Een fantastische dag bij het Allerhande Kerstfestival

Gastblog | Zondag 11 december stond er een superleuk uitstapje op de planning, een uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Afgelopen weekend stond het museum in het teken van het Albert Heijn Allerhande Kerstfestival. Ik bezocht dit festival met mijn gezinnetje en vertel jullie wat mijn ervaring was.

Op naar het Kerstfestival

Het avontuur begon al in Zwolle want wij besloten met de trein te gaan. Bepakt en bezakt vertrokken wij richting Utrecht en was het een groot feest, want Luka vond het geweldig dat die weer eens met de trein ging. Eenmaal in Utrecht aangekomen volgden we de borden naar de plek buiten waar de pendelbussen om de 7 minuten kwamen en je naar het Allerhande Kerstfestival brachten. Echt super goed geregeld!

Borrelplein

Wij begonnen op het Borrelplein/Voorgerechten en wisten direct niet wat ons overkwam! Het was één en al lekkere hapjes en borrelen! Zo ontdekten wij allerlei verschillende soorten kaas en weten wij nu al dat we Germailn Epoisses, Le Marcaire en Blue Stilton voor de kerst gaan inslaan! Vriendjelief was ook erg te spreken over de verschillende tapas en wijntjes die je er kon proeven, niet wetend dat dit slechts het begin was van een avontuur vol onwijs lekker eten en drinken! Ook kon je je hier opgeven voor een workshop kerstbakjes maken welke op verschillende tijdstippen van start ging.

Ontbijt

Het eerstvolgende gedeelte waar we terecht kwamen ging over het ontbijt. Hier stonden allerlei kraampjes met brood, yoghurt, ontbijtkoek en smoothie’s. Heerlijk! Zo ontdekte ik een heerlijke smoothie drankje met stoofperen, peren en blauwe bes. Luka genoot vooral van verschillende soorten kaas en broodjes.

Chocolade en nagerechten

Vanaf hier kwamen we in het chocolade gedeelte terecht en was het hemel op aarde voor mij haha. Van Côte d’Or tot aan Tony Chocolonely kon je er vinden en proeven. Ook lag er een enorme chocoladereep waarvan je het gewicht moest raden. Vanuit de chocoladehemel liepen we door naar het nagerechten gedeelte en genoten van onwijs lekkere dingen! Mona vla, luxe chocolaatjes, lekkere koekjes.. Man oh man om jezelf misselijk te eten, zo veel keus dat er was!

Hoofdgerechten

Al gauw vertrokken we richting wat gezondere food en kwamen zo terecht in de hal met hoofdgerechten. Hier kom je van vis tot aan vlees proeven en ontdekken. Zo proefde ik een heerlijk asperges hamburger en Slobodan een hertenbiefstuk.

Ook werden hier verschillende workshop gegeven. Onder anderen kon je er koken/bakken in de nieuwe Vevo pannen waarvoor je kunt sparen bij de Albert Heijn en werd er later op de avond een wedstrijd gehouden wie het lekkerst kon koken.

Kerstfestival Allerhande foto

Barbeque

Ook was en een heerlijk buiten gedeelte met winterse barbecues en allerlei andere gerechten. Man oh man! Onbeschrijfelijk! Dit was een gedeelte waar mijn vriend uber happy van werd. Lekker stoer, mannelijk en ook eens lekker om te eten. Een keer wat anders dan kokende vrouw in de keuken voor kerst 😉

Winterpret

Na dat we ons het schompes hadden gegeten, onwijs veel inspiratie op gedaan hadden en bijna niet meer konden lopen, gingen we nog even naar de Winterpret. Hier stond er onder anderen een draaimolen, kon je marshmallows bakken, genieten van warme chocomelk met slagroom en allerlei andere lekkernijen. Ook kon je van Staatsloterij in een hokje loten vangen. Het was de bedoeling dat je zo veel mogelijk blauwe loten ving, welke om je heen vlogen/zweefden om vervolgens 1/5, een halve of een heel lot te winnen. Slobodan deed ook mee en won een halve Oudejaars lot! Laten we maar duimen dat het lot heel veel geluk brengt 😉

Nog wat borrelen

Nadat mini een paar keer in de draaimolen was geweest, ijsjes had geproefd en rond had gebanjerd vertrokken we weer richting de Borrelplein. Hier dronk Slobodan nog een lekker biertje, proefde ik verschillende smaken Hoemoes en vertrokken we voldaan richting de pendelbus welke ons naar Utrecht Centraal bracht.

Go or No Go

Wij vonden het een enorm gezellige middag en zeker de moeite waard om heen te gaan, met of zonder de kids! Het was zeker een inspiratievol festival! Je weet na een bezoekje echt wel wat je met kerst wil gaan serveren. Wat ik ook erg leuk vind aan het Allerhande Kerstfestival in tegenstelling tot de meeste andere festivals, was het feit dat je door je entreekaart te betalen gelijk alles al had betaald. Je kon er dus gewoon genieten van overheerlijke drankjes en hapjes die voor iedereen gratis waren. Wij alle drie vinden het voor herhaling vatbaar! Duidelijk een GO dus!

Weet jij al wat je deze kerst op tafel gaat zetten?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

1 Comment

 • Reply
  Stijn
  13 december 2018 at 12:53

  Beste Linda,

  Tijdens dit kerstfestival was er een treintje waar je bier kon proeven.
  Hoe heet dit deze organisatie? Ik ben het kwijt.

  Met vriendelijke groet,

  Stijn

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.