10 jaar 8 jaar 9 jaar Entertainment

{ Review } | Lumi Speelgoed drone van WowWee

Linda - Go or No Go

Wowie!! Dat was wel zo ongeveer wat de jongens riepen toen ze de Lumi speelgoed drone van WowWee zagen vliegen! 

Niet alleen Jesse en Daan waren onder de indruk trouwens. Ook mijn man en ik keken onze ogen uit toen we voor de eerste keer de Lumi gaming drone lieten vliegen. Hoog tijd om je er álles over te vertellen!

Makkelijk bestuurbaar

Van WowWee ontvingen we de Lumi speelgoed drone om te testen. De speelgoed drone is klein, super licht (110 gram) en vooral heel makkelijk bestuurbaar. Wie ooit eerder eens met een drone gevlogen heeft, weet hoe ontzettend lastig het is om een drone te besturen. Het vergt heel veel oefening en ervaring om een drone fatsoenlijk te kunnen laten vliegen, dus voor kinderen is het helemaal een onmogelijk opgave. Daarom is het extra briljant wat de Lumi speelgoed drone kan.

img_1349

De Lumi App

Na het uitpakken van de Lumi speelgoed drone is hij binnen 5 minuutjes klaar om te vliegen. Je doet de batterij erin, je installeert de app op je telefoon en vliegen maar! Voor je begint stel je op de app het een en ander in, zo laat je de drone eerst even kalibreren. En dan begint het vliegen! Met 1 tik op de knop laat je de Lumi speelgoed drone opstijgen. Hij vliegt recht omhoog en blijft daar een beetje hangen. Zodra jij wegloopt, gaat de drone rustig achter je aan. Ook kun je zelf blijven staan en de drone vanaf je telefoon besturen. Met simpele bewegingen laat je hem naar links of rechts vliegen en naar voren en achteren. Ook kun je zelf regelen of hij omhoog of omlaag moet en tot slot zit er nog een noodgeval knop op: Als je op deze knop tikt, laat de drone zich direct uit de lucht vallen.

wowwee_lumi_lifestyle_002

FollowMe

De Lumi drone communiceert via een FollowMe-technologie. Dat maakt het vliegen extra makkelijk, want de drone blijft bij je in de buurt en volgt je dus ook. Daarnaast heeft de Lumi drone ook een obstakeldetectie. In principe werkt die erg goed, want als de drone naar mij toe vliegt en ik steek mijn hand omhoog, vliegt hij netjes achteruit. Wel merk ik dat hij in de huiskamer toch wel regelmatig botst als we de drone een kunstje laten doen in huis. Hij vliegt dan per ongeluk tegen een kast of een stoel aan omdat hij natuurlijk na een kunstje even moet stabiliseren. In een grotere ruimte echter werkt de drone perfect en blijft hij goed uit de buurt van muren en het plafond.

review lumi speelgoeddrone

Kunstjes

In de app kun je de drone allerlei toffe kunstjes laten doen! Zo kun je hem een salto achterover laten doen, een spiraal omhoog of omlaag en noem maar op. Hele gave kunstjes die er te gek uit zien! En na ieder kunstje stabiliseert de drone zichzelf weer in de lucht. Het kan gebeuren dat de drone na een kunstje in een kleinere ruimte botst en uiteindelijk zichzelf stopt. Hier in de huiskamer gebeurt dat wel eens. Goede test wel, want ik kan dan ook vol overtuiging zeggen dat de drone echt heel stevig is! En dat voor zo’n lichtgewichtje. Hij kan echt wel tegen een stootje en ook als hij uit de lucht valt, is er niets aan de hand. Hij is echt wel heel degelijk en dat is echt een groot pluspunt. Op het filmpje in onze (rommelige) huiskamer laat ik je twee kunstjes zien die Lumi kan.

img_1351

Lumi to the Beat

Naast het rondvliegen kun je met Lumi ook nog een spelletje spelen. Lumi kan namelijk in verschillende kleuren oplichten. Diezelfde kleuren zie je terug op je telefoon. Licht Lumi groen op, tik je op je telefoon groen aan. Hoe langer je de juiste kleuren weet aan te tikken, hoe meer leuke kunstjes Lumi leert en doet. Als je het niet goed doet, laat Lumi zich weer rustig op de grond zakken en kun je opnieuw starten. (Check onder aan deze review een demonstratie van Lumi to the Beat)
Tot slot kun je ook battelen tegen vrienden met de multi drone mode.
Ook kun je zelf een choreografie invoeren die je Lumi laat ‘dansen’. Dat kan op de muziek van Lumi of op een nummer naar je eigen keuze.

Review drone kind

De accu

De Lumi drone kan ongeveer 10 minuten vliegen. Dan is de accu leeg. Gelukkig is de accu ook snel weer opgeladen, want na een half uurtje via een USB kabel is hij weer vol. Als je veel kunstjes doet met Lumi, gaat de batterij ook wat sneller leeg. De korte accuduur is wel een minpuntje, maar een powerbank biedt natuurlijk de ideale oplossing om zo ook, als je ergens anders dan thuis bent, lekker te kunnen vliegen met je drone.

review drone speelgoed

Filmen

Nee nee, je kunt niet filmen met deze drone. Helaas! Maar er zit wel een film functie op de app, waarmee je je drone dus heel handig kunt filmen tijdens het vliegen. Enige probleem: Ik kan niet vinden waar mijn video’s worden opgeslagen! Op internet zie ik een soort library in de app staan, waar de filmpjes worden opgeslagen neem ik aan. Helaas is die library bij mij niet aanwezig, dus als ik iets film, weet ik niet waar het terecht komt. Mocht iemand dit nog ontdekken, dan hoor ik dat heel graag!

img_1294

Go or No Go

We zijn super enthousiast over deze Lumi speelgoeddrone, zoals je hebt kunnen lezen. De trucjes zijn enorm gaaf en de drone is makkelijk te besturen. Voor Daan en Jesse van 6 jaar is het nog wel wat lastig, maar de adviesleeftijd is dan ook niet voor niets 8+.
Als de accu wat langer mee zou gaan, was het een perfecte speelgoeddrone geweest.De drone is natuurlijk helemaal van deze tijd en ik denk dat Sinterklaas of de Kerstman hier heel veel kinderen héél blij mee kan maken!

Feitjes

Leeftijd: De Lumi is geschikt voor kinderen van +- 8 jaar oud.
Adviesprijs: De adviesprijs is €55,- online maar helaas is hij niet meer te koop.

Andere speelgoeddrone:

Ook van Wowwee: dit speelgoed.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    16 november 2016 at 11:14

    Ik kan me voorstellen dat dit speeltje bij kinderen een schot in de roos is! Helemaal geweldig. En het lijkt me ook echt iets om buiten te doen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.