Inspiratie

Keuzestress tijdens een slaapkamer verbouwing

gewone slaapkamer 5x mooie raamdecoratie voor de kinderkamer

Bij de verbouwing van een slaapkamer komt stiekem erg veel bij kijken. Daar ben ik de afgelopen weken toch wel achter gekomen.

Het lijkt zo simpel. Even een bed uitzoeken, een matras erbij en een leuk nachtkastje. Maar al gauw kom je er achter dat het een tijdrovende klus is!

Keuze

Het probleem? Er is zoveel keuze. En natuurlijk, hoe mooier het wordt, hoe duurder het wordt. En kies je voor een bed met lades eronder of niet? En zo ja, één grote lade of twee kleine lades? En moeten die lades op een rail lopen of met wieltjes over de grond. En dan kun je bij sommige winkels ook nog kiezen in welke kleur je de lades wil.
Keuzes keuzes! Uiteindelijk, na een hele poos wikken en wegen, kozen we samen met de jongens hun nieuwe bedden uit: bruine bedden met twee witte lades eronder, met wieltjes op de grond. Volgens mijn man een stuk stabieler dan lades op een rails. Prima!

Bureau

De bureaus daarentegen waren snel gekozen, aangezien er een bureau was in dezelfde lijn als het bed. Dat bureau paste dus perfect bij de bedden. Het was ook nog eens een redelijk compact formaatje, wat wel nodig is aangezien de kamers niet al te groot gaan worden.
In de bureaus zitten een aantal lades en een mooi werkblad. Prima, een bureau is een bureau, toch? En natuurlijk hoort daar zo’n coole bureaustoel bij, dus ook die hebben we er bij geshopt.

Kledingkast

We twijfelden wel even wat we wilden gaan doen met de kledingkasten van de jongens. Dezelfde houden, of toch een nieuwe kledingkast kopen. Ik vind het stiekem namelijk wel erg leuk om, als ik de kinderkamer ga veranderen, alles te veranderen. Dat is vast herkenbaar voor de dames onder ons, niet dan? Maar goed, we hadden neutrale, witte kledingkasten voor de heren en eigenlijk passen die prima bij de nieuwe bedden. En met een paar stoere stickers kunnen we ze gewoon lekker stoer maken. Je weet wel, met dino’s enzo. Tot ik die ook weer beu ben natuurlijk…en ik toch een nieuwe kledingkast voor de heren wil kopen. Dus…maar voor nu, check! 😉

Nóg meer keuze

Maar toen moesten we ook nog op zoek naar een nieuw bed voor ons. En slaapkamers voor volwassenen, dat is serieus hele andere koek. Daar is nóg veel meer keuze. Je eerste keuze moet je trouwens naar mijn mening al zo snel mogelijk maken: Kies je voor een ledikant of ga je voor de boxsprings. Als je die keuze gemaakt hebt, kun je tenminste al een stuk gerichter gaan shoppen. Wij kozen voor een ledikant, omdat we al matrassen op het oog hadden waar we beide heel blij van werden. We hebben heel wat winkels en online shops gezien voor we uiteindelijk tot onze definitieve keuze kwamen. Mijn tip: Kijk goed rond op Google en ontdek wat er allemaal mogelijk is en waar jullie blij van worden.

Foto tienerkamer via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    1 december 2016 at 11:57

    Ik herken je keuzestress. Van te voren lijkt het heel leuk om dingen te gaan uitzoeken. Maar vervolgens is het heel moeilijk om de juiste keuzes te maken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.