4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } Zwarte Kater en Match Point van The Game Master

In deze blog laat ik jullie kennis maken met twee hele leuke games van The Game Master: Zwarte kater en Match point. 

Zwarte Kater

img_1281

Zwarte kater kun je met 2 tot en met maar liefst 9 spelers spelen. Iedere speler op één na die mee doet, krijgt een muisje en drie kaasblokjes. De speler die over is krijgt de zwarte kater. Vanaf dan lijkt het spelletje eigenlijk veel op balletje balletje. Ieder spel bestaat uit 3 rondes. De speler met de zwarte kater gaat vijf houten figuurtjes verstoppen onder vijf zwarte dopjes. De houten figuurtjes zijn een spekje, een chocolaatje, de zwarte kater, de kleine kaas en een grote kaas. Onder ieder dopje komt één figuurtje. De speler die de zwarte kater had, mag vervolgens de zwarte dopjes gaan verwisselen. Dit doet hij of zij in ronde 1 met één hand. Hoe snel dit mag, is een beetje afhankelijk van met welke leeftijd je dit spel speelt. Hoe ouder, hoe sneller. Na het husselen vraagt de zwarte kater aan de spelers om aan te wijzen waar bijvoorbeeld het chocolaatje ligt. Vervolgens gaan alle spelers met hun muisje aanwijzen waar zij denken dat dit chocolaatje ligt. Heb je het fout? Dan moet je een kaasje inleveren. Wijs je met je muisje de zwarte kater aan? Dan lever je 2 kaasjes in. Heb je het goed? Dan verdien je een kaasje.

img_1277

In ronde 2 mag de zwarte kater op dezelfde manier de houten figuurtjes verstoppen, maar dan mag hij met twee handen de zwarte dopjes door elkaar schuiven. Tot slot kun je in de 3e ronde het nog wat lastiger maken door diegene die zijn muisje als eerst neerzet en het goed heeft, meer kaasjes te laten verdienen dan de tweede, derde, enzovoorts. Het spel kun je echter perfect op iedere leeftijd aanpassen. Gaat het te snel, hou je de speelmanier van ronde 2 aan. Zijn je kids klaar voor meer uitdaging, speel je alle rondes sneller.
De Zwarte Kater is een erg leuk spel, super simpel maar toch uitdagend en het verveeld niet gauw! Onze jongens vinden het in ieder geval prachtig. De kwaliteit van de speelfiguren is echt super goed, echt een groot pluspunt dat alles van hout is!

img_1282

Speelduur: 1 potje duurt ongeveer 5 minuutjes
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Adviesprijs: €9,49 en onder andere te koop bij bol.com

Match Point

match-point-review

Matchpoint is een spel voor 1 tot en met 5 spelers. Je begint met alle kaartjes op de kop op stapeltjes te leggen en 1 kaartje open op tafel. Alle spelers krijgen twee kaartjes in hun hand. Als je voor de eerste keer speelt of je kind heeft nog moeite om het alleen te doen, kun je de kaartjes ook gewoon open voor je neer leggen op tafel. De bedoeling van het spel is om per beurt zoveel mogelijk punten te halen. Op ieder kaartje staan 4 kleuren. Je mag kaartjes aan elkaar leggen die matchen qua kleur (en automatisch daardoor ook qua aantal ogen). Heb je bijvoorbeeld een kaartje met de kleuren rood (1 punt) en blauw (4 punten), dan kun je deze aanleggen aan een ander kaartje met rood en blauw. Vervolgens tel je de punten op van de matchende kleuren. In dit geval heb je dus 2x rood (2×1=2) en 2x blauw (2×4=8). Dat maakt een totaal van 10 punten. Deze punten schrijf je op en vervolgens pak je een nieuw kaartje erbij. Dan is de ander aan de beurt. Iedere keer als je een score behaald, tel je die op bij je huidige score.
Je kunt op allerlei manieren punten behalen, maar dat lees je allemaal terug in de duidelijke speluitleg inclusief voorbeeldfoto’s.
Als alle kaartjes op zijn, wint uiteindelijk de speler met de meeste punten.
Match Point is een leuk spel voor de kids die volop bezig zijn met rekenen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs tellen en inzicht krijgen.

Speelduur: 20-30 minuten:
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Adviesprijs: €10,99 en onder andere te koop bij bol.com.

match-point-game-master

Samenwerking Melding

 

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.