Theater

{ Review } | Wij gingen naar André het Astronautje

Linda - Go or No Go

Zondag 12 februari gingen we naar een onwijs leuke familievoorstelling in het theater, namelijk André het Astronautje. Ik vertel jullie in deze blog alles over deze super leuke toneelvoorstelling!

Theater Speelhuis

‘s Middags rond 13 uur gingen we op weg naar Helmond, naar Theater Speelhuis. We kwamen lekker op tijd aan dus vooraf konden we nog even een drankje drinken in de foyer. Tijdens dat drankje konden we onze ogen uitkijken, want wat is Theater Speelhuis een fantastisch mooi theater! Het is namelijk gelegen in een kerk. Echt geweldig mooi en heel bijzonder.

André het Astronautje

Om 14 uur was het zo ver; tijd voor André het Astronautje! De voorstelling begint met Daan en Nel, die samen werken bij de ESA. Ze willen ontzettend graag eens een reis naar de ruimte maken, maar hoe ze hun best ook doen, ze krijgen het maar niet voor elkaar om de test te halen die ze daarvoor moeten halen.
Maar toch krijgen ze de kans om naar de ruimte te gaan, door middel van een prijsvraag. Als ze een goede oplossing bedenken voor al het ruimteafval, mogen ze zonder die test toch nog een keer naar de ruimte reizen.

Naar de maan

Het verhaal van Daan en Nel is een soort tweede verhaal, want het hoofdverhaal gaat natuurlijk over André. André en zijn vriendje muis zijn dol op ontdekken. Muis vraagt zich af of de maan van kaas gemaakt is. Iedereen lacht Muis uit als ze dit vraagt, maar het antwoord van Muis en André is lang niet zo gek: “Ben je ooit op de maan geweest? Nee? Dan kun je het ook niet weten”. De enige manier om daarachter te komen, is door er heen te gaan. Dus besluiten de twee om samen naar de maan te reizen.

Een raket en ruimtepakken

De opa van André heeft toevallig een raket en samen met zijn hulp bouwen ze deze in elkaar. Bij een vriendinnetje van André, waar hij stiekem ook nog eens een beetje verliefd op is, kunnen ze aan mooie ruimtepakken komen. Speciaal voor hen gemaakt. En omdat Valentina, het vriendinnetje van André eigenlijk ook heel graag naar de ruimte wil, besluiten zij en haar hondje Layla mee te gaan. Ook voor hen worden twee mooie ruimtepakken gemaakt. En dan is het tijd om te gaan!

André Kuipers

Of toch nog niet…want hoe land je eigenlijk op de maan? Gelukkig is daar André Kuipers die wel raad weet! Hij legt uit hoe je het beste op de maan kunt landen. Handig, want nu weten ze álles om te kunnen vertrekken.
Tijdens hun ruimtereis komen ze vanalles tegen in de ruimte. Uiteindelijk landen ze dan….op de maan!
Ze vinden het er heel bijzonder en natuurlijk gaat Muis meteen ontdekken of de maan écht van kaas gemaakt is. Of dat zo is…ga ik niet verklappen! Dat kun je namelijk zelf gaan bekijken in het theater, want André het Astronautje speelt nog op allerlei locaties in Nederland.

Go or No Go

Mijn kids en ik vonden deze theatervoorstelling écht heel erg leuk! Hij duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten en is zonder pauze. Daan en Jesse waren het hele stuk geboeid aan het kijken en af en toe is het theater ook interactief. Dan mogen de kinderen in de zaal antwoorden, mee zoeken vanaf hun eigen stoel of mee roepen. Erg leuk, want zo houd je alle kinderen actief en erbij. Qua lengte is de show ook echt goed te doen en het is wat ons betreft prettig dat er geen pauze in zit. Als je je kind van te voren laat plassen, lijkt het mij prima haalbaar. Ik heb dan ook geen kinderen gezien die tussendoor moesten plassen.
De acteurs zijn erg enthousiast en goed verstaanbaar, zowel bij gesproken tekst als bij liedjes.
Tot slot nog een opmerking over de ontzettend leuke, mooi gemaakte poppen die worden gebruikt in de show. Geweldig hoe zo onder andere de opa van André en de kledingmaker tot leven worden getoverd.

André het Astronautje heeft een adviesleeftijd vanaf 4 jaar en daar ben ik het helemaal mee eens. Mijn zonen van bijna 7 jaar vonden het echt heel leuk en ook papa en mama hebben regelmatig gelachen. Deze show krijgt zeker weten een GO en ik kan jullie allemaal aanraden er met je kids heen te gaan! 🙂

In onderstaande YouTube filmpje kun je een stukje van de show zien, inclusief een aantal poppen die worden gebruikt in de show.

Voor dit persbezoek heb ik tickets ontvangen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Krystle
    15 februari 2017 at 11:18

    Ziet er leuk uit en duurt ook niet te lang voor de kinderen. Al denk ik dat Sten het niet zo lang volhoud.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.