10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Monopoly Extreem Bankieren

Linda - Go or No Go

Oké, Monopoly Extreem Bankieren is dus echt supervet!” Dat berichtje kreeg ik binnen op mijn telefoon. Ik was namelijk die middag aan het werk en Arno was met de kids thuis

Review Monopoly Elektronisch Bankieren

Gelukkig zat ik twee dagen later met Arno en de kids aan tafel om nogmaals Monopoly Extreem Bankieren te spelen. Ik was namelijk ontzettend nieuwsgierig na Arno’s berichtje, of het inderdaad écht zo leuk zou zijn. Ik geef jullie nu een Monopoly Elektronisch Bankieren uitleg en review! 🙂

Monopoly Extreme banking review ervaringen

Je eigen creditcard

Ja, zo voelt het wel een beetje. Als je het spel start, krijgt iedere speler een eigen bankpasje. Een soort van creditcard. Op iedere creditcard staat een startbedrag van 1500 Monopolycoins. Dit bedrag komt op je creditcard te staan als je hem scant in de betaalautomaat. Dit slimme apparaatje houdt gedurende het hele spel onder andere voor je bij hoeveel geld er nog op je creditcard staat. Als je een straat koopt, scan je op het betaalautomaatje eerst de straat en dan je creditcard, en vervolgens boekt hij netjes de kosten voor de straat van je kaart af. Echt heel erg tof en voor de jongens super handig. De betalingen zijn in de volwassen versie van Monopoly namelijk nog te moeilijk voor de jongens en de junior versies van Monopoly zijn weer te simpel voor ze.

ervaringen monopoly bankieren , Monopoly Extreem Bankieren is dus echt supervet

Betalen aan je medespeler

Net zoals bij het grote-mensen monopoly moet je je medespelers betalen als je op hun straat komt. Ook dit gaat weer super makkelijk met de betaalautomaat. Je scant de straat van de medespeler en vervolgens jouw pasje, en het geld wordt afgeboekt.
Iedere straat heeft 5 niveaus. Als je een straat koopt, start je op niveau 1. Als er nu iemand op je straat komt, betaalt hij een relatief klein bedrag aan je. Maar doordat er nu iemand op je straat heeft gestaan, krijgt je straat een upgrade naar niveau 2. Hoe hoger je niveau, hoe meer geld de medespeler moet betalen als hij op je straat komt.

Monopoly Extreem Bankieren review

Actiekaarten

Als je op een vakje met de letter M komt, mag je een actiekaart pakken. Die kan zowel positief als negatief uitpakken en kan zowel voor jou, als voor je medespelers, als voor iedereen gelden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld alle gele straten een niveau omlaag mag laten zetten. Ook hier zorgt de betaalautomaat voor. Je scant je actiekaart en vervolgens een gele straat kaart, en alle gele straten worden een niveau omlaag gezet.
Andere actiekaarten zijn bijvoorbeeld een medespeler uitkiezen die samen met jou een geldbedrag krijgt of een hele kant van het speelbord een niveau omhoog laten gaan.

img_1841

Blut

Ben je blut en moet je toch betalen? Dan zijn er meerdere opties. Als je op een straat komt die je niet wilt of kunt kopen, wordt de straat in de veiling gegooid. Het eerste bod begint bij 20 Monopolycoins. Als je op de knop op het betaalautomaatje klikt, accepteer jij dat bod. Vervolgens springt het bod op 40 en kunnen medespelers je overbieden. Dit gaat zo door, tot er niemand meer drukt. Diegene met het hoogste bod wint en betaalt de straat.
Ben je blut en kom je op de straat van een ander? Dan zul je toch de huur moeten betalen. Je kunt nu alleen nog je eigen straten gaan verkopen. Deze straten krijgt je medespeler dan.
Heb je al je straten op en nog steeds niet genoeg geld? Het betaalautomaatje weet dat precies, en maakt met een muziekje duidelijk dat het spel afgelopen is. Vervolgens verschijnt de top 4 (of top 3 of 2, afhankelijk van met hoeveel spelers je speelt) op het scherm en is er meteen duidelijk wie er gewonnen heeft.

Monopoly Extreem Bankieren review

Special moves

Er zitten een aantal speciale knoppen op de betaalautomaat. Zo krijg je een leuk bedrag voor iedere keer dat je langs Start komt. Hiervoor druk je op de grote M knop en scan je je creditcard. Het geld wordt vervolgens bijgeboekt.
Zit je in de gevangenis en wil je eruit? Druk twee keer op de M knop, en je kunt 100 Monopolycoins betalen om uit de gevangenis te ontsnappen.
Als derde zit er een locatieknop op. Op het Monopoly Extreem Bankieren bord zitten enkele locatie-vakjes. Als je hierop komt, mag je voor 100 Monopolycoins zelf een straat kiezen waar je heen wil. Je kunt bijvoorbeeld naar een lege straat gaan om deze te kopen, of je gaat naar één van je eigen straten en verhoogt op deze manier je huur.

img_1854

Go or No Go

Misschien klinkt het ingewikkeld of misschien denk je juist; dat betaalautomaatje regelt toch eigenlijk alles? Laat ik meteen duidelijk zijn: Het spel is niet ingewikkeld maar juist echt perfect! In ieder geval voor onze jongens van 6.5 jaar. Nu helpt het wel enorm mee dat D. en J. al zelfstandig de kaartjes kunnen lezen en getallen goed begrijpen, waardoor ze het spel ook helemaal snappen. Dat is naar mijn mening wel nodig om dit spel te spelen. Anders kan ik me voorstellen dat kinderen afhaken.
De adviesleeftijd van het spel is 8 jaar, maar ik raad het spel aan vanaf dat je kind kan lezen en getallen een beetje begrijpt.

Daarnaast mijn opmerking over de betaalautomaat: Ja, hij houdt veel voor je bij en dat is meteen juist het gave aan het spel. Het wordt er alles behalve saaier op! De jongens vinden het juist fantastisch om met het betaalautomaatje te werken en ik moet zeggen dat ik het ook echt super handig én leuk vindt. Veel handiger dan al die stapeltjes briefjes die je normaal gesproken onder het spelbord schuift. Zoals eerder benoemd vind ik Monopoly Extreem Bankieren de perfecte tussenstap tussen de Junior versie en de volwassenen versie. Oftewel 100% een GO!

Monopoly Extreem Bankieren review

Feitjes

Leeftijd: Adviesleeftijd vanaf 8 jaar, maar zeker al leuk vanaf dat je kind kan lezen en wij vinden hem geschikt vanaf 6 jaar.
Speelduur: 45-60 minuten (dat klinkt wellicht lang, maar onze jongens spelen het met gemak zo lang uit)
Adviesprijs: €34,99. Deze versie is niet meer te koop, maar wel de nieuwe versie: Monopoly Super Extreem Bankieren.


Fan van Monopoly? Check dan ook zeker Monopoly Gamer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.