Game reviews Producten voor kids

‘Geweldig wat een drone allemaal kan’

Linda - Go or No Go

Vorig jaar was het al een grote hit en ik verwacht in het voorjaar en de zomer van 2017 dat we het alleen maar meer gaan zien: drones!
Vorige week liep ik met de kids in een groot park, waar we graag heengaan om een balletje te trappen of gewoon te wandelen. Toevallig liep er ook een vader met zijn zoon rond en zij waren druk bezig met een afstandsbediening. Beide keken ze in de lucht, dus ik keek vrolijk mee. En daar zag ik al snel een drone boven de bomen uit komen. Je ziet ze steeds vaker en ik snap wel waarom.

Zelf besturen, drone met camera

Het is om te beginnen echt heel gaaf om zo’n drone te besturen. Je bepaalt zelf waar hij heen vliegt, hoe hoog of laag hij vliegt en er zijn zelfs drones die je een kunstje kunt laten doen. En tot slot de echte juweeltjes: een drone met een camera. Die zag ik vliegen toen ik vorig jaar op een festival hier in de buurt stond te feesten. We kennen allemaal wel de beelden die zo’n drone met camera kan maken. Echt geweldig wat zo’n drone allemaal kan!

D. en J. keken hun ogen natuurlijk uit toen ze ineens dat zwarte puntje door de lucht zagen vliegen. Dat is weer eens wat anders dan een bestuurbare auto hè?! Ze hadden er zelf nog nooit eerder een gezien, tenminste niet buiten. We hebben namelijk wel een speelgoeddrone thuis. Maar dat is natuurlijk niets in vergelijking tot het echte werk, de drones die buiten rond vliegen.

Drone

De aanschaf

Thuis kroop ik achter de computer om eens te kijken wat een drone nu eigenlijk allemaal kan, wat zo’n cool ding kost en wat er nog meer over te leren valt. Ik zag mezelf namelijk al helemaal staan in het voorjaar, als het weer iets minder koud is, in het park met een drone. De kids zouden dat fantastisch vinden…en ik ook!

Als eerste kwam ik op de site van de Rijksoverheid terecht. Ik dacht namelijk dat je niet zomaar overal met een drone mocht vliegen, sterker nog, ik dacht dat je alleen met een drone mocht vliegen op speciaal daarvoor aangewezen locaties. Dat bleek gelukkig niet het geval. Je mag gewoon in je eigen dorpje met je nieuwe speeltje vliegen, als je maar niet in de buurt van een aaneengesloten verbouwing vliegt of bij een vliegveld. Er zijn echter wel gebieden in Nederland waar een drone een echte no-go is. Daarnaast moet je natuurlijk altijd letten op de veiligheid. Ook zag ik dat je er niet mee in het donker mag vliegen, maar dat lijkt me ook logisch. En je mag de drone niet hoger dan 120 meter boven grond of water laten vliegen. Lees voor de zekerheid de uitgebreide regels op de website van de Rijksoverheid

Toffe kikker drone

Nadat de regels me helder waren, kwam ik uit op een website met een groot aanbod van drones. Ik wist niet dat er een onderscheid zat tussen verschillende maten drones, maar dat is dus wel. Zo heb je bijvoorbeeld nano drones, mini-drones en nog meer andere maten. Daarnaast zag ik op die website dus voor het eerst dat een drone er niet persé altijd hetzelfde uit hoeft te zien. Zo zag ik gewoon een hele toffe kikker drone en voor de meiden een super leuke, roze variant in de vorm van een heus meisje! Die zijn toch geweldig?! Verder werd me duidelijk dat de meeste drones gemiddeld zo’n 6-8 minuten kunnen vliegen, tot ze op zijn. Dan moeten ze opgeladen worden. Gelukkig zijn er ook varianten beschikbaar die langer kunnen vliegen, zo’n 10-12 minuten. Als oplossing zijn er trouwens ook losse accu’s die je mee kunt nemen tijdens het vliegen. Zodra de accu leeg is, verwissel je hem met een volle en kun je weer even vooruit. Tot slot heb je nog het bereik waar je op moet letten. Het bereik van een drone varieert van 20 meter tot 5000 meter.

prinses drone en kikker drone

Mijn keuze?

Als ik zou mogen kiezen, zou ik uiteindelijk gaan voor een drone die zo’n 10 minuten kan vliegen en natuurlijk met een camera. Het lijkt me fantastisch om er prachtige beelden mee te maken. Ik denk dat ik vele uren met D. en J. in het park zou staan. Trouwens, ik denk dat mijn man er ook wel interesse in zou hebben. Sterker nog, ik denk dat ik hem iedere dag een paar uur kwijt zou zijn, want die vindt dit soort gadgets ook geweldig. Ik ben benieuwd als ik over een paar maanden weer in het park sta, lekker in het zonnetje, wat er gebeurt als ik dan weer in de lucht kijk. Hoeveel drones zouden er dan rondvliegen?

Heb jij al een drone, of zou je er een willen hebben?

Foto drone in park, drone via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    8 februari 2017 at 11:30

    Ik heb er geen, en ik weet niet of ik het wil… Maar als het kinderen naar buiten krijgt, ben ik helemaal voor natuurlijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.