Creatief & Knutselen Gastblog

DIY | Winters Schilderijtje

Kijk jij ook al uit naar de winter? Wat zou het toch heerlijk zijn als we weer een echte winter krijgen met een dik pak sneeuw en ijs zodat er weer geschaatst kan worden. Nu kunnen alleen maar duimen dat deze winter gaat komen. En tot het zover is kunnen we de winter alvast een beetje in huis halen met dit winters schilderijtje.

Wat heb je nodig?

Dit schilderij is een goedkope en leuke manier om te knutselen. Voor de standaard wordt een wc rol gebruikt. Voor het schilderijtje een stuk blauw papier. Verder heb je een schaar, grijs potlood, een rond bakje, verf en kwasten nodig.

Zo maak je een eigen winters schilderijtje

Knip één derde van de wc rol af. Knip deze aan twee kanten een stukje in en verf vervolgens de binnen- en buitenkant. Zet dit aan de kant zodat het goed kan drogen.

winters-schilderijtje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-voor-go-or-no-go-wc-rol

Gebruik het bakje om een cirkel op het blauwe papier te tekenen en knip dit uit. Verf een sneeuwpop op de blauwe cirkel en laat het sneeuwen. Als het schilderijtje en de standaard goed droog zijn, schuif je voorzichtig het schilderijtje in de twee gleuven. Zo kun je het overal waar je maar wil neerzetten.

winters-schilderijtje-knutselen-met-sien-en-co-knutselblog-voor-go-or-no-go-cirkel-maken

Welke verf is geschikt voor kinderen?

Als je kind op papier gaat schilderen, kun je het beste verf op waterbasis gebruiken zoals plakkaatverf. Dit is een verf dat gemakkelijk uit kleding te wassen is en ook van de huid te krijgen is. Wel zo fijn als er wat geknoeid wordt.

winters schilderijtje knutselen-

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier!


Dit gastblog is geschreven door Gea van Sien en Co

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Leuke Paasknutsels om samen met je kinderen te maken - Go or No Go
  7 februari 2020 at 09:58

  […] de winterknutsels gaan we gewoon door naar de vrolijke paashaasjes: het is tijd om te knutselen voor Pasen! Met wat […]

 • Reply
  marjonS
  13 december 2016 at 06:56

  Eenvoudig, maar leuk om te maken met kinderen. Ook leuk voor in mijn klas. Op deze manier kan ik ze makkelijk voor het raam zetten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.