Huis & Tuin

10 tips voor als je gaat verhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen, het is nogal wat. Het is in ieder geval iets om goed bij stil te staan en vooral om er niet zomaar aan te beginnen. Bereid je dus goed voor op een verhuizing met kinderen! Om je op weg te helpen geef ik je een aantal tips.

Voor kinderen is het spannend om te verhuizen. Het is ook niet niks natuurlijk! Kinderen passen zich gelukkig wel vaak snel aan. Maar door op een aantal dingen te letten kan die verhuizing nog net wat soepeler lopen en kun je verhuisstress beperken!

Tip 1

Ga alvast samen met je kind een keertje naar het nieuwe huis kijken, ook al is het nog niet klaar. Loop alvast een keertje rond, bespreek wat waar zal komen en laat alvast zien wat zijn of haar toekomstige kamertje wordt. Focus hierbij ook op inrichting: Wat zou je kind leuk vinden in haar nieuwe kamer, welke kleur zou ze de muren willen en wat mag er zeker niet missen op de slaapkamer.

Tip 2

Lees samen met je kind boekjes over verhuizen. Bij de bibliotheek kun je leuke boekjes vinden over verhuizen met kinderen.

Tip 3

Hier kun je twee kanten mee op, ik zou vooral kiezen waar je kind voor kiest. Het kan namelijk juist heel leuk zijn om een hele nieuwe slaapkamer (bedje, kast, enz) uit te zoeken met je kindje. Het kan echter ook voor kinderen heel fijn zijn om juist het oude bed mee te nemen en daarin te slapen in het nieuwe huis.

Tip 4

Verken de buurt! Ga samen met je kindje kijken wat er allemaal in de buurt van het huis is. Wonen er andere kindjes in de buurt? Is er een speelveldje in de buurt? En winkels en andere leuke plekken?

Tip 5

Vertel je kind waarom je gaat verhuizen. Een kind heeft geen idee waarom een ander huis beter is dan het oude huis. Maar concreet waarom een ander huis nodig is, zodat je kind het oude huis niet te erg gaat missen en juist ook de voordelen van het nieuwe huis ziet.

Tip 6

Probeer de verhuizing, indien mogelijk, in een rustige periode te plannen. Als je kind al naar school gaat, is het ideaal om de verhuizing in de zomervakantie te plannen. Zo voorkom je op zowel school als thuis drukte.

Tip 7

Laat je kind meeklussen in het nieuwe huis. Samen poetsen, samen iets ophangen in het huis, de tuin doen…allemaal klusjes waar je je kind in kunt betrekken om zo ook binding te krijgen met het nieuwe huis.

Tip 8

Wil je je handen als ouder een beetje vrij hebben voor je kinderen? Denk aan de mogelijkheid voor het vergelijken van verhuisbedrijven. Ideaal om je een beetje werk uit handen te te nemen en je aandacht op de kids te richten. Het is overigens geheel gratis en vrijblijvend, dus ideaal om het eens te proberen.

Tip 9

Pak samen met je kind zijn of haar spulletjes in. En doe daarbij de belangrijke spulletjes van je kind, zoals bijvoorbeeld lievelingsknuffels of een favoriete poster in een aparte tas. Zo kun je er in ieder geval in het nieuwe huis snel bij om zo de kamer ook sneller eigen te kunnen maken.

Tip 10

De laatste tip: Bewaar de verhuisdozen! Daar kun je namelijk onwijs gave creatief van maken! 🙂

Verhuizen met kinderen

Foto’s creatief met verhuisdozen via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Lees mee 18: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings
  25 februari 2017 at 06:00

  […] Voorlopig zit het hier niet in de planning, maar ik kan me zo voorstellen dat je goed voorbereid wil zijn wanneer je besluit te verhuizen met kinderen. Het is immers een hele stap. Niet alleen voor jullie, maar zeker ook voor die kleintjes. Als je wil weten hoe je dit het best kan aanpakken, zoek dan niet verder en lees deze tips van Linda! […]

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  21 februari 2017 at 11:13

  Dat zijn stuk voor stuk hele goed tips. En leuk idee om de verhuisdozen een tweede leven te geven als speelgoed.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.