Huis & Tuin

De slaapkamerverbouwing inclusief dakkapel!

Eindelijk is het zo ver! Ik heb de laatste tijd al vaker geschreven over onze verbouwing. En eindelijk kan ik jullie vertellen dat de slaapkamers van de jongens klaar zijn én ons dakkapel staat!

Hoe zat het ook alweer?

Op de eerste verdieping hadden wij twee grote slaapkamers. Op een slaapkamers sliep onze tweeling samen en op de andere kamer sliepen mijn man en ik. Omdat we merkten dat beide jongens behoefte kregen aan een eigen plekje, een eigen slaapkamer, besloten we dat we ze niet meer bij elkaar op de kamer wilden laten slapen. Echter met twee slaapkamers op de eerste verdieping gaat dat wat lastig. We hebben een grote zolderkamer, maar ik zie het nog niet zitten dat een 6 jarige midden in de nacht, half slapend, van de trap naar beneden moet om te plassen. Wij zelf willen ook niet op de zolder slapen en dus was er maar een oplossing: verbouwen.

Vroeger

Ja, we gaan even een stukje terug in de tijd. Want voor dat wij in dit huis kwamen wonen, had de eerste verdieping wél drie slaapkamers. De vorige bewoner heeft echter van twee slaapkamers één gemaakt. En dus werd het tijd om dat weer terug te veranderen. Dat was overigens onze slaapkamer, dus we besloten te wisselen van slaapkamer met de jongens. De jongens verhuisden dus naar onze slaapkamer, waar inmiddels een wand tussen is geplaatst. Beide slaapkamers zijn helemaal ingericht en bijna helemaal geverfd. Ze zijn er super blij mee en slapen heerlijk!

Dakkapel

Wij verhuisden dus naar de slaapkamer van de jongens. Deze slaapkamer heeft een schuin dak. Met ons tweepersoonsbed kwam dat niet lekker uit, want met het uit bed stappen kwam je met je hoofd tegen het plafond. De perfecte oplossing daarvoor was een dakkapel. Ik ging op zoek op internet naar dakkapel prijzen, om zo een beetje te weten waar we aan toe zouden zijn. We besloten een dakkapel van 2.5 meter te laten zetten, zodat er ruimte genoeg zou zijn om uit bed te stappen en ook gewoon om het bed heen te kunnen lopen. Ik vond via internet een handige site  waar je offertes kunt vergelijken. Erg handig, want zo kun je simpel prijzen vergelijken zonder veel ervoor te hoeven doen.

Resultaat

Wij zijn super blij met het resultaat. De dakkapel zorgt ervoor dat onze kamer erg ruimtelijk is. Hij moet nog wel geverfd worden aan de buitenkant, maar dit doen we begin volgend jaar als het weer iets stabieler is. De binnenkant van de muren ga ik dit weekend maar eens aan beginnen, want dan hoop ik ook klaar te zijn met de kamers van de jongens. En ja, we moeten die leuke vrolijke lamp ook nog even vervangen voor een andere lamp 😉

Ik ben benieuwd of jullie ook een dakkapel hebben en er ook zo blij mee zijn?

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Volgmama
    2 januari 2017 at 11:22

    Hebben wij niet straks bij ons huis. Handig voor de toekomst.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.