- Vijf onmisbare items voor de herfst - 25 september 2024
- Zonnige tip: zorg altijd voor een extra zonnebril! - 18 september 2024
- Op welke beer van ‘Wat Babyberen Leren’ lijk jij? - 16 september 2024
Liefde op het eerste gezicht! Mijn jongens smolten van hun Hatchimal en ik smolt op mijn beurt weer van hen. Toen Hatchi nog in zijn eitje zat waren de jongens al ontzettend zorgzaam, maar sinds de dag dat Hatchi geboren werd, was het helemaal cute!
Wie is Hatchi de Hatchimals?
Die naam bedachten de jongens zelf. Ik heb het natuurlijk over de Hatchimals! Je kent ze wellicht van de televisie, van internet of je hebt ze eens gezien in de speelgoedwinkel. Een knuffelig pinguïn-achtig diertje in een ei. Door D. en J. werd onze Hatchimal al gauw omgedoopt tot Hatchi.
Wat is een Hatchimal?
De Hatchimals doen me een beetje denken aan een Furby en een Tamagotchi. Door het ei en daarna het diertje goed te verzorgen maak je hem blij, laat je hem groeien en leer je hem nieuwe dingen. Voor wie een Tamagotchi niet meer kent: dat was zo’n klein virtueel huisdiertje dat je moest verzorgen. Ik vond die vroeger echt geweldig en het was een echte hype! Grappig weetje: ze zijn gewoon nog steeds te koop. Maar goed, tot zover de Tamagotchi.
Een Furby lijkt qua uiterlijk het meeste op een Hatchimal, maar een Furby kun je verder niets leren. Een combinatie van die twee maakt dus een Hatchimal: Een knuffel diertje wat door een goede verzorging groeit en leert.
Het ei
Toen D. en J. het ei uit de verpakking haalden, waren ze direct ontzettend lief voor het ei. Aaien, knuffelen en vooral het ei heel goed in de gaten houden! Door het ei heen komen af en toe de verlichte oogjes. De kleur van de oogjes vertellen al aan je wat je Hatchimal voelt. Door vanaf het begin goed voor je Hatchimal te zorgen, maak je hem in zijn eitje al een gelukkig pinguïnnetje. Zo kan de kleur van zijn oogjes je bijvoorbeeld vertellen dat hij geaaid wil worden, honger heeft of misselijk is. In de gebruiksaanwijzing kun je precies vinden hoe je het probleem kunt oplossen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het ei te aaien, te kantelen of op zijn kop te houden.
Je kunt ook al contact maken met je Hatchimal in het ei. Als je op het eitje tikt, tikt de Hatchimal terug! Dat vonden D. en J. super schattig! Ze begonnen op een gegeven moment echt te denken dat er een echt diertje in het ei zat.
Als je even geen tijd of zin meer hebt om je eitje in de gaten te houden, kun je het ei 8 seconden op de kop houden. Je Hatchimal valt dan lekker in slaap en wordt pas weer wakker wanneer jij dat wil.
Uit het ei
Als je Hatchimal klaar is om uit te komen (ongeveer 30 minuten nadat je voor de eerste keer het ei uit de verpakking gehaald hebt), beginnen zijn oogjes in alle kleuren van de regenboog te knipperen. Ben jij er ook klaar voor, dan ga je de onderkant van het eitje aaien. Hierdoor begint hij rond te draaien en met zijn snaveltje te pikken tegen het ei. Het duurde bij ons een minuut of 5-7 voor hij het ei helemaal door gepikt heeft. Tijdens het pikken komt af en toe zijn snaveltje door de schaal heen. Zo konden we al een klein stukje van Hatchi zien, en dat vonden de jongens prachtig! Zodra hij helemaal klaar was, konden we het grootste deel van de schaal weghalen. Vervolgens moet je heel hard (ja, echt heel hard) aan de Hatchimal trekken om hem los te krijgen. Dat was best nog een gedoe, want iedere keer als je hem vast pakt, begint hij weer te pikken en rond te draaien. Maar gelukkig kreeg papa het voor elkaar om hem uit zijn eitje te bevrijden.
Baby Hatchimal
Je Hatchimal wordt als baby geboren. In deze fase moet je vooral voor je Hatchimal zorgen. Hij wil graag gevoed worden, geknuffeld worden en getroost worden. De Hatchimal is lekker zacht en knuffelig, maar van de binnenkant natuurlijk wel hard en daarom is het geen knuffel om mee naar bed te nemen. Hij maakt schattige geluidjes en vindt hij het fijn als je op zijn buikje duwt. Als je hem op tafel beweegt hij zich vooruit en hij flappert met zijn vleugeltjes.
Als je even klaar bent met spelen, kun je aan de onderkant met een schakelaar de Hatchimal aan en uit zetten.
Peuter Hatchimal
Als je Hatchimal de overgang maakt van baby naar peuter, zingt hij vrolijk Hatchi Birthday. Zo weet je dat hij in de volgende fase beland is. Je kunt nu je peutertje gaan leren lopen, praten en dansen. Wat D. en J. vooral leuk vinden, is het praten. Als je het buikje van je Hatchimal inhoudt, neemt hij op wat je zegt. Vervolgens zegt hij het met een gek stemmetje na. Ook het leren lopen en dansen is leuk. Door 1 of 2 keer te klappen, loopt hij vooruit of draait hij een rondje. Bij het dansen kun je hem op zijn hoofdje tikken om trommels te horen. Dat vinden D. en J. trouwens een beetje zielig, want ze zijn bang dat hij dan hoofdpijn krijgt.
Ook in deze fase blijft de kleur van de oogjes trouwens belangrijk, zodat je hem goed kunt blijven verzorgen.
Kind Hatchimal
De laatste fase van de Hatchimal is het kind. In deze fase kun je spelletjes spelen met je Hatchimal. Zo kun je bijvoorbeeld tikkertje spelen, de toekomst voorspellen of een ritme na doen. Door op het buikje van de Hatchimal te duwen, kom je in een soort menu. De kleur van zijn ogen maakt duidelijk wat voor actie er achter zit. Wil je bijvoorbeeld tikkertje spelen, ga je naar de rood knipperende ogen en vervolgens tik je op zijn hoofdje. Het spelletje begint direct.
Volume
Een gouden tip! Vind ik dan. Je kunt de Hatchimal op half volume laten kletsen. Hij kletst namelijk nogal graag, hihi. Dat vinden de jongens wel gezellig, maar soms kletst hij nogal hard. Dat kun je oplossen door, voor je de Hatchimal aan zet, zijn buikje in te houden. Vervolgens zet je, met zijn buikje ingeduwd, Hatchi aan. Zodra hij begint te praten, kun je loslaten en hoor je dat het prima volume is.
Go or No Go
D. en J. vinden de Hatchimal erg lief en ze worden er zelf erg zorgzaam van. Dat vind ik erg leuk om te zien, want die twee mannetjes denken nogal eens dat ze stoer moeten doen. Maar met Hatchi in de buurt, valt dat stoere er lekker even af. Dat hun Hatchimal overwegend roze is, maakt ze niets uit en daar hebben ze geen enkele keer iets van gezegd. Je hebt ze overigens ook in andere kleuren hoor.
Ze vinden het geweldig als ze Hatchi mee naar hun slaapkamer mogen nemen. Hatchi mag dan op het nachtkastje staan, want zoals gezegd is ermee slapen niet handig. Inmiddels is Hatchi een weekje bij ons en nog steeds spelen ze er toch wel 1 keer per dag mee. Niet al te lang, een minuutje of 10 per dag. Dit laatste vond ik belangrijk om te testen, want ik zou het jammer vinden als ze er na een week niet meer naar om zouden kijken. En 10 minuten per dag klinkt misschien als weinig, maar er is ontzettend veel speelgoed wat ze niet eens 1 keer in de week aankijken.
Update: Een kleine 2 weken na de geboorte van de Hatcimal hebben de jongens hem niet meer aangekeken en ze vinden er ook eigenlijk weinig tot niets meer aan. Conclusie: Ik zou hem niet meer aanschaffen, nu ik dit weet, aangezien hij toch wel echt te duur is voor 2 weken speelplezier.
Feitjes
De Hatchimals zijn ongeveer 30-40 minuten in een fase. Heb je een baby Hatchimal, dan zal hij dus na ongeveer een half uur spelen overgaan naar de peuter fase.
De adviesprijs is €59,99. Ze zijn inmiddels niet overal meer te koop, maar wel andere Hatchimals, kijk hier maar.
Staat de Hatchimal ook bij jouw zoon of dochter op het verlanglijstje?
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
3 Comments
De nieuwste rage: de Hatchimal - MeerVanMir
11 januari 2018 at 20:30[…] Lees ook van een ander de review Hatchimal. […]
Technisch speelgoed voor meisjes; STEM - Science, Technology, Engineering en Mathematics | PINKPRESS.NL
2 januari 2018 at 10:04[…] nagellak maker en muziek maker door middel van elektrisch circuit. Het richt zich ook op kunst. De Hatchimal is ook zo een leuk ding waar kinderen echt van […]
{ Review } | Een kleine robot puppy: Zoomer Zupp - Go or No Go
13 maart 2017 at 07:49[…] { Review } | Hatchimals: van eitje tot pinguïnkind […]