10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

Kerst met LEGO Star Wars? Jazeker!

Linda - Go or No Go

Onder onze Kerstboom glinsteren de cadeautjes. Het ziet er nu eenmaal ontzettend gezellig uit en daarnaast vind ik cadeautjes uitpakken op Kerstavond een heerlijke traditie. In één van die cadeautjes zat een onwijs gaaf pakket: LEGO Star Wars!

Cadeautjes

Voor iedereen liggen er cadeautjes onder de boom. Vanuit Engeland krijgen wij ieder jaar een super leuk kerstpakket voor de jongens. We hebben daar hele dierbare vrienden wonen en al een jaar of 15 sturen we elkaar met Kerst cadeautjes op voor de kinderen. Leuke, kleine cadeautjes. Voor de Engelse snoepjes, die wij hier in Nederland niet kennen, vind ik altijd erg leuk. Ook al smaken ze soms een beetje gek ;).
Ook voor Arno en mij liggen er cadeautjes onder de boom. Soms wel lastig hoor, ik ben namelijk enorm nieuwsgierig en ik kan niet wachten tot ik mijn cadeautjes mag openmaken.

LEGO met Kerst

Zowel met kleine als met grote cadeaus maak ik onze jongens blij. Maar er is één ding, waar ze altijd nét even extra van gaan stralen: LEGO! En ik straal dan gezellig mee, want ik ben ook gewoon dol op LEGO. Het is zo leuk om samen met de jongens een gaaf bouwwerk in elkaar te zetten! Dit jaar kregen de jongens als vervroegd kerstcadeau een hele toffe LEGO set: de LEGO Star Wars Clone Turbo Tank! En blij dat ze waren!

LEGO Star Wars

LEGO Star Wars

Of je nu fan bent van Star Wars of niet, de LEGO Star Wars sets zijn gewoon onwijs gaaf. Ze passen trouwens perfect in het maanlandschap van LEGO, die we nog hebben van vroeger. Wat nu zo vet is aan de Star Wars Clone Turbo Tank, is dat het ding enorm is! Hij heeft 1o wielen en kan echte bochten maken. Daarnaast kan hij over allerlei terreinen rijden en ben je dus niet persé gebonden aan een gladde vloer.

review lego star wars

In de Turbo Tank kun je een observatiepost naar buiten schuiven, om zo naar vijanden te speuren. Je kunt het vuur openen met de veermechanismekanonnen. Als je de zijpanelen openvouwt, activeer je de mini AT-RT-walker (staat voor All Terrain Recon Transport. Een lopend Star Wars ding, geen idee hoe ik hem anders moet omschrijven, haha).
Strijd samen met Luminara Unduli, Quinlan Vos, Clone Commander Gree en de Elite Corps Clone Trooper tegen het Droid leger!
Met deze gave LEGO Star Wars-set kun je alle spannende scènes uit de films naspelen en volop je fantasie kwijt in spannende verhalen.

Feitjes over deze set

 • De Clone Turbo Tank is ongeveer 17 centimeter hoog, 31 centimeter lang en 14 centimeter breed.
 • De AT-RT is ongeveer 8 centimeter hoog, 5 centimeter lang en 4 centimeter breed.
 • De set bestaat uit 903 stukjes.
 • Wapens in de set: Luminara en Quinlans lichtzwaarden en vier blasters.
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • LEGO-nr. 75151 en de gemiddelde prijs van de set is €99,99. De set is onder andere te koop via bol.com.

Geven jullie ook wel eens LEGO met Kerst? En waren jullie al bekend met de LEGO Star Wars sets?

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Shanna
  23 december 2016 at 16:48

  Oh wow, wat een toffe set. Ik houd hier zo van. Lego en Star Wars is gewoon een geweldige combinatie. Punt!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 december 2016 at 10:43

  Ik vind lego eigenlijk altijd goed! Het is educatief en prikkelt de creativiteit. Kan niet missen. Wel vind ik de gezichtsuitdrukkingen van sommige popjes niet zo vredeslievend en daarom niet zo ‘kersterig’.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.