Inspiratie

Koukleum of winterwandeling?

Brrr, die winter jongens..ik hou er gewoon niet van. Sneeuw is hartstikke mooi, maar wel vanuit mijn huiskamer, met de voetjes op de verwarming en een lekkere kop warme chocomel.

Ik ben gewoon niet gemaakt voor de kou. Wel voor de mooie plaatjes die het oplevert trouwens, want ik kan onwijs genieten van die mooie witte landschappen en de bomen met een laagje ijs. Zeker als het zonnetje erop schijnt en het juiste liedje op de radio is, kan ik er zelf bijna van smelten.

Koukleum

Maar ik ben niet het type dat lekker een winterwandeling wil gaan maken, of de kou lekker opsnuift als ze naar buiten gaat. Ik ben zo’n type dat de motor van de auto ‘s ochtends een paar minuten laat draaien, zodat ik niet meer hoef te krabben en in een lekkere warme auto stap. Zo’n type dat stiekem een beetje in haar sjaal woont, en dat ding vrijwel altijd draagt. En zo’n type dat de verwarming binnen vooral op minimaal 22 graden wil hebben. Ik ben dan weer níet zo’n type die met een dekentje op de bank ligt, dus het moet gewoon lekker warm zijn in huis.

iSense

Afgelopen winter was onze 25 jarige ketel nodig toe aan vervanging. Er was al vaker een monteur voor langsgeweest en het risico lopen om midden in de winter zonder verwarming te komen zitten, dat vond ik maar niets.
Dus gingen we voor een nieuwe ketel, en gewoon maar gelijk een goeie; een Remeha CV ketel. Die zijn, tenminste volgens mijn onderzoek, betrouwbaar.
Daarnaast zat er nog een extra voordeel bij deze ketel, namelijk een Remeha iSense. Dit is een klokthermostaat die super handig in te stellen is. Ik heb hem precies afgestemd op mijn werkdagen, dus als ik het huis verlaat schakelt de verwarming over naar 17 graden. Een kwartiertje voor ik thuis kom, verwarmt hij het huis automatisch tot 21 graden. Heb ik het koud, draai ik er handmatig nog een graadje bij. Super handig!

Betrouwbaar

Je kunt een Remeha ketel online bestellen via Holland Warmte. Zij zijn helder in hun service en prijzen en je kunt zelf kiezen of je een servicecontract wil of niet. Op de website vind je veel recensies, wat ik persoonlijk altijd erg fijn vindt. Zo kun je ervaringen van anderen lezen en dat geeft mij altijd een betrouwbaar gevoel.

Ben jij ook zo’n koukleum net als ik?

Foto van de warme trui via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Tessa
    8 januari 2017 at 19:49

    Ik ben ook geen wintermens, hoe mooi die sneeuw ook is inderdaad! Maar ik lig wel graag onder een plaidje dus de verwarming op 20 graden is genoeg. Toevallig ruim een jaar terug de ketel laten vervangen, geen idee meer welk merk, maar we kunnen dus weer een tijd voort als het goed is!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.