhoogde zitgedeelte na, is namelijk bedekt met vloerkleed. En niet zomaar een vloerkleed, maar een bedrukt vloerkleed, helemaal in de stijl van de binnenspeeltuin. Zo is er rondom de vulkaan lava op het vloerkleed te zien, bij de trein loopt een treinrails, rondom een speelruimte met ballen staan ballen afgebeeld op het vloerkleed en ga zo maar door. Alles klopt en dat vind ik echt briljant gedaan.

– Het thema

De gehele binnenspeeltuin is in het thema ‘Een reis om de Wereld in 80 dagen’. Dat thema komt echt ontzettend mooi tot zijn recht. Alles heeft een nostalgische sfeer en je ziet radars draaien, een zeppelin, een pyramide, een olifant en ga zo maar door.

– De ruimte

De hal waarin de avonturenspeeltuin ligt is prachtig. Het lijkt wel of je aan de binnenkant van een enorm schip staat. Het plafond en de zijwanden zijn van hout en stralen echt weer die nostalgische sfeer uit.
Daarnaast is het ook enorm ruimtelijk. Niets is dicht op elkaar gebouwd, er is ontzettend veel ruimte overgelaten tussen attraties. Dat geeft een rustig beeld en voor de kinderen geeft het ook overzicht.

– De attracties

Er zijn een aantal klimgedeeltes waar alles van zacht materiaal is zodat kinderen er volop in kunnen klimmen en klauteren. Natuurlijk zijn er volop glijbanen in verwerkt, één zelfs zo eng dat ik haast een hartaanval kreeg toen ik er een paar kids vanaf zag gaan, haha. Niet alle kinderen durfden, maar de echte waaghalzen konden er geen genoeg van krijgen. Ook is er een houten klimgedeelte met onder andere een touwbrug.

Er is een klimvulkaan met glijbaan, een toren waarbij je in een bankje gaat zitten en je jezelf omhoog moet hijsen met een touw, een rolletjesglijbaan, een draaischijf, een zweefmolen, een trampoline-boot en ik vergeet vast nog iets. Ook is er een speciaal peuterspeelgedeelte.
Wat echt een van de favorieten van de kinderen (en papa) was, was de ruimte met de ballenfontein, de ballendouche en de ballenkanonnen. Zachte balletjes schieten op elkaar met de kanonnen is natuurlijk dikke pret, maar in dit gedeelte zagen we ook een ballenfontein, die had ik nog nooit eerder gezien. Je legt de ballen in de fontein en zodra je op een knopje duwt, schiet hij alle balletjes de lucht in. Alle kinderen probeerden zoveel mogelijk balletjes te vangen.

avonturenspeeltuin 80 dagen wereld
binnenspeeltuin de bergen
avonturenspeeltuin de bergen
avonturenspeeltuin

Het kinderfeestje

Voor het kinderfeest neem je een arrangement af voor de kinderen. Het basisarrangement FunFactory kost €10,50. Je kunt het arrangement uitbreiden met allerlei extra’s zoals een ijsje en een zakje snoep. Voor het volledige overzicht kun je kijken op de tarieven pagina van De Bergen.

Bij binnenkomst kregen wij als ouders uitleg van een medewerkster over het kinderfeestje. Superduidelijke en heldere uitleg en er werd tussendoor regelmatig gevraagd of alles naar wens was. De feesttafel stond al klaar en de feeststoelen voor de jarigen waren versierd met ballonnen en vlaggetjes. Ook stond er een kroon klaar met de naam erop en het getal ‘zeven’. Erg leuk, zo is het extra feestelijk!

Ook vertelde ze dat we, als we wilden, de kinderen op een bepaald moment konden verzamelen voor een groepsfoto op de trein. Die foto wordt vervolgens naar je toegestuurd via de mail.
Verder kun je zelf doorgeven wanneer je met alle kinderen voor de jarige wil zingen en zodra je er klaar voor bent, komt de medewerkster met de groep meezingen. De jarige mag daarna een klein cadeautje uitkiezen, waar Daan en Jesse trouwens ontzettend blij mee waren.
Voor het avondeten (keuze uit friet+snack of poffertjes) vul je een briefje in en een tijdstip waarop je zou willen eten. Het eten werd ook echt netjes op dit tijdstip gebracht.
De ranja wordt continu aangevuld en het ontbreekt je echt aan niets. Al met al dus erg goede service van leuke enthousiaste medewerksters.

Go or No Go

Behalve de avonturenspeeltuin is er ook een grote buitenspeeltuin. Daar staan meer dan 50 attracties en de populaire skelterbaan. De binnenspeeltuin is 2200 m2 groot en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
Je kunt je met slecht weer gemakkelijk de hele dag in de binnenspeeltuin vermaken en voor een kinderfeest is de binnenspeeltuin natuurlijk helemaal perfect. Buiten is het nogal eens lastig om 12 kinderen continu in de gaten te houden. Wij gaan zéker nog een keer vaker naar De Bergen toe, sowieso deze zomer een keer zodat we ook de buitenspeeltuin kunnen ontdekken. De avonturenspeeltuin van De Bergen krijgt een hele dikke 10, oftewel écht een GO!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

 • Reply
  melissa
  14 maart 2017 at 09:06

  Wat leuk zeg. Ik ben vroeger wel vaker in Wanroij geweest, maar dat was alleen buiten met een meer en buitenspeeltuin. Ik weet niet of dit hetzelfde is? Dan ging ik daar met mijn ouders naartoe en ik vond het geweldig. Het is ook niet zo ver weg voor ons. Ik doe graag mee voor onze 2 kinderen (en mezelf haha) om weer eens ouderwets een dagje uit naar Wanroij te gaan! liefs melissa

 • Reply
  Yessica leidner
  14 maart 2017 at 08:01

  Wij zijn er nog nooit geweest, lijkt me super leuk met mijn gezinnetje daar naar toe te gaan volg je op Facebook instagram Twitter en pinterest en bloglovin en g+

 • Reply
  Miranda
  10 maart 2017 at 17:14

  Nooit geweest. Lijkt me wel leuk voor onze drie kinderen. Het is wel een stuk rijden, maar dan doen we nog een weekendje weg in de buurt erbij.

 • Reply
  Christin@
  10 maart 2017 at 12:34

  Daar willen we wel eens naar toe .
  Ik waag mijn kans .

 • Reply
  Kevin v wegen
  10 maart 2017 at 11:19

  Leuke revieuw!! Klinkt inderdaad leuk! En ben er nog nooit geweest met de kids 🙂 Lijkt me wel leuk!

 • Reply
  Dominique
  10 maart 2017 at 11:17

  Helaas nog nooit geweest maar lijkt me super leuk met de kids! Je hebt me enthousiast gemaakt.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 maart 2017 at 11:07

  Wauw, dat is nog eens wat anders dan die ballenbak en dergelijke. Wat een supermooie binnenspeeltuin!

 • Reply
  Linda
  10 maart 2017 at 10:23

  Wij zijn er nog nooit geweest, maar altijd op zoek naar mooie (indoor) speeltuinen! Dit ziet er echt super gaaf uit zeg!
  We doen dus heel graag mee met je winactie:)

 • Reply
  Mary-Lou
  10 maart 2017 at 08:30

  Gefeliciteerd! Wat een leuke plek voor hun feeestje. Gezien je beschrijving is het daar geweldig vertoeven. Leuke foto van de vloer. Ik kan ook enorm blij worden van zulke details.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.