Voeding en gezondheid

Masterchefs en hun hygiëne

Een tijdje terug zat ik een kookprogramma op tv te kijken. MasterChef of iets in die trant. Super leuk om naar te kijken, maar jongens, krijgt iemand het voor elkaar om dat thuis na te doen?

Misschien valt zo’n soort programma wel juist onder de noemer ‘don’t try this at home’. Prima, want ik snap ook wel dat het niet vermakelijk is om te kijken naar een groepje matige koks die een matige maaltijd serveren. Natuurlijk is juist de kracht van het programma om je ogen uit te kijken, en je af te vragen hoe zij in zo’n korte tijd zo’n maaltijd kunnen bereiden.

Masterchef

Mijn eigen man is ook best wel een Masterchef. Niet vergelijkbaar met die kandidaten in zo’n programma hoor, maar ik ben heel erg blij met zijn kookkunsten! Meestal eten we 1x in de week heerlijke tapas samen, als de kids in bed liggen. Allerlei vers gemaakte hapjes, broodje erbij; heerlijk!

Hygiëne

Wat me trouwens bij de MasterChef op tv op viel, is dat zij naast heel erg snel werken, eigenlijk helemaal niet zo hygiënisch werken. En dat is best typisch, want al die maaltijden worden uiteindelijk geproefd door een jury. Ik zou het dan toch best prettig vinden dat er gelet wordt op de hygiëne bij eten bereiden. Ook al werk je met de mooiste stukjes vlees en de beste producten, als je de hygiëne uit het oog verliest, maakt dat het er niet smakelijker op.
Als eerste speelt, lijkt mij, die tijdsdruk daar een hele grote rol in. Ze moeten als een malle aan de slag en zijn altijd net binnen de tijd klaar. Haasten haasten, en ja, wie gaat er dan nadenken over het handen wassen tussendoor. Precies, niemand.
En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat ze geen latex handschoenen dragen tijdens het bereiden van het eten. Best apart. Ook zie je vaak als je erop let dat rauw vlees op hetzelfde plankje wordt gesneden als de groentes..dat doen we thuis toch ook niet?!

Anyway, het blijft een heerlijk programma om naar te kijken en het eten ziet er echt wel verrukkelijk uit, maar een snufje meer aandacht voor de hygiëne zou niet overbodig zijn.

Foto’s eten bereiden, groentes snijden en groentes fijn hakken via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.