Inspiratie

Alle ballen in de lucht houden | Hoe doe ik dat?

studerend kind studeren naast het moederschap

Als ik vertel dat ik moeder, medewerker, student en blogger ben, kijken mensen me vaak aan alsof ik gek ben. “Hoe houd je het allemaal vol?” en “Heb je dan nog wel vrije tijd?” zijn veel gehoorde vragen.
Nou, ja dus! Door middel van deze tag geef ik jullie een kijkje in mijn leven. 

Ik werd door Mandy en Romy gevraagd om deze tag in te vullen.

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Om te beginnen met het huishouden: daar hebben wij een hele fijne poetshulp voor. Dat scheelt natuurlijk enorm, als ik vrij ben hoef ik me niet bezig te houden met het poetsen van het huis. Ook benieuwd of een poetshulp iets voor jou is? Kijk dan eens op website van Helpling. Zo hoef je niet ver te zoeken naar een huishoudelijke hulp!
Kleinere huishoudelijke klussen zoals de vaatwasser in- en uitladen doen mijn man en ik ongeveer even vaak. Mijn man kookt meestal, want die is daar gewoon beter in, hihi. En ik ben dan weer diegene die altijd de was doet.

Alles rondom de kinderen komt meestal op mij neer, aangezien mijn man fulltime werkt. Maar een aantal avonden per week ben ik sporten of naar school, en dan komt het weer op mijn man neer.
De altijd-drukke-ochtenden doe ik, ik zorg dat ze op tijd op hun stoeltje in de klas zitten.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Dat gaat vanzelf eigenlijk. Ik kan mijn werk heel goed op mijn werk laten. Ook als het druk is of er zijn problemen, als ik thuis ben, ben ik daar niet mee bezig.
Huiswerk voor mijn studie doe ik op de dagen dat ik vrij ben en de jongens naar school zijn. Zo heb ik iedere week minstens 1 dag dat ik aan school kan werken, soms 1.5 dag. Alleen met toetsweken neem ik soms wat extra dagen vrij om meer te kunnen studeren.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Ik strijk nooit. Niets. Ik vouw alles op en ik heb nooit last van shirts of blousjes die gekreukeld zijn. Ik die dus ook niet de noodzaak van strijken in.
Zoals gezegd heb ik het poetsen uitbesteedt aan een huishoudelijke hulp.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Uh, ik heb op dit moment me-time. Lekker op de bank, laptop op schoot en ondertussen een serietje op de achtergrond op tv. Dat vind ik echt relaxt en is dus echt even mijn tijd voor mama tijd. In mijn me-time kijk ik dus vooral lekker naar een programma of serietje op tv. Ik ben niet zo van het lezen van een boek of iets dergelijks.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

We hebben geen vaste date night, maar we maken meestal 1x in de week of in de 2 weken tapas klaar. Dat is toch anders als een bord eten dat je binnen een kwartier op hebt.
Verder gaan we wel eens een avondje uit eten, maar we zouden eigenlijk wat vaker iets leuks moeten doen.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik zie de meeste vriendinnen 2x per week, aangezien we met elkaar volleyen. De vriendinnen die niet volleyen, zie ik helaas ook wat minder, maar we spreken elkaar wel vrijwel dagelijks op whatsapp in onze groepsapp.

Heb je veel contact met je familie?

Ja, mijn vader en zijn vriendin passen wekelijks op de kinderen en ik lunch 1x per week bij hen.
Mijn schoonouders passen ook 1 keer per week op.
Mijn broer en zijn vriendin zien we af en toe, dat komt er gewoon niet van. Stom eigenlijk, want als we op bezoek zijn is het altijd erg gezellig. Maar op de een of andere manier komen die momenten er niet echt van.

Waaraan kun je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten?

Euhm..aan niets eigenlijk? Ik heb niet het idee dat ik meer uren in een dag nodig heb. Hoewel, op dinsdag heb ik ‘s ochtends altijd OR vergadering op mijn werk en dan vertrek ik vanuit mijn werk naar school. Rond 22.00u kom ik thuis en ik vind het nooit fijn om dan direct naar bed te gaan. Op die dinsdag zou ik dus wel wat meer uren in een dag kunnen gebruiken, om nog lekker op de bank een serietje te kijken bijvoorbeeld. In de praktijk komt het er nu vaak op neer dat ik rond half 12-12 uur in bed lig…veel te laat aangezien de wekker om 7 uur weer gaat.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Ja, ik ben niet zo goed in het laten zien van hoe ik me voel. Hoewel dat de laatste tijd wel beter lukt, maar liever doe ik gewoon net alsof het altijd allemaal prima gaat. Maar soms voel ik ook wel echt de druk hoor. Ik ben ook maar eens mens ūüôā

Welke tips heb je voor andere moeders?

Doe wat je graag wil doen! Twijfel je al maanden of langer over bijvoorbeeld een studie? Doe het gewoon. De enige manier waarop je erachter komt of het iets is, is door het gewoon te doen. En als het dan niet lukt, heb je het geprobeerd. En als het wel lukt, is dat een enorme boost!

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ik heb een aantal medestudenten in de klas die naast student fulltime werken. Jeutje, dat vind ik zó knap! Naast 40 uur werken doordeweeks moeten zijn hun huiswerk dus in het weekend doen. Dat lijkt me echt lastig, want die weekenden zijn net als bij mij ook voor hen echt wel belangrijk om even bij te komen.

‚ô• ‚ô• ‚ô• Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ‚ô• ‚ô• ‚ô•

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.