3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | Num Noms: geurige vriendjes

Af en toe komt er speelgoed voorbij waarbij je als ouder niet zo goed meer begrijpt wat je ermee kan doen.  Misschien word ik oud, maar meer ga ik steeds op mijn eigen ouders lijken vrees ik. Die konden ook totaal stoïcijns reageren als er weer een nieuwe rage voorbij kwam, waar ik natuurlijk aan mee moest doen. Nu waren het de Num Noms op de televisie en in de speelgoedwinkels waar mijn dochter echt enthousiast van werden. Wat een geluk dat Go or No Go toevallig aan mij vroeg om ze eens te testen.

Num Noms

Misschien heb je als ouder deze nieuwe rage ook gemist en vraag je je af wat Num Noms eigenlijk zijn. Nums zijn zachte, halfronde schattige figuurtjes met een geurtje. Deze kun je op elkaar stapelen en zo de geuren combineren. Er zijn nu meer dan 100 verschillende Num Noms verkrijgbaar in serie 2. De opvolger va de Startpakketen (serie 1). Deze bestond ook al uit 60 smaken, dus samen kun je meer dan 5.000 lekker geurende combinaties te maken.

num noms friet

Naast de zachte Nums, zijn er ook Noms. Deze kunnen bewegen en hebben elk ook een eigen geurtje. De bedoeling is om de Nums dus boven op de Noms te stapelen.

num noms ervaringen

Verschillende sets verkrijgbaar

Om te testen kregen wij maar liefst 2 sets toegestuurd. Heel fijn, want dat voorkwam natuurlijk ruzie bij de meiden. We kregen de Freezie Pops Family en de Diner Jumbo Combo.

review-numnoms

In de luxe Freezie Pops Familie set zitten 6 geurige ijslolly-Nums: OJ Pop, Nana Pop, Wild Berry Freezie, Kiwi Freezie, Creamy Pop en een verrassingsNum. Ook zitten er 2 geurige bewegende Noms in: Icy Peach Go-Go en Icy Pina Go-Go en de accessoires; een ijsbak en een lepel.

Het Num Noms-eetcafépakket heeft ook  6 geurige eetcafé-Nums: Hammy Burger, PBNJ, Frenchie Fries, Lemony Cola, Haley Hot Dog en een verrassingsNum en 2 geurige bewegende Noms: Cheesy Go-Go, Ketchup Go-Go. Hierbij zijn de accessoires een spatel en een dienblad.

wat zijn numnoms

Om je collectie compleet te maken zit in beide pakketten ook een verzamelaarsmenu, waarop alle andere Nums en Noms te zien zijn. In de speelgoedwinkels kun je ook Mystery Packs kopen met daarin een zeldzame Num of Nom en een lipgloss met een smaakje. Ook is er een heuse lipgloss bus, waarin je je eigen lipgloss kunt maken en zijn er speelsets voor de Num Noms in de vorm van een Go-Go Café en Art Pop Cart.

img_2215

Go or No Go

Mijn meiden zijn reuze enthousiast en geven het een Go. Ze spelen er heel lief samen uren mee. Ze wisselen de Nums en Noms onderling uit om zo nieuwe geuren te maken, zonder ruzie te maken. De geuren zijn trouwens redelijk sterk en af en toe bijzonder te noemen. In de Freezie Pops Set zijn het nog fruitige geurtjes, maar het in eetcafépakket… friet, hamburger, hotdog en ketchup. Niet echt mijn lievelingsgeuren. Maar ik vrees dat ik hiervoor nu gewoon te oud ben geworden ben en op mijn ouders lijk. Een No Go voor mij persoonlijk, maar als ze er zo lief samen mee spelen is dat het me wel waard en denk ik dat de Sint nog wel eens een Mystery Pack in hun schoen kan stoppen.

img_2251

Feitjes

Leeftijd: 3-6 jaar
Je shopt Num Noms op bol!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  3 november 2016 at 12:36

  Wij hebben ze gewonnen bij mamaabc een tijdje terug.
  Ze vonden ze wel leuk, maar nu kijken ze er niet meer echt naar om.
  Misschien is het nieuwe er van af?

  • Reply
   Go or No Go
   3 november 2016 at 12:39

   Ja, al is dat volgens mij ook juist heel vaak bij dit soort speelgoed: Van heel veel er mee spelen tot links laten liggen, om er vervolgens weer ineens veel mee te gaan spelen 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.