Fashion & Styling

{ Review } | Wereldkaart op hout van Wereldkaarten.nl

Wow! Ik heb nu volgens mij toch wel DE eyecatcher voor een stoere kinderkamer gevonden. En naast dat hij heel erg gaaf is, is het ook nog eens leerzaam! Ik heb het over deze (gigantische) wereldkaart op hout! 

Wereldkaart op hout

Mijn twee bijna 7-jarige jongens vinden alles wat met landen en steden te maken heeft super interessant. Welke hoofdstad hoort bij welk land, waar ligt Amerika, hoe ver is de noordpool bij ons vandaan, en ga zo maar door.
Toen ik de vraag kreeg om een wereldkaart op hout van wereldkaarten.nl te reviewen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Veel verschillende designs

Vooraf had ik niet bedacht dat er zoveel verschillende soorten design van wereldkaarten zouden zijn. Ik dacht aan een klassieke versie en een kinderversie en wellicht nog wat daar tussenin, maar er is véél meer. Bij Wereldkaarten.nl heb je een grote hoeveelheid designs, van kunstzinnig tot strak en van klassiek tot schattig.

Ik koos zelf voor een redelijk klassieke kaart waar alle landnamen en hoofdsteden op te zien zijn, juist omdat de jongens het erg leuk vinden om landen en steden op te zoeken. Als ze iets kleiner waren geweest, had ik zeker voor de kinder wereldkaarten gekozen, want die zijn echt onwijs schattig voor op een baby- of peuterkamer. Er staan schattige diertjes op die voorkomen in die landen of continenten. Echt heel leuk om je peuter of kleuter op die manier kennis te laten maken met de wereld en haar dierenrijk.

Materiaalkeuze

Naast het design is het ook van belang op welk materiaal je je wereldkaart wil. Er zijn verschillende materialen mogelijk, je kunt zelfs kiezen uit aluminium, plexiglas of behang! Erg gave opties! Zelf koos ik voor een wereldkaart op hout. Als je voor hout kiest heb je nog twee opties: een wereldkaart op houten planken of houten plaat. Hierbij koos ik voor een plaat, omdat het mij bij een wereldkaart mooier lijkt dat de kaart een geheel is en er geen ‘kieren’ inzitten vanwege de losse planken.

Groot, groter, grootst

Omdat de wereldkaart boven het bureau van Daan komt te hangen, heb ik gekozen voor een groot formaat wereldkaart, zodat deze ook echt net zo groot of net groter is als zijn bureau. Dat hij groot is, dat heb ik geweten! Jeutje, hij is enorm en echt geweldig mooi! De postbode keek me al even raar aan toen hij het pakketje kwam afleveren, haha. Toen Daan de kaart voor de eerste keer zag, keek hij zijn ogen uit. En natuurlijk begon hij direct overal landen en plaatsnamen te zoeken.

De kwaliteit

De kwaliteit is echt super. Hij is erg mooi afgedrukt en de kleuren komen er prachtig in uit. De landnamen zijn zeer duidelijk leesbaar. Vrijwel alle hoofdsteden zijn goed leesbaar, behalve bij sommige kleine landjes die dan net in een donkere (blauw) kleur vallen. Daar moet je wel goed kijken en als je de plaatsnaam dan niet kent, is het lastig om hem te kunnen lezen.
Naast de hoofdsteden staan er ook in de meeste landen enkele kleinere steden genoemd. Hoe groter het land, hoe meer steden. Deze zijn bij alle middelgrote en grote landen zoals Rusland en China prima te lezen. Bij de kleinere landen zoals Nederland zijn ze lastig leesbaar, maar dat is niet storend.

wereldkaart op hout

Ophangsysteem

Bij het bestellen van je kaart kun je ook een ophangsysteem bijbestellen. Dat had ik per ongeluk niet gedaan, maar dat is wel echt een aanrader bij de wereldkaart op hout. Ik had namelijk even geen idee hoe ik de kaart nu moest ophangen. Ik stelde mijn vraag bij de klantenservice en gelukkig werd er snel gereageerd en werd er een ophangsysteem nagestuurd. Erg fijn, want dat maakte het ophangen een stuk makkelijker! 🙂

wereldkaart op hout

Go or No Go

We zijn echt enthousiast over deze wereldkaart. De kwaliteit is echt heel goed, de kleuren zijn fantastisch en komen heel mooi en helder uit. Ik vind het een groot pluspunt dat er zoveel verschillende designs te koop zijn en daarbij vind ik het ook erg tof dat er naast de standaard materiaalkeuzes ook bijzondere materiaalkeuzes tussen zitten.
Deze wereldkaart op hout krijgt, net zoals de website Wereldkaarten.nl zelf, absoluut een GO!

Wereldkaarten.nl is een onderdeel van Fotocadeau.nl

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.