Vakantie in Europa

De winter ontvluchten met een zonvakantie

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Ontvlucht je deze winter de kou en ga je een weekje (of langer) in de zon vertoeven? Dan ben ik om te beginnen zeer jaloers op je! Van de andere kant ben ik in mijn jeugdjaren minstens 12 jaar op zonvakantie geweest tijdens de winter, dus wat dat betreft hoor je mij niet klagen.

Met mijn ouders gingen we ieder jaar in de winter op vakantie. Ons gezin bestond uit vier personen en daarnaast ging er altijd nog een oom en tante mee. Daarnaast ging mijn oma ook nog een aantal jaren mee. We vlogen naar de meest mooie landen: Tunesië, Marokko, de Canarische Eilanden, Mallorca, Cyprus, Griekenland, Kreta, Turkije en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk besef je achteraf pas, als je ouder bent, hoe bijzonder het is om dit allemaal mee te hebben mogen maken.

shutterstock_442915867

De opa’s en oma’s van de jongens hebben het trouwens goed bekeken, want die gaan deze winter ook heerlijk op vakantie. Beide naar de Canarische Eilanden toevallig. Stiekem ben ik wel jaloers hoor…hoe heerlijk is het om gewoon even een paar dagen of weken te relaxen in de zon. Niks winterjas en sjaal, maar bikini en cocktails!

Je koffer

Pak lekker veel zomerkleding in, want je gaat naar de zon! Maar denk ook aan een vestje voor als het ‘s avonds afkoelt. En…denk aan een setje kleding voor de terugweg. Want dan ben je heel blij met warme kleding en het is wel zo fijn om dan niet het setje kleding van de heenweg aan te hoeven doen.

Hoed en zonnebril

Ik vergeet het dus altijd, maar een mooie zomerse hoed is zó fijn! Ik krijg nogal eens hoofdpijn als ik te lang in de zon lig, en daarnaast vind ik het ook wel echt fijn om met mijn gezicht gewoon in de schaduw te zijn. Een hoed is dan dus de ideale oplossing. Zo kan de rest van je lichaam lekker doorbruinen, terwijl je met je gezicht lekker in de schaduw bent. En ik hoef niet uit te leggen waarom een zonnebril onmisbaar is op vakantie. Mocht je nu één van de twee of beiden vergeten, dan zijn er gelukkig vast en zeker 100 winkeltjes binnen 100 vierkante meter waar je terecht kunt voor hoeden en brillen.

shutterstock_116179315

Gadgets

Hoe lekker het ook is om op vakantie te gaan en dus even uit je normale leventje te zijn, toch wil ik niet op vakantie zonder gadgets. Een tablet en mijn telefoon gaan zéker mee. Naast een goed boek en leuke spelletjes natuurlijk. Maar ik vind het juist ontspanning om social media te checken op mijn telefoon, dus dat doe ik net zo graag op vakantie als thuis.

ESTA

Besluit je om Europa te verlaten en tijdelijk om te  ruilen voor het prachtige Amerika, dan dien je een ESTA te regelen. Een ESTA voor Amerika is het officiële document om door Amerika te mogen reizen. Je kunt een ESTA voor Amerika vergelijken met een visum, maar dat is het niet. Je kunt namelijk ook nog een visum aanvragen voor Amerika, maar die heb je niet nodig als je voor een vakantie naar Amerika gaat. Dan is een ESTA voldoende en heb je dus geen visum Amerika nodig. Je ESTA je online gemakkelijk en snel en normaal gesproken is je ESTA binnen 4 uur al geregeld. In ieder geval is het altijd binnen maximaal 72 uur geregeld, dat kan gebeuren als de Amerikaanse douane iets langer nodig heeft.

Bereid je voor…

op de terugkomst. Niet aan het begin van je vakantie hoor. Dan moet je gewoon genieten. Maar op het moment dat je dat vliegtuig in stapt richting huis, bereid je dan even voor op de kou. Want het moment dat dat vliegtuig land en je door die buis heen naar het vliegveld loopt, is het koud. En die kou voelt dan gewoon echt even anders. Even keihard met die beide voetjes op de grond. Don’t say I told you so!

Foto’s koffer via Shutterstock.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  e-visumdirect
  10 april 2019 at 10:05

  Uitstekende blog. Bedankt voor het delen van dit informatieve blog.

 • Reply
  Yvonne
  27 november 2016 at 21:46

  Oh wat heerlijk, dat jullie vroeger met het gezin op zonvakantie gingen! Wij gingen echt alleen in de zomer en heel soms nog een weekje naar Duitsland in de herfst. Ik ben nu dol op zonvakanties en ben ook erg blij dat we volgende maand naar Marokko gaan… de winter is echt niet mijn ding. 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.