3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Gastblog Producten voor kids

{ Review } | Nutcase Cherry Blossoms

Of wij een Nutcase helm wilden testen voor Go or No Go…maar natuurlijk! Want met een stuntpiloot als dochter, die maar al te graag op haar nieuwe fiets crossed, is een helm een echte musthave. We hadden al een ‘standaard’ helm, maar deze wilde ze niet meer op omdat ze deze al heeft sinds ze een baby is. Op zich heel handig, een verstelbare helm, maar als eigenwijze kleuter wil je natuurlijk niet de helm nog op die je als baby ook op je koppie had. Dus we waren erg blij met het aanbod om de Nutcase te mogen testen, en onderworpen hem aan een hevige test!

Veilig?

Natuurlijk is de helm voor de veiligheid als je gaat fietsen of skaten, maar daarnaast zie je er dus ook nog eens super hip uit! Verder kun je de Nutcase gemakkelijk verstellen, en hij is verkrijgbaar in verschillende maten. Wij kozen voor maat S, maar eigenlijk is die nog net iets te groot. Dochterlief haar hoofd was 51 cm, en deze helm is vanaf 52 centimeter. Maar goed, we konden hem gelukkig nog een stuk strakker doen.

De sluitingsclip is trouwens echt super goed bedacht! Waar ik met de ‘oude’ helm altijd bang was voor velletjes tussen de gesp, is dat met de Nutcase geen probleem. De Nutcase heeft namelijk geen gesp, maar een magnetische sluiting. Toch heeft dochterlief wel moeite met het zelf open maken van de gesp (wat voor mij juist een pluspunt is, dan gaat de helm tenminste niet ongevraagd af).

Mooi?

Absoluut! Wij kozen voor de Cherry Blossoms helm, met mooie frisse mint kleuren en roze accenten. Niet te zoet, en ook zeker een beetje stoer. Er zijn ontzettend veel verschillende designs verkrijgbaar dus voor ieder wat wils. Zo zijn er ook stoere jongenshelmen of schattige peuter helmen.

Handig?

Wij kregen ook nog super handige oorwarmers bij de helm. Oorwarmers? Nou ja, als je een helm op hebt, kun je over het algemeen geen muts opzetten. En toen we foto’s gingen maken was het -7 (!)  dus waren oorwarmers wel super handig. Je koopt ze los, en klikt ze zo aan de zijkant erin.

Net als de cap aan de voorkant, die kun je er in of uit doen. Dus wil je een ‘paardrij-cap’ dan klik je hem erin, of een skie helm. Ben je een echte skater, dan haal je hem eraf. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de ‘cap’ niet heel erg stevig vast zit. Helemaal als je bedenkt dat een kind precies daar aan vasthoudt om de helm naar boven of beneden te schuiven. Dochterlief stond dus eigenlijk wel vrij regelmatig met het capje los in haar handen. Niet heel ideaal, omdat ze hem er niet zelf weer in kan doen. Ik zou daar dus nog even een aandachtspuntje van maken, mochten ze ooit een nieuwere versie maken van de Nutcase.

Go or No Go

De Nutcase is super leuk verpakt, en je kunt zelf nog heel even creatief aan de slag. De uitleg staat namelijk op een stevig kartonnetje, dat als je het uitdrukt een grappig 3D eekhoorntje wordt. Wat ons betreft is de Nutcase een echte Go!

Feitjes

De Nutcase Cherry Blossoms kost €74.95 en is verkrijgbaar in maat s en m.
Goede ventilatieopeningen in de helm. Je koopt je Nutcase helm hier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.