Creatief & Knutselen Verjaardag & Traktaties

Een Pokémonfeest met Pokémon uitnodigingen

Pokemon kaart uitnodigingen
Linda - Go or No Go

Daan en Jesse vieren binnenkort hun 7e verjaardag en daar hoort natuurlijk een kinderfeest bij. Beide heren zijn dol op Pokémon, dus het werd al gauw duidelijk dat het een Pokémon kinderfeest moest worden. Pokémon uitnodigingen konden dus niet ontbreken.

Pokémon Inspiratie

Om te beginnen: de Pokémon uitnodigingen hebben we niet zelf bedacht. De credits gaan naar MizzFlurry, want daar zag ik voor het eerst een Pokémon uitnodiging en haar blog was dus mijn inspiratie om deze uitnodigingen te maken. MizzFlurry maakt trouwens heel vaak onwijs toffe creaties en schrijft dus ook over toffe kinderfeest thema’s, dus neem zeker een kijkje op haar blog! Aanrader!
Toen ik de Pokémonkaart uitnodiging tegenkwam op haar blog enkele maanden geleden wist ik dat Daan en Jesse dat te gek zouden vinden. En dus begonnen wij een paar weken terug ook met het knutselen van de Pokémon uitnodigingen.

Acherkant Pokemonkaart

Zelf Pokémon uitnodigingen maken

Samen met de jongens zocht ik op Google naar ‘blanc Pokémon cards’. In de zoekresultaten vind je allerlei blanco sjablonen van Pokémon kaarten. Van vuursoorten tot ijssoorten en van elektrische soorten tot draaksoorten. De jongens zagen tussen alle kaarten twee bijzondere kaarten met extra mooie achtergronden. Die moesten het dus worden!

Afgelopen jaar maakten we bij Lego World stoere foto’s bij een LEGO Nexo Knight stand, die ik perfect vind passen in de Pokémon uitnodiging. Een lekkere stoere foto voor een stoere Pokémonkaart.

Energies en aanvallen

Vervolgens lieten we de jongens zelf kiezen welke soorten energies er op de kaart moesten. Ook deze zijn simpel via Google te vinden. Ze mochten ieder 6 energie soorten kiezen die in de uitnodiging verwerkt werden.

Natuurlijk moest er een sterk HP en een echte aanval toegevoegd worden. De jongens kozen beide een aanval die bij het type Pokémon hoorde.

Links bovenin maakte we zoals ook bij echte Pokémon kaarten een Stage 1. Normaal geproken is dit bij Pokémon kaarten van evoluties. De eerste vorm van de Pokémon staat dan in het kleine Stage 1 rondje. In ons geval moest daar natuurlijk een babyfoto komen. Tot slot werd het nummer van de Pokémonkaart bij ons de geboortedatum van de jongens.

Pokémonkaart uitnodiging

Creatief met Gimp

De Pokémon uitnodiging heeft manlief in Gimp gemaakt, een programma vergelijkbaar met Photoshop, maar dan gratis. Ideaal en alle tools zitten erin. Zeker een aanrader dus.

De achterkant van de Pokémon uitnodigingen maakten we net zoals de originele Pokémonkaarten. Even Googlen op ‘achterkant Pokémonkaart’ en je krijgt volop keuze.

We hebben beide ontwerpen afgedrukt op fotopapier. Zo is het toch wat steviger als gewoon papier en ziet het er gewoon net wat toffer uit. Wat ook kan is printen op papier en dan lamineren.

In een uur tijd had mijn man de twee uitnodigingen helemaal klaar en je kunt je voorstellen hoe de reactie van Daan en Jesse was toen ze de uitnodiging zagen. Een schot in de roos! Ook de kindjes die de uitnodiging hebben gekregen waren heel enthousiast en vonden hem super stoer. Missie geslaagd! 🙂

Pokémon uitnodigingen

Ben je nu niet zo handig met dit soort programma’s, maar wil je je kindje wel verrassen met zo’n toffe uitnodiging? Check dan deze website. Deze tip kreeg ik van een volger, want ik kende de site ook nog niet. Op deze website maak je binnen enkele minuten een Pokémon kaart uitnodiging! Zodra je alles in hebt gevuld en foto’s toegevoegd hebt (klik op upload), ben je klaar en kun je de Pokémon kaart met je rechtermuisknop opslaan als afbeelding. Super simpel, snel en ze zien er echt wel leuk uit ook.

Een Pokémon feest

We gaan niet het hele feest in Pokémon thema houden, maar Pokémon komt wel overal in het feestje terug. Zo hebben we een hele gave Pokémon taart besteld, waarvan later nog foto’s op de blog volgen.
Via bol.com bestelde ik leuke Pokémon versieringen en traktaties. Ze hebben zooo veel, maar een paar van de leukste items zal ik je hieronder laten zien. Daan en Jesse gaan dat echt geweldig vinden. Zodra het feest geweest is, krijgen jullie het allemaal nog te zien hoor! 🙂

Wat vinden jullie van Daan en Jesse’s Pokémon uitnodigingen?

Pokémonkaarten zelf maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 11 Comments

 • Reply
  Anoniem
  20 november 2021 at 23:02

  Samen met mijn zoon van 7 hebben wij vandaag (20-11-2021) een super leuke Pokemon verjaardagsuitnodiging gemaakt. Uiteraard wordt hij zelf genoemd als illustrator. Dank voor alle handige tips!

 • Reply
  Margreet
  2 oktober 2021 at 16:29

  Hi, kan ik het gimp template ook ergens downloaden toevallig? Dank!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   2 oktober 2021 at 16:53

   Hoi,
   Die heb ik helaas niet meer beschikbaar, maar je kunt wel het sjabloon gebruiken van de website die in het artikel genoemd staat.
   Succes!

 • Reply
  Hoe richt je een Mancave voor 7-jarige jongens in? - Go or No Go
  25 juni 2018 at 09:07

  […] Een Pokémonfeest met Pokémon uitnodigingen […]

 • Reply
  Een Pokémon slagroomtaart maakte het kinderfeest compleet! - Go or No Go
  21 maart 2017 at 15:45

  […] Een Pokémonfeest met Pokémon uitnodigingen […]

 • Reply
  Ineke
  2 maart 2017 at 19:49

  Oooh wat zijn die leuk!!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   2 maart 2017 at 20:42

   Dankjewel! 🙂

 • Reply
  Fleur
  16 februari 2017 at 13:08

  Bedankt voor het noemen van mijn blog, super lief! Ik zal in mijn bericht even naar dit bericht linken, want jij beschrijft het veel uitgebreider dan ik!

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   16 februari 2017 at 13:11

   Jij thnx voor de inspiratie, en nogmaals thnx voor de link, tof! 🙂

 • Reply
  Bianca
  16 februari 2017 at 09:12

  Echt heel tof! Ik ben bang dat ik ook aan de bak mag in juni, zeker als ik hem de fotos van Daan en jesse laat zien, haha

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   16 februari 2017 at 09:13

   Dankjewel! Haha het is even werk maar om dan die gezichtjes te zien, echt heel leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.